lauantai 31. tammikuuta 2015

Astro-teologia - osa 15: INRI


Kristinuskossa Jeesuksen ristiin yhdistetään tunnettu kirjainlyhenne INRI. Mitä se tarkoittaa?

INRI tarkoittaa Kirkon virallisen tulkinnan mukaan lausetta Iēsus Nazarēnus, Rēx Iūdaeōrum, eli Jeesus Nasaretilainen, Juutalaisten kuningas.


Risti ja INRI


Kuten tapana on, symboliikalla on eksoteerinen taso ja esoteerinen taso. Tämä Kirkon jäsenilleen kertoma selitys INRI-lyhenteestä on tietenkin eksoteerinen taso, jonka tarkoitus on peittää esoteerinen taso. Kun symboliikassa näkee minkä tahansa "neljän ryhmän", esoteerinen taso liittyy aina neljään elementtiin (tuli, vesi, ilma ja maa) tavalla tai toisella.

Kristinuskon astrologisista juurista on runsaasti esimerkkejä. Ristin symboliikka juontaa juurensa astronomiaan - päiväntasauksiin ja päivänseisauksiin. Kun astrologiselle eläinratakiekolle piirtää mihin tahansa kohtaan ristin, siitä muodostuu aina neljän elementin ryhmä.


Eläinratakiekko


Kun kristillisessä taiteessa Jeesuksen ristiin yhdistetään neljän kirjaimen lyhenne, olisikohan kyseessä mahdollisesti neljä elementtiä?

Hepreaksi neljä elementtiä ovat:
  1. Iammim = vesi
  2. Nour = tuli
  3. Rouach = ilma
  4. Iebeschah = maa

Jos ajatellaan sanan kristus tarkoittavan enemmän korkeaa tietoisuudentasoa kuin henkilöä, kirjainlyhenteen INRI käyttäminen Jeesuksen yhteydessä on täysin ymmärrettävää. Esoteerisissa opeissa neljän elementin yhdistymisestä syntyy viides elementti, quintessence, jota kutsutaan myös kristustietoisuudeksi tai yksinkertaisesti vain "hengeksi".

Quintessence-symbolina käytetään esoteerisissa opeissa pentagrammia. Toki pentagrammilla on muitakin symbolisia tasoja, mutta pentagrammia käytetään esimerkiksi ruusuristiläisessä symboliikassa neljän elementin yhdistymisen kuvana. Symbolia käyteään myös alkemiassa.


Ruusurististä löytyy neljä pentagrammia, jotka kuvaavat neljän elementin yhdistymistä.

Pentagrammi alkemiassa


Vähemmän tunnettu quintessence-symboli on lohikäärme. Lohikäärmeen kynnet edustavat maata, suomut vettä, siivet ilmaa ja suusta tulee tietenkin tulta. Lohikäärme löytyy usein "Eliitin" heraldisesta symboliikasta.


City of Londonin vaakuna

Somersetin vaakuna


Quintessence on erikoisella tavalla läsnä tarotin kortissa Paholainen. Tässä kortissa pentagrammi on paholaisen otsalla, mutta se on kärki alaspäin. "Käänteinen quintessence" on tämän kortin kantava teema. Kun ihmisen tietoisuus laskee, eli erkanee ihmisen omasta "kristustietoisuudesta" tai viidennestä elementistä, hänestä tulee ahne, vallanhimoinen ja materialistinen. Kahleissa olevat feminiini ja maskuliini kuvaavat tätä henkistä tilaa.


Paholainen


"Eliitin" motiiveissa on ylläpitää maailmassa sellaista arvoja, joita Paholaiseen liitettävät teemat edustavat. Niin kauan kuin ihmiset pysyvät materialismin, vallanhimon tai ahneuden "vankilassa", heitä on helppo hallita. Omaan sisäiseen quintessence-tietoisuuteensa yhteyden saavat ihmiset ovat "Eliitin" vallalle suuri uhka.







perjantai 30. tammikuuta 2015

Olen itä olen länsi


Helsingin Talinrannassa on Pekka Jylhän veistos Olen itä olen länsi. Helsingin kaupungin taidemuseo kertoo:
Olen itä olen länsi rakentuu suuresta, lehtikullatusta pronssilinnusta, joka on siivestään kiinnitetty punaiseksi maalattuun pylväsmäiseen teräsputkeen. Veistoksen korkeus on noin 5,5 metriä ja linnun siipien väli noin 2 metriä.

Taiteilija itse kuvailee teostaan seuraavasti:

”Ympäristötaideteos on syntynyt ja on kehittynyt sen tilanteen ympärille millaista on elää kahden kulttuurin rajalla. Lapsuuteni Pohjanmaalla elin itse kahden voimakkaan uskonlahkon välissä jolloin Lestijoki muodosti luonnollisen rajan. Välillä elämä tuntui kuin olisi joutunut elämään kahden erilaisen mielen kanssa. Rajavyöhyke oli toisaalta nollapiste jossa molemmat uskonnot neutralisoituvat ja elämä oli siellä vapaampaa ja iloisempaa. Aikaisempi versioni tästä teoksesta on veistos nimeltään Hyökkäys (Galleria Anhava 1992), jossa lähtökohtana oli Eetu Iston maalaus Hyökkäys vuodelta 1899. Siinä musta, kaksipäinen lintuaihe lähinnä käsittelee uhkaa ja pelkoa. Olen länsi olen itä, korkealla taivaalla lentävä kultainen lintu (24 karaattia!) ilmentää uutta mahdollisuutta luoda omaa itsenäistä kulttuuria niin kuin linnun lento, joka piirtää persoonallista viivaa kahden voimakkaan kulttuurin välissä. Teokseen liittyy tärkeänä elementtinä Itämereen laskeva kanaali jonka äärelle lintu on laskeutumassa.”

Veistoksen julkistamistilaisuus oli 27.5.1999.

Olen itä olen länsi


Tuota taidemuseon esittelytekstiä lukiessa tulee sellainen olo, että ihan kuin siinä välteltäisiin käyttämästä termiä kaksipäinen kotka? Kyseessä on päivänselvä kaksipäinen kotka, mutta jostain syystä sanaa kotka ei mainita kertaakaan. Kumma juttu.

"Eliitin" symboliikkaa tutkiva ei voi välttyä näkemästä kaksipäistä kotkaa. Teemaa on käsitelty tämän sivuston kirjoituksissa useasti aiemmin. Parhaiten se tunnetaan vapaamuurariprinssien, eli kahden korkeimman vapaamuurariasteen tunnuksena.


Skottilaisen riitin 33. asteen tunnus


Olen itä olen länsi on tiettyssä mielessä sisarteos toiselle kaksipäisen kotkan veistokselle, Keisarinnan kivelle. Näiden kahden veistoksen välillä on mielenkiintoinen yhteys, joka liittyy aiemmassa kirjoituksessa esiteltyyn "Eliitin" harjoittamaan ns. "geomagneettiseen akupunktioon". Kun kartalle piirtää näiden kahden kaksipäisen kotkan kautta kulkevan linjan, paljastuu jotain mielenkiintoista. Samalle linjalle osuu julkivapaamuurarin presidentti Risto Rytin patsas, Urho Kekkosen muistomerkki, Ilmatar ja Sotka, kartalla näkyvien vapaamuurarityökalujen "leikkauspiste" ja Aleksis Kiven patsas.


Olen itä olen läsi - Keisarinnan kivi


Erikoisin linjalle osuva kohde ei kuitenkaan ole "Eliitin" käsialaa. Linjalle osuu myös Meilahden pronssikautinen hauta, joka sattuu olemaan lähes täsmälleen näiden kaksipäisten kotkien puolivälissä. (Kotkien välinen etäisyys: 6,97 km. Haudan etäisyys Keisarinnan kivestä: 3,54 km. Haudan etäisyys keskipisteestä on noin 55 metriä - eli mahtuu noin prosentin virhemarginaalin sisään.)


Pronssikautinen hauta Meilahdessa

Pronssikautinen hauta - pienten obeliskien ympäröimänä.


Tämä hauta ei ole ihan mikä tahansa hauta. Ei ainakaan samalla tavalla "hauta", kuin miten me tämän termin nykyään ymmärrämme. Tästä kiviröykkiöstä ei löydetty kokonaista ruumista, vaan poltettuja ihmisen luita. Ruumis oli siis ensin poltettu ja sen jälkeen haudattu kiviröykkiöön. Tällaiset haudat oliva paljon muutakin kuin vain "viimeinen leposija". Oikeastaan termin "hauta" käyttämisen voi asetaa hyvällä syyllä kyseenalaiseksi.

Muinaiset viisaat rakensivat monumenttinsa aina tarkasti harkittuihin paikkoihin. Heillä oli kyky lukea Maan luontaisia energialinjoja. Tällaisten linjojen risteyskohtiin syntyy energiakeskuksia, joista muodostui pyhiä paikkoja. Näihin pyhiin paikkoihin rakennettiin pyhiä monumentteja ja rituaalipaikkoja. Kaikki vanhat suomalaiset kirkot on rakennettu vanhojen pakanauskontojen pyhille paikoille. Suomi on täynnä ns. jätinkirkkoja ja hautaröykkiöitä, joissa on muinaisten viisaiden kädenjälki. Parhaana esimerkkinä on Kastellin jätinkirkko, joka on rakennettu astronomisen tarkasti kesä- ja talvipäivänseisausten mukaisesti. 1800-luvulla jotkut johtavat suomalaiset tutkijat ihan tosissaan väittivät Kastellin rakennelman olleen vain karja-aitaus.

Se että tuhansia vuosia vanhasta kiviröykkiöstä löytyy poltettuja ihmisen luita, tai muita ihmisten jäänteitä, ei tarkoita automaattisesti sitä, että röykkiö olisi rakennettu haudaksi. Entäpä jos se onkin toisin päin? Entäpä jos monumentit olivat pyhiä paikkoja ja sinne haudattiin sen takia kuolleita? Kumpi oli ensin, muna vai kana? Kuolleiden jäänteitä on aina haudattu pyhille paikoille.


Tuhansia vuosia vanhoja pyhien paikkojen kiviröykkiöitä löytyy ympäri Suomea.


Historiantutkijat tekevät hyvin usein automaattisen oletuksen, että jos monumentti on tuhansia vuosia vanha, sen täytyy olla hauta. Monumenttien rakentamiselle ei edes haluta miettiä muita tarkoitusperiä. Tämän olettamuksen tarkoitus on peitellä muinaisten viisaiden kykyjä ja tietoja, joista nykypäivän ihmisillä ei "Eliittiä" lukuunottamatta ole mitään käsitystä.

Muinaisten viisaiden huikean korkeista kyvyistä käyttää astronomian, pyhän geometrian ja geomagnetismin tuntemustaan monumenttien rakentamisessa on valtavat määrät kiistattomia todisteita ympäri maailman. Siitäkin huolimatta "virallinen historiantutkimus" haluaa edelleen epätoivoisesti pitää yllä myyttiä, että muinaiset ihmiset olisivat olleet primitiivisiä ja kehittymättömiä. Jokainen joka uskaltaa väittää muuta tuomitaan "vääräuskoiseksi". Historiantutkimus muistuttaa välillä enemmän uskontoa kuin tiedettä.


Kastellin jätinkirkon pohjakaavat


Jos joku löytää liian merkittäviä todisteita siitä, että historiankirjat ovat pahasti pielessä, alkaa armoton vastustus- ja mustamaalauskampanja uutta todistusaineistoa ja sen esittäjää kohtaan. Erittäin hyvä esimerkki tästä on Bosnian Visokosta joitakin vuosia sitten löydetyt maakerroksen alle peittyneet pyramidit tai pyramidin kaltaiset rakennukset. Suurin pyramideista on huomattavasti Gizan pyramideja suurempi - ja huomattavasti vanhempi.

Pyramid of the Sun on samalla tavalla ilmansuuntien mukaisesti rakennettu kuin kaikki muutkin pyramidit. Pyramidin ulkopinta on päällystetty materiaalilla, joka on todettu laboratoriokokeissa ihmisen tekemäksi betoniksi. Lujuusarvoltaan kyseinen materiaali on huomattavasti korkeampaa kuin yksikään moderni betonilaatu. Nykyihminen ei kykene tekemään näin lujaa betonia.

Tästäkin huolimatta löytö on julistettu "virallisen historiantutkimuksen" mukaan huijaukseksi ja Visokon arkeologisia kaivauksia vastustetaan raivokkaasti. "Se on vain luonnon muovaama mäki!" Sen sijaan, että historiantutkijat suhtautuisivat löytöön neutraalisti ja pyrkisivät objektiiviseen ja kiihkottomaan tutkimukseen, Visokossa ei edes haluta tehdä tarkempaa arkeologista tutkimusta. Arkeologisissa piireissä Visokosta on tullut kirosana, jota tutkimusyhteisö välttelee kuin ruttoa. Köyhässä Bosniassa rahaa ei ole, joten alueen arkeologinen projekti pyörii hyvin pitkälti kansainvälisen vapaaehtoistyön voimin.


"Ei voi olla pyramidi! Huijausta! Ei tarvitse tutkia!"


Kaikkein kiusallisinta "viralliselle historiankirjoitukselle" on Visokon suurimman pyramidin pinnalta löydetty orgaaninen materiaali, jonka avulla pystytään määrittämään radiohiiliajoituksella pyramidin vähimmäisikä: 25 000 vuotta.

Olisihan se kiusallista, jos jouduttaisiin myöntämään, että kaikki muinaisista ihmisistä tähän asti tehty tutkimus on ollut enemmän tai vähemmän pielessä. Helpompaa vain huutaa: "Huijausta!"



torstai 29. tammikuuta 2015

Narrit taiteessa - osa 3: Tintti ja yksisarvisen salaisuus


Kannattaa lukea ensin: Narrit taiteessa - osa 1.

Nuori mies ja koira on tarot-teema, jolla viitataan Narrin matkaan ja tarotin isoon arkanaan. Teema toistuu usein taiteessa, kuten esimerkiksi Kalevalassa Kullervon tarinassa.

Sarjakuvasankari Tintti on nuori mies, jolla on koira aina mukanaan. Elokuva Tintti ja yksisarvisen salaisuus sisältää vähemmän yllättävästi piilotettuja viittauksia Narrin matkaan ja isoon arkanaan. Itseasiassa, elokuvassa voi nähdä koko ison arkanan kronologisessa järjestyksessä - alkaen ensimmäisestä kohtauksesta.

Kortti I - Taikuri


Elokuvan ensimmäisessä kohtauksessa on Taikuri - taitava ja huomaamaton taskuvaras.


Taikuri


Kortti II - Ylipapitar


Tintti löytää torilta pienoismallin laivasta Yksisarvinen. Yksisarvinen on Kuun symboli.


Ylipapitar - hallitsija: Kuu


Kortti III - Hallitsijatar


Paikalle saapuu "rahamies". "Nimeä hintasi."


Hallitsijatar on maallisen vaurauden kortti.


Kortti IV - Hallitsija


Otsikossa puhutaan kuninkaasta.


Hallitsija - kuningas


Kortti V - Hierofantti


Sanansaattaja / neuvonantaja tulee varoittamaan Tinttiä.


Hierofantti on lähettiläs, neuvonantaja.


Kortti VI - Rakastavaiset


Paikalle saapuu kaksoset.


Rakastavaiset on Kaksosten tähtimerkin kortti.


Kortti VII - Sotavaunut


Tintti meinaa jäädä autojen alle.


Autot ovat nykyajan Sotavaunut.


Kortti VIII - Voima


Tintti suljetaan laatikkoon väkipakolla ja voimakeinoin.


Voima


Kortti IX - Erakko


Tintti jätetään yksin pimeään vankityrmään, kunnes Milou löytää paikalle.


Erakko viihtyy yksin ja kantaa hämärässä lyhtyä.


Kortti X - Kohtalonpyörä


Tintti sulkee oven, joka avataan ja suljetaa pyörästä kääntämällä.


Kohtalonpyörä kääntyy.


Kortti XI - Oikeudenmukaisuus


Tintti askartelee itselleen pakovälineen, joka muistuttaa vaakaa.


Oikeudenmukaisuus

Kortti XII - Hirtetty


Tintti tapaa Haddockin, joka on "hirttäytynyt pulloon" - luovuttanut.


Hirtetty


Kortti XIII - Kuolema


Tintti uhataan tappaa.


Kuolema


Kortti XIV - Kohtuus


Haddock hakee viinavarastosta "vain tarpeellisen" määrän evästä.


Kohtuus


Kortti XV - Paholainen


Tarinan "pahis" katsoo yläkannelta, kun miehet (maskuliini) roikkuvat pelastusveneessä (feminiini), joka on köydellä kiinni laivassa.


Paholainen ylhäällä, maskuliini ja feminiini ketjun päässä


Kortti XVI - Torni


Salama iskee lentokoneeseen.


Salama iskee Torniin


Kortti XVII - Tähti


Tintti pyytää kaatamaan nestettä.


Tähti ja veden kaataminen


Kortti XIX - Kuu


Uhkaava tilanne ja hopeinen kuun sirppiä muistuttava lentokoneen moottori.


Kuu - varoittaa uhkaavasta tai pelottavasta tilanteesta.


Kortti XX - Aurinko


Päädytään aavikolle, jossa porottaa kirkas aurinko.


Aurinko


Kortti XXI - Tuomio


Haddock kuvailee näkemäänsä takaumaa/näkyä ja puhuu haudan takaa tulleesta aaveesta.


Näyssä on mystinen mies, joka kävelee korkealla palavan laivan mastossa.

Tuomio tulee taivaasta ja ihmiset nousevat haudoistaan.


Kortti XXII - Maailma


Haddock saavuttaa "kirkkauden tilan", eli on ensimmäistä kertaa elokuvassa selvinpäin. Yläpuolella risti.


Haddock saavuttaa kauan kaivatun "tiedon", eli muistaa sukunsa tarinan. Ristin muotoinen tuuletin on tippunut hänen päälleen.


Maailma - Viisauden ja tiedon jumalatar Sofia ympärillään neljän tähtimerkin symbolit, jotka muodostavat eläinradalle ristin. (Härkä, Vesimies, Skorpioni [aiemmin kotka] ja Leijona)


Narrin tarina - eli kaikki ison arkanan kortit kronologisessa järjestyksessä.