sunnuntai 18. tammikuuta 2015

"Abc, kissa..."


Helsingin Ruoholahden ala-asteen pihaan valmistui 1996 Pekka Nevalaisen teos "Abc, kissa..." Helsingin kaupungin taidemuseo kertoo:
"Vanha lasten loru "A, B, C kissa kävelee tikapuita pitkin taivaaseen" on antanut aiheen ja nimen tälle veistokselle, jossa harmaa ponteva kissa kiipeää tikapuita pitkin suureen punaiseen A-kirjaimeen. Koulu, jonka pihalla veistos on, antaa taide- ja taitopainotteista opetusta 7-12 -vuotiaille lapsille.

Veistoksessa taiteilija on käyttänyt useita materiaaleja; iso A-kirjain on maalattua terästä; tikkaat ovat ruostumatonta terästä; harmaa kissa on muotoiltu lasikuidusta ja jalusta on valettu betonista. Veistos on kustannettu rakennuksen määrärahoista ja se valmistui koulun avajaisiin 1996."


Abc, kissa...


Tästä ei teos enää atonistisemmaksi muutu. Teokselle sopivampi nimi olisi Is-Ra-El.

Atonismin varhaisissa vaiheissa Kuu-, Aurinko- ja Saturnus-kultit tekivät liittouman, jonka nimeksi tuli Israel. Teos Abc, kissa... on esoteerisella tasolla tämän liittouman muistomerkki. Teoksen symboliikka on brutaalin suora ylistys atonismille, mutta jostain syystä taidehistorioitsijat eivät mainitse siitä mitään. Kumma juttu.

Kirjain A

Kotkaa käsittelevässä kirjoituksessa käytiin läpi eri kulttuurien kirjainmerkkien ensimmäisen kirjaimen symbolista merkitystä. Kirjain "A" on latinalaisten aakkosten Aton-aurinkojumalan merkki. (Muita nimiä: Aten, Adon, Adonai) Iso A-kirjain esittää pyramidin kärkeä, joka toistuu usein "Eliitin" symboliikassa.


Madonna ja pyramidin kärki


Kirjain B

Teoksen B-kirjain on kolmesta kirjaimesta ainoa, joka ei ole kapitaalikirjain. Syy tähän on pienen b-kirjaimen graafisessa esitysmuodossa. Alitajuntaa puhutellaan muotojen avulla, vaikka tietoista mieltä onnistuttaisiinkin harhauttamaan. Pieni b-kirjain muistuttaa muodoltaan Kauriin tähtimerkin symbolia. Kauris on Saturnuksen hallitsema merkki.


Kauris


Kirjain C

Teoksen C-kirjaimen muotoilu ei jätä mitään epäselväksi. Täytyy kärsiä todella pahasta kognitiivisesta dissonanssista, jos ei näe veistoksen C-kirjaimessa kuuta.

Kuu-kultti + Aurinko-kultti + Saturnus-kultti = Israel.

Bonuksena teokseen on lisätty vielä kaksi muuta atonistista symbolia. Teoksen "iso kissa" on tietenkin leijonan symboli, jota "Eliitti" käyttää todella paljon.

Kissa kulkee "tikapuita pitkin taivaaseen". Tikapuut ovat vapaamuurareista tuttu Jaakobin tikkaat, joilla myös "mennään taivaaseen". Aika jännä "sattuma", että Raamatun tarinan mukaan se oli juuri Jaakob, jonka nimen Jumala muutti Israeliksi.


Juudan leijona

Vapaamuurarit ja Jaakobin tikkaat


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti