maanantai 2. maaliskuuta 2015

Muinaiset viisaat - osa 12: Australialaiset hieroglyfit


Muinaisten kansojen kyvyistä purjehtia pitkiä matkoja mantereelta toiselle löytyy jatkuvasti enemmän ja enemmän arkeologista todistusaineistoa. "Eliitin" hallitsema "virallinen tutkimus" pyrkii tietenkin mitätöimään ja piilottelemaan kaikkea sellaista todistusaineistoa, joka ei sovi "Eliitin" määräämään agendaan. Virallinen versio historiasta on hakattu kiveen, eikä mikään uusi tutkimus saa sitä haastaa. Jos tutkija uskaltaa liian räikeästi vastustaa konsensusta, akateeminen ura on hyvin pian ohi.


Gosfordin hieroglyfit


Yksi hyvin mielenkiintoinen tuore "virallista totuutta" haastava tutkimus tulee Australiasta. Australian Gosfordista löydettiin jo 1970-luvulla kallioon hakattuja egyptiläisiä hieroglyfejä. "Virallinen totuus" on tietenkin mitätöinyt nämä löydöt leimaamalla ne huijaukseksi. Aiheesta tehty tuore tutkimus haastaa nämä huijausväitteet. Osa kallioon hakatuista merkeistä on niin harvinaisia, että ne löydettiin Egyptistä vasta aivan muutama vuosi sitten. Gosfordin löydön väittäminen 1900-luvulla tehdyksi pilailumieliseksi huijaukseksi ei tätä taustaa vasten vaikuta enää uskottavalta.

Tällaisiin kiistanalaisiin tutkimuksiin tulee tietenkin suhtautua aina kriittisesti. Mitään ei pidä koskaan uskoa annettuna totuutena - mistään lähteestä. Kaikkea informaatiota - mukaan lukien tämä blogisivusto - pitää aina tarkastella oman kriittisen ajattelun kautta. Valitettavasti se vain tuntuu olevan melko yleinen ongelma, että harva jaksaa (tai osaa) käyttää omaa kriittistä ajatteluaan. On paljon helpompaa ulkoistaa ajattelu auktoriteeteille ja "asiantuntijoille", sen sijaan että arvioisi itse esitettyä todistusaineistoa ja käytettävissä olevia faktoja.

Alla olevalla videolla hieroglyfejä tutkineet Mohamed Ibrahim ja Yousef Abd’el Hakim Awyan esittelevät tutkimustuloksiaan. Jokainen arvioikoon itse, mitä esitetystä todistusaineistosta voi päätellä. Videon alussa on pitkä alustus aiheeseen. Hieroglyfejä käsittelevä osuus alkaa kohdasta 19:28.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti