torstai 16. huhtikuuta 2015

Musta Vatikaani

Tuon tunnetun lausahduksen voisi kääntää muotoon: "Don't practice occultism - Vatican hates the competition."

Houkuttelevatko Twilightin ja True Bloodin nuoret ja kauniit vampyyrit nuoria pimeiden voimien pariin? Okkultismi-asiantuntijat varoittavat Vatikaania myös joogasta ja Harry Potterista.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1429150576478.html
Isä Cesarella on myös synkkä näkemys fantasiakirjallisuudesta ja joogasta. Joogan harjoittamisen hän varoittaa olevan ”saatanallista, mikä johdattaa pahuuteen samoin kuin Harry Potterin lukeminen”.
Vatikaani pitää tosin demonista riivausta yhä harvinaisena ja monet epäillyt riivaustapaukset ovat paljastuneet mielisairauden oireiksi.

Siitä huolimatta paavi Franciscus on Independentin mukaan suositellut, että jokaisella hiippakunnalla olisi ainakin yksi koulutettu manaaja.

Manaamisen asema katolisessa kirkossa vahvistui, kun eksorkistit eli pahojen henkien manaajat saivat järjestölleen virallisen tunnustuksen Vatikaanista viime vuonna.  


Elämäntyönsä totuudelle ja atonistien korruption paljastamiselle omistanut Madame Helena Blavatsky kirjoitti:

"There exists in the world another class of adepts belonging to a brotherhood... they have to be ranked with the adepts of the Black Arts. These are our Roman Catholic “Fathers” and clergy... A hundred times more learned in secret symbology and the old religion than our Orientalists will ever be… 
There are more profoundly learned Kabalists in Rome and throughout Europe and America than is generally suspected... Thus are the “Brotherhoods” of “black” adepts more powerful and dangerous…than any host of Eastern Occultists."

Madame Helena Petrovna Blavatsky


Blavatsky oli perustamassa Teosofista seuraa 1800-luvulla. Valitettavasti tämäkin organisaatio korruptoitui atonistien soluttautumisen jälkeen. (Soluttautuminen on tehokas tapa neutralisoida uhka.) Mutta Blavatskyn henki elää yhä. Hän jätti jälkeensä suuren määrän kirjallista materiaalia, joka on innoittanut monia. Kirjoitukset voivat olla haastavia, mutta niissä on paljon asiaa.

Blavatsky oli aikanaan niin paha piikki "Eliitin" lihassa, että häntä yritettiin mustamaalata kaikin keinoin. Propaganda onnistui siinä mielessä, että nykyään Blavatskyn maine on hyvin kiistelty.

Blavatsky on hyvä esimerkki siitä, että symboliikka, okkultismi tai salaistieto on itsessään aina neutraalia. Ainoastaan käyttötarkoitus voi olla negatiivinen tai positiivinen. Blavatsky edusti ehdottomasti aihepiirin positiivista linjaa.

Ei okkultismi ole automaattisesti "pahaa". Mutta jos okkultismi ja siihen liittyvä tieto on vain pienen psykopaattisen "Eliitin" hallussa, mihin sitä silloin pääasiallisesti käytetään?

5 kommenttia:

 1. Jurvalaisia puuseppiä... Madame Blavatskyllä oli Suomeen liittyvä ennustus pohjoisen valosta, mitä hän sillä tarkoitti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliko? Löydätkö tuon ennustuksen jostain Blavatskyn omista kirjoituksista?

   Vai onko tuon ennustuksen lähteenä vain tuo "joku kertoi joskus Ervastille, että Blavatsky joskus kertoi että..."?

   Ei olisi ensimmäinen kerta, kun Blavatskyn suuhun laitetaan sanoja. Näihin kuulopuheisiin on syytä suhtautua varauksella.

   Poista
 2. "Vai onko tuon ennustuksen lähteenä vain tuo "joku kertoi joskus Ervastille, että Blavatsky joskus kertoi että...?"


  Taitaapi olla tämä "joku kertoi joskus", se putkahtelee silloin tällöin esiin ja taisin ensimmäisen kerran lukea siitä Uuden-Suomen Puheenvuorosta vuosia sitten Jouko Pihon kirjoittamana. Ervastin tiedän mutta en ole tutustunut hänen kirjoituksiin saati muidenkaan. Piholla on "profetia" sivut mutta toisten unia on raskasta lukea ja jäävät vilkaisun tasolle kun samaa asiaa jaanataan vuositolkulla:

  http://www.jouko-piho.fi/211357862

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastaavia "meidän maasta on tuleva koko maailman pelastus" -tarinoita löytyy varmaan joka maasta.

   Ilmiö on tyypillinen myös joissain New Age -henkisissä piireissä, joissa usein joku karismaattinen johtaja tai vastaava "auktoriteetti" on saanut "viestin korkeammilta tahoilta, että juuri meidän maasta/kaupungista/yhteisöstä on tuleva blaa blaa blaa..."

   Narsismilla on monet kasvot.

   Poista
 3. Blavatskyn lisäksi ainakin Aleister Crowley mustamaalattu median toimesta musta-maagikoksi/satanistiksi tai ties miksikä. Perus propagandaa, ettei kukaan vain kiinnostuisi mistään esoteerisestä. Manly P. Hall ja Suomessa Pekka Ervast taisivat melko hyvin välttyä mustamaalaus-kampanjoilta, vaikka olivat ehkä hieman samanlaisella asialla kuin Blavatsky ja Crowley. Toki netissä liikkuu jotain huhua, että Hall olisi murhattu. Oli tosin kuollessaan jo 89-vuotias joten itse suhtaudun hieman skeptisesti murha-huhuihin.

  VastaaPoista