sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Puolueiden logot - osa 4: Perussuomalaiset


Vaalit lähestyvät. Sopiva aika katsoa puolueiden logoja.

Perussuomalaiset


Perussuomalaisten logo


Perussuomalaisten logossa on tehty aika erikoinen ratkaisu. Logossa ei lue puolueen nimeä Perussuomalaiset. Siinä ei myöskään lue lyhennettä PS, vaan outo yhdistelmä nimeä ja lyhennettä: PerusS.

Voisitteko kuvitella Vasemmistoliiton laittavan logoonsa tekstin VasemmistoL? Tai Kristillisdemokraattien laittavan logoonsa KristillisD? Miksi ihmeessä Perussuomalaisten logossa lukee jopa vähän typerältä vaikuttava PerusS? Onko ne siellä puolueessa jotenkin hölmöjä?

Päinvastoin. Perussuomalaisten logo on erittäin taitavasti tehty tunnus.

Logon tehtävä on luoda alitajuntaa puhutteleva positiivinen mielikuva symboliikan kautta. Ei ole väliä mitä tietoinen mieli logosta on mieltä - tärkeää on vain se, miten alitajunta reagoi näkemäänsä. Jos saat ohjattua alitajuntaa, saat ohjattua mielipidettä.

S-kirjain on ikivanha symboli, joka kuvaa käärmettä. Käärme oli muinaisten viisaiden symboli. Druideja ja muinaisen Egyptin Tähdistö-kultin pappeja kutsuttiin käärmepapeiksi. Käärme edusti muun muassa viisautta, tietoa ja pyhiä miehiä ja naisia.


S niin kuin serpent tai snake. Myös kirjaimen foneettinen äänne kuvaa käärmettä.Perussuomalaisten logossa on iso S-kirjain, koska se luo alitajuntaan assosiaation, jossa puolue yhdistetään viisauteen ja tietoon. Muinaisessa matriarkaalisessa Egyptissä faaraon asemaa Tähdistö-kultin johtajana kuvasi hänen otsallaan oleva käärme. Tähdistö-kultin johtajana hän oli pharos nous, "valaistunut mieli".  Vaikka patriarkaalisen kauden faaraot eivät enää olleetkaan valaistuneita miehiä, he jatkoivat käärme-tunnuksen käyttämistä. Näemmä Perussuomalaiset jatkavat samalla linjalla.


Käärme faaraon otsalla edustaa häenen asemaansa Tähdistö-kultin johtajana.

Phoros nous?


Tähdistö-kultin modernissa (korruptoituneessa) versiossa, vapaamuurariudessa, käärmesymboliikka on luonnollisesti tärkeä. Vapaamuurariguru Albert Pike kertoo:

"Masonry is identical to the Ancient Mysteries." - Albert Pike, Morals and Dogma
"The serpent entwined around the egg, was a symbol common to the Indians, the Egyptians, and the Druids. It referred to the creation of the Universe." - Albert Pike, Knight of the Brazen Serpent

Orphic egg


Muita lainauksia vapaamuurareilta:
"…our mode of teaching the principles of our profession [masonry] is derived from the Druids … and our chief emblems originally came from Egypt…" - William Hutchinson, The Spirit of Masonry
"The serpent is the symbol and prototype of the Universal Savior, who redeems the worlds by giving creation the knowledge of itself and the realization of good and evil." - Manly P. Hall, The Secret Teachings of All Ages

Ouroboros - häntäänsä syövä käärme


Perussuomalaisten logossa S-kirjaimen rinnalla on sana perus, joka on anagrammi latinankielisestä sanasta super. Sanatarkka käännös suomeksi on päällä, yläpuolella. Sanaa käytetään kuvaamaan ylivertaisuutta tai erityisyyttä.

Missä olemme nähneet sanan super yhdistettävän isoon S-kirjaimeen?


Superman kuvataan lähes aina otsakiehkuran kanssa (= faaraon käärme otsalla)

Superman?3 kommenttia:

 1. Tuli mieleen,että politiikassa kaikki on laskelmoitua äänten maksimointia.Nytten PS tapa lähestyä koronaa on hallitus myönteinen .Jos sanotaan ,että tällä hetkellä 80 % suomalaisista on paniikissa korona asiasta niin oli aika itsetuhoista lähteä tätä enemmistöä vastaan taistelemaan ,Varsinkin kun media kovasti mustamaalaa ja maalittaa kaikkea jos joku puhuu koronaa vastaan. ja näistäkin 20% on tuskin potenttiaalisia äänestäjiä missään vaaleissa ?Itseni mukaan lukien .

  VastaaPoista
 2. PerusS on suomen suurin kusetus

  VastaaPoista
 3. ”Perussuomalaiset on solutettu niin, ettei sekaan mahdu”

  https://mvlehti.net/2022/08/04/mv-erikoishaastattelussa-pitkaaikainen-politiikan-tutkija-perussuomalaiset-on-solutettu-niin-ettei-sekaan-mahdu/

  VastaaPoista