lauantai 18. huhtikuuta 2015

(ei otsikkoa)


Hyvä esimerkki symboliikan käytöstä uutisten yhteydessä. Miksi tällaiseen uutiseen valitaan tällainen kuva?

Kuvan taustalla on Venäjän ja Ukrainan liput, joilla selkeästi viitataan meneillään olevaan konfliktiin. Etualalla on EU:n lippu, joka on laitettu Venäjän lipun päälle. EU on myös tämän konfliktin osapuoli - pakotteet ovat taloudellista sodankäyntiä.

Nämä kolme lippua tämän uutisen yhteydessä on ihan luonnollinen valinta. Mutta miksi kuvan keskelle on laitettu iso sinikeltainen pentagrammi?

Miten uutiseen valittu kuva ohjaa alitajuntaa?

Uutisten ensisijainen tehtävä on aina muokata ihmisten mielipiteitä uutisen julkaisijan haluamaan suuntaan. Tuo mielipiteenmuokkaus tapahtuu pääasiallisesti otsikolla ja sitä seuraavalla uutiskuvalla, jotka luovat alitajuntaan halutun assosiaation. Uutisen asiasisältö on toissijaista, sen teho ei koskaan saavuta kuvan ja otsikon tehoa.

Jos otsikko puuttuu - kuten tässä kirjoituksessa - mieli on ihmeissään. Miksen saa ohjausta!? Onhan se vaivalloista, jos joutuu ihan itse lukemaan uutisen ja käyttämään ihan omia aivojaan uutisen asiasisällön muodostaman viestin arvioitiin. Mieli on kuin lapsi, joka ei halua luopua polkupyöränsä apupyöristä.

Pentagrammi on quintessence-symboli, joka edustaa korkeaa tietoisuutta. Kun alitajunta näkee pentagrammin, se tekee assosiaation viisauteen tai totuuteen. Esimerkiksi tarotissa ison arkanan viimeinen kortti Maailma, jossa on viisauden jumalatar Sofia, edustaa tietyssä mielessä quintessence-tietoisuutta. (Ympärillä olevat eläinradan merkit edustavat neljää elementtiä.)

Otsikon viesti on  "Obama käskee" ja kuvassa on iso pentagrammi? Mitenköhän alitajunta yhdistää kuvan ja otsikon?

Tehokeinona kuvaan valitun pentagrammin värit ovat sininen ja keltainen. Kuva viestittää, että sinikeltaiset - EU ja Ukraina - ovat konfliktissa "pentagrammiporukkaa" - quintessence-leiri. (Samaan leiriin kuuluu tietenkin Yhdysvallat, jonka lipussa on myös pentagrammeja.) He edustavat kuvan viestin mukaan totuutta, viisautta ja korkeaa tietoisuutta. Ja Venäjä... Noh... Venäjähän on viimeisen vuoden verran ollut mediassa paha paha hirviö, jota pitää demonisoida mahdollisimman paljon.

"Eliitti" haluaa saada Suomen NATOon. Suomalaiset ovat siitä hankalia tyyppejä, että enemmistö ei ole asiasta oikein innoissaan. Jotta NATO saataisiin myytyä suomalaisille, tarvitaan joku myyntivaltti. Venäjän pelko on historiallisen viitekehyksen muistaen siihen paras keino. Mitä enemmän ihmiset saadaan pelkäämään Venäjää, sitä helpommin yleinen mielipide saadaan natomyönteiseksi.


NATO - anagrammi sanasta "Aton"


Viimeisen reilun vuoden ajan käynnissä ollut Venäjä-pelon lietsonta on saanut naurettavuudessaan absurdeja piirteitä. Kun Kiinassa tiikeri tappaa vuohen, meillä on otsikot "Putinin tiikerit raatelivat vuohia!" Kun idästä tulee lämmintä ilmaa: "Lämpöaalto vyöryy Venäjältä suomeen!"

Jos tavallinen suomalainen uskaltaa ääneen kyseenalaistaa tämän jatkuvan Venäjän ja Putinin demonisoinnin, hänet leimataan putinistiksi tai maksetuksi venäläismieliseksi trolliksi. Kun Ilkka Kanervan vaalitilaisuudessa joku huutelee natovastaisia kommentteja, siitä saadaan otsikot: "Venäjämieliset häiriköt keskeyttivät Kanervan puheen". Eli jos vastustat NATOa, olet venäjämielinen?

Loogista.

Voi olla, että joku leimaa tämänkin tekstin kirjoittajan venäjämieliseksi trolliksi vain sen takia, että joutuu lukemaan omien uskomustensa vastaista tekstiä. Jos olet ostanut mediassa myydyn agendan, mielesi vastustaa raivoisasti kaikkea sellaista, joka on sen kanssa ristiriidassa. Sille on ihan oma terminsäkin - kognitiivinen dissonanssi.

Media pyrkii luomaan mahdollisimman paljon mustavalkoista ajattelua. Se on kieltämättä onnistunut siinä melko hyvin. Monen on vaikea vastustaa mustavalkoisia päätelmiä. Jos vastustat mustaa, kannatatko valkoista? Jos kannatat mustaa, vastustatko valkoista? Jos et vastusta mustaa, kannatatko mustaa? Jos et vastusta mustaa, vastustatko valkoista? Jos et kannata mustaa, vastustatko mustaa? Jos et kannata mustaa, kannatatko valkoista?

Mielemme on niin ohjelmoitu näihin mustavalkoisiin uriin, että hyvin monen ihmisen on täysin mahdotonta ymmärtää, että kenenkään ei ole pakko mennä mukaan vastakkainasetteluun tai puolien valitsemiseen.7 kommenttia:

 1. Ja näin se käy: http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/trollien%20sanakirja-38763

  VastaaPoista
 2. "Venäläiset hanhet valtaavat pellot!"

  http://yle.fi/uutiset/valtava_parvi_venalaisia_hanhia_valtasi_pellot_niita_tulee_koko_ajan_lisaa__video/8355742

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. EU:n lipun lipun tarkempaa syntyprosessia en tunne, mutta symboliikka on astrologiaa:
   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/01/astro-teologia-osa-13-elainrata-ja-luku.html

   Euroopan Unionin Neuvoston tunnuksesta ja muista vastaavista:
   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/05/aton-kultti-osa-26-silman-ja-kaarmeen.html

   Pentagrammista:
   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/03/quintessence.html

   Miraculous Medal -järjestöä en tunne tarkemmin, mutta ainakin niiden symboliikka viittaa vahvasti vapaamuurareihin.

   Poista
 4. Blogi on mitä parhain. Olenkohan koskaan mitään blogia lukenut yhtä tarkasti ja hartaasti.

  Todella mielenkiintoista olisi kuulla miten Bysantin ja Venäjän historiat kietoutuvat jo aika tarkasti hahmottelemasi atonistisen eliitin vuosisataisiin pyrkimyksiin. Miksei myös samanlaista analyysiä venäläisistä tai pietarilaisista patsaista kuin helsinkiläisistä.

  Tällaiset vähittäisetkin avaamiset voivat oikeasti muutta tietoisuutta ja tajuntaa, jos perustelut on selvät (mitä ne tässä blogissa usein ovat).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta palautteesta. Bysantti ja Venäjä (varsinkin tämän päivän Venäjä) on kieltämättä kiinnostava aihe. Mutta samalla myös todella hankala. En ole tutkinut aihepiiriä vielä riittävästi, että voisin siitä kirjoittaa.

   Poista
 5. http://funtsittavaa.blogspot.fi/2018/05/kauhean-kaunis-kuva.html

  VastaaPoista