torstai 22. tammikuuta 2015

Game of Thrones: seitsemän jumalaa
Tulen ja jään laulu -kirjasarjaan perustuvassa Game of Thrones -sarjassa mainitaan usein seitsemän jumalaa. Tarinan jumaltarustossa on jumala, jolla on seitsemän aspektia. Sarjan seitsemän jumalaa esitellään seuraavalla videolla:
  1. Äiti The Mother is prayed to for mercy and watches over fertility, childbirth and peace.
  2. Isä  The Father sits in judgment over souls.
  3. Soturi The Warrior is prayed to for protection, valor, and skill in battle.
  4. Vanha eukkoThe Crone is a symbol of wisdom and foresight.
  5. Seppä The Smith watches over creation and craftsmanship.
  6. Neito The Maiden symbolizes purity, love and beauty.
  7. Muukalainen - Finally there is the Stranger, rarely prayed to, who represents death.

Mistähän tarinan kirjoittanut George RR Martin on ottanut mallin näille seitsemälle jumalalle? Jännästi jumalia on juuri sama määrä kuin nykypäivän maailmassa vaikuttavia muinaisia kultteja. Voisiko olla mahdollista, että seitsemän jumalaa edustavat Aurinko-, Kuu-, Saturnus-, Tähdistö-, Venus-, Dionysos-, ja Tuli-kultteja?

Seppä on melko itsestäänselvä viittaus Tuli-kulttiin, jonka tausta perustuu tulivuorien ja niitä edustavien seppäjumalien palvomiseen.

Neito edustaa tietenkin Venus-kulttia.

Äiti viittaa Kuu-kulttiin, jossa ylistettiin naiseutta ja hedelmällisyyttä.

Muukalainen edustaa kuolemaa samalla tavalla kuin Saturnus edusti muinaisille egyptiläisille kuoleman porttia.

Vanha eukko on naisen hahmossa esiintyvä tarotin Erakko, joka edustaa "muinaisia viisaita", eli Tähdistö-kulttia.

Soturi edustaa voimaa ja rohkeutta samalla tavalla kuin tarotin Voima-kortti, joka on Auringon kortti.

Isä on viittaus tarotin Hierofanttiin (Paavi = Pyhä isä), joka on kuvattu joissain vanhemmissa tarot-pakoissa Bacchuksena, roomalaisena Dionysoksena.


Erakko

Voima

Vandenborre tarot: Bacchus (Ison arkanan kortti V)
Game of Thrones -sarjan seitsemän jumalaa on vertauskuva "Eliitin" hallitseman seitsemän muinaisen kultin yhteistyöstä. Yhdellä jumalalla on seitsemän aspektia.

Kuten suomalaisesta patsastaiteesta voi päätellä, todella monet taiteilijat tuntevat sellaista esoteerista symboliikkaa, jota ei kerrota suurelle yleisölle. Nämä taiteilijat on otettu enemmän tai vähemmän mukaan "Eliitin" valtakoneistoon. 

"Eliitti" tukee ja rahoittaa vain sellaisia taiteilijoita, jotka tuottavat "Eliitin" haluamaa taidetta. Taide puhuttelee alitajuntaa, joten "Eliitillä" on erittäin suuri motiivi olla se taho, joka kontrolloi taiteen tuottamista.

Taiteilijoiden näkökulmasta vaihtoehtoja on kaksi. Jos lähtee mukaan "Eliitin" järjestelmään, saa nauttia egoa tyydyttävistä asioista kuten rahasta, maineesta ja kuuluisuudesta. "Eliitti" paljastaa taiteilijalle esoteerisia salaisuuksia, kertoo millaista taidetta halutaan, myöntää rahoituksen ja tekee taiteilijasta kuuluisan omistamansa median kautta. 

Jos taiteilija osoittaa haluttomuutta tehdä "Eliitin" kanssa yhteistyötä, hän jää ilman rahoitusta ja mahdollisuutta saada taidettaan esille. 

Rahalla on meidän maailmassa niin suuri valta, että sen avulla voi hyvin pitkälle määrätä sen, millaista taidetta ihmisille tarjoillaan. Oli sitten kyse kirjoista, patsaista, maalauksista, musiikista, elokuvista tai mistä tahansa taiteesta, raha kontrolloi kaikkea. 

Haluatko olla rikas ja kuuluisa taiteilija, vai köyhä ja tuntematon taiteilija?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti