perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kälviän kirkon saarnatuoli


Muistatteko Raamatusta tämän kohdan:
Ja Jeesus sanoi opetuslapsilleen: "Menkää ja rakentakaa Herran temppeli, jossa on Herran palvelijoille koroke, jolta julistaa Herran sanaa. Koristelkaa tuo koroke nelikulmiolla, jonka sisään piirretään ympyäkuvion tekevä häntäänsä syövä ouroboros-käärme, jonka sisään piirretään kolmio, jonka sisään piirretään silmä. Lisäksi piirtäkää ouroboros-käärmeen alle polariteettisymbolit alfa ja omega, eli maskuliini ja feminiini."

En minäkään.


Kälviän kirkon saarnatuoli


Sen sijaan muistan 1500-luvun alkemiaoppaasta seuraavan virkkeen:
"Make a circle out of a man and woman, derive from it a square, and from the square a triangle: make a circle and you will have the philosopher's stone." (The Rosary of the Philosophers, 1500-luvun alkemiaopas)

6 kommenttia:

 1. Mitenköhän paljon Jutta Urpilainen noista symboleista ymmärtää, kun on Kälviällä käynyt kouluakin ja varmasti tuon kirkon tuntee varsin hyvin... Pitäiskin kysäistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän veikkaan, että jotain tietää.

   http://www.gloria.fi/media/muotijakauneus/GL05_urpilainen_400px.jpg

   Tuossa promokuvassa Jutalla on tyylipuhdas vapaamuurarikäsimerkki. Vertaa:

   http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/codex_magica/images/dcodex_21.jpg

   En vaan vieläkään tiedä mitä tuon asennon symboliikka tarkalleen ottaen tarkoittaa. En oikein viitsi kirjoittaa aiheesta, jota en oikeasti osaa selittää.

   Poista
 2. Tuntuu kyllä todella diipiltä ajatella, että olen istunut tuossa salissa useat kerrat. Ja ne portit, joista kirkon pihaan kuljetaan ja se koko alue ylhäältä katsottuna... On olemassa piste, jossa sattumien määrä ylittää järjellisen ja todennäköisyyslaskennallisen tason.

  VastaaPoista
 3. Oletko muuten katsonut Bruce Allmighty -elokuvan? Se on tupattu totaalisen täyteen numerologiaa. Yksi kohtaus synkkaa myös tämän Jutta-aiheen kanssa: https://kummajuttu.files.wordpress.com/2015/04/bruce.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostaisiko tämä ruutukaappaus katsomaan: https://kummajuttu.files.wordpress.com/2015/04/sool0.jpg

   Tässä JC on juuri heittänyt käsistään ruusuilla koristellun tyynyn...

   Poista