maanantai 23. marraskuuta 2015

Suomalaiset pankit


"Eliitin" valtakoneiston yksi kaikkein tärkeimmistä osista on täydellinen kontrolli pankki- ja finanssialaan - erityisesti keskuspankkeihin.

Esimerkkejä suomalaisten pankkien ja finanssialan yritysten käyttämästä symboliikasta:


Suomen PankkiSuomen Pankin logo


Suomen Pankin logossa on Suomen vaakunasta tuttu leijona. Esoteerisella tasolla heraldinen leijona ei edusta Suomen kansaa tai suomalaisuutta. Se on astrologinen aurinkosymboli, joka on Aton-kultin tunnus. Aiheesta enemmän kirjoituksissa Leijona ja Suomen leijona.


Snellmanin patsas Suomen Pankin edustalla kuvaa tarotin korttia Lanttien Kuningas


Suomen Pankin vuonna 1865 käyttöönottama itsenäinen valuutta markka synnytettiin Rothschild-suvulta otetullla lainalla. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Vuosi 1863.


OP

Suomen suurimman finanssiyhtymän OP:n logossa on "oranssi pallo" - jälleen aurinkosymboliikkaa. Logon keskellä oleva kuvio tulee "Eliitin" käyttämän silmäsymboliikan alkuperästä - kobra-käärmeestä, joka oli Ala-Egyptin suojelijajumalattaren Wadjetin tunnus. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä.


OP:n logo ja silmälasikäärme


Nordea

Nordean logosta on ensivilkaisulla vaikea hahmottaa, mitä se esittää.


Nordean logo


Logossa on purje, jonka poikki menee Saturnuksen rengas. Tämä yhdistelmä viittaa "Eliitin" esi-isien Ala-Egyptissä palvomaan Sethiin, joka oli egyptiläisessä mytologiassa Saturnusta edustava jumala. Egyptiläisen mytologian mukaan Seth surmasi pahan Apophis-käärmehirviön veneestä. Sethin "salainen väri" oli sininen. Sethistä enemmän kirjoituksessa Sininen ja punainen.


Seth surmaa Apophis-käärmeen veneestä


Seth ja Apophis-käärmeen tappo on yksi taso "Eliitin" suosimalle Pyhän Yrjänän symboliikalle. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Pyhä Yrjänä ja lohikäärme.


Pyhä Yrjänä surmaa lohikäärmeen


Merita

Nordeaa edeltäneen Merita-pankin logossa on kaksi vastakkaista kuunsirppiä. Logossa on silmäsymboliikkaa, "Two Ladies" -symboliikkaa ja Baphomet-symboliikkaa. Nimi puolestaan viittaa faarao Akhenatonin tyttäreeseen ja milesialaisten "kantaäitiin" Meritateniin.

Yksityikohtaisempi analyysi Meritan logosta kirjoituksessa Merita.


Meritan logo


AktiaAktian logo


Eksoteerisella tasolla Aktian nimi selitetään näin:
Aktian nimi tulee kreikan sanasta akti, joka tarkoittaa rannikkoa. Kun nimi 1991 otettiin käyttöön, pankin toimialue oli Suomen etelärannikolla. (Wikipedia)

Esoteerisella tasolla kyse on aurinkosymboliikasta:
In Ancient Roman religious tradition, Actia (Greek: Ἄκτια) was a festival of Apollo, celebrated at Nicopolis in Epirus, with wrestling, musical contests, horse racing, and sea battles. (Wikipedia)

Lue myös: Arcum tendit Apollo


Auringonjumala Apollo


Säästöpankki (Säästöpankkiryhmä)


Säästopankin logo


Säästöpankin logossa on puu, jossa on kolme puolikaarta. Puut ja luku kolme ovat druidistisen symboliikan keskeiset elementit. Aiheesta enemmän kirjoituksissa Druidismi ja luku kolme ja Pyhät puut.

Yksi Säästöpankkiryhmään kuuluvista pankeista on nimeltään Nooa. Tämäkin viittaa druidismiin. Alkuperäinen Nooan tarina on peräisin Raamattua paljon vanhemmasta irlantilaisesta mytologiasta ja Tuatha De Danannin tarinasta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Tuatha De Danann.


Nooan logo


Nets

Nets, eli entinen Luottokunta käyttää logossaan astrologista symboliikkaa. Kyseessä on ns. "Rapu-logo", jolla pyritään luomaan alitajuinen assosiaatio Ravun edustamiin ominaisuuksiin, kuten turvallisuuteen. (Ravun hallitsija on Kuu, eli Äitijumalatar)

Samaa symboliikkaa ovat logoissaan käyttäneen mm. Symantec ja Pepsi. Aiheesta enemmän kirjoituksessa RKP.


Netsin logo


Vaapaamuurarikontekstissa Ravulla on yhteys the Royal Arch -kaareen, jonka lakikivessä on Ravun astrologinen tunnus.


Vapaamuurarisymboliikkaa: the Royal Arch


eQ

Varainhoitoyhtiö eQ:n nimessä ja logossa on kirjaimet E ja Q, jotka molemmat viittaavat quintessence-tietoisuuteen. Samaa kirjainyhdistelmää on käytetty lukemattomien yritysten nimissä ympäri maailman. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Quintessence.


eQ:n logo


3 kommenttia:

 1. Tässä videossa on niin paljon symboliikkaa että huhhuh.
  https://www.youtube.com/watch?v=H0Lt9yUf-VY&ab_channel=USLHC

  Elementit vesi,maa ja ilma. Tietenkin paloautoissa on luvut 33 ja 32.

  Tästä on tehty analyysikin joka alkaa tässä videossa 1:14:50
  https://www.youtube.com/watch?v=9V3837crOjE&ab_channel=ShakingMyHeadProductions2

  VastaaPoista
 2. Enpä ollutkaan tajunnut aiemmin katsoa Nordean logoa tarkemmin. Selvä Saturnushan se siinä. Kukapa muu... Sitä ei käy kieltäminen, etteikö eliitti osaisi suunnitella nerokkaita ja monitasoista symboliikkaa sisältäviä logoja.

  VastaaPoista
 3. OP:n logoon huomiona myös se, että Fii-kirjain näyttää ihan samalta, sillä kuvataan kultaista leikkausta ja Fii on lisäksi kreikkalaisten aakkosten 21.kirjain.

  VastaaPoista