maanantai 11. maaliskuuta 2024

Vapauden liitto ja sosialistinen symboliikka


Ossi Tiihonen tänään twitterissä:


https://twitter.com/OssiTiihonen/status/1767082246865842413


Onhan tämä melkoisen ironista. Vapauden liitto asemoi itsensä sosialismin/kollektivismin vastavoimaksi, mutta sitten puolue kuitenkin käyttää logossaan samaa symboliikkaa kuin sosialistit:


https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_demokraattiset_sosialistit


https://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_Party_USA


https://www.facebook.com/InternationalSocialistStudentUnion/


https://fi.wikipedia.org/wiki/Saksan_sosialistinen_yhten%C3%A4isyyspuolue



Lähde





Ihmettelen kovasti, että eikö Vapauden liiton johto pysty vieläkään myöntämään, että tuo kättelevien käsien logo ei ollut kovin onnistunut valinta? Tästä kyseenalaisesta logovalinnasta on ollut puhetta ennenkin, ja Tiihonen on siihen oman vastauksensa antanut. Se on ihan ymmärrettävää, että joskus tulee epähuomiossa tehtyä huonoja valintoja. Mutta miksei huonoa valintaa haluta korjata uudella paremmalla valinnalla? Sitä minä en ymmärrä. Puolue on ollut pystyssä jo kaksi vuotta, ja käyttää tätä logoa edelleen.

Kättelevien käsien symboliikka tulee vapaamuurareilta. Sosialistit käyttävät tätä symboliikkaa, koska sosialismin juuret ovat vapaamuurariudessa ja Illuminatissa. Kättelevien käsien symboliikkaa on käytetty vasemmistolaisessa kuvastossa jo Ranskan vallankumouksesta asti. Aiheesta enemmän alla olevissa kirjoituksissa:


Ranskan vallankumous oli jakobiinien masinoima. Vasemmistolaiset
jakobiinit olivat ranskalainen haara Illuminatista. Kuvassa jakobiinien
juliste, jonka alareunassa vapaamuurarisymboliikasta tuttu kättelevät kädet.


Vapaamuurarisymboliikkaa: kättelevät kädet hautakivessä

1 kommentti:

  1. En pidä itsekään tuota hyvänä logona. Se on tehty kiireellä - ja kertomaan, että Vapauden liitto on sitova voima opposition keskinäisissä erimielisyyksissä. Tähän yhteistyö osuu hyvin. Mutta Vapauden liitto tulee saamaan uuden ilmeen viimeistään, kun olemme eduskuntapuolue. En siis kuulu puolueen hallitukseen.

    VastaaPoista