tiistai 23. joulukuuta 2014

Astro-teologia - osa 1: Neitsyestä syntynyt


Päivitetty 8.9.2016.

Olipa kerran jumalan poika, joka syntyi neitsyestä...

Näin joulun alla on sopiva hetki kertoa tarina alkuperäisestä neitsyestä, joka synnytti jumalan pojan. Tarina menee tuhansien vuosien taa Egyptiin, jonne muinaisten viisaiden johdolla syntyi huikea korkeakulttuuri. Nuo muinaset viisaat olivat niin sanotun Tähdistö-kultin (Stellar cult) "pappeja", mestariastronomeja, mestariastrologeja ja maailmankaikkeuden salaisuuksien ymmärtäjiä, joiden tietoisuuden taso oli niin korkea, että sitä on nykyaikana mahdoton edes ymmärtää.


Taikuri edustaa tarotissa Tähdistö-kultin muinaista viisasta.
As above, so below.


Kaikki egyptiläisen sivilisaation suuret saavutukset olivat tämän kultin aikaansaannoksia. Yksi heidän kuuluisista rakennusprojekteistaan oli Gizan Suuri Sfinksi. Moni tuntee tämän maamerkin, mutta harva tuntee sfinksi-symbolin taustalla olevan tarinan. Suuri Sfinksi ei ole pelkkä "monoliittiveistos". Muinaiset viisaat eivät tehneet veistoksia, obeliskeja tai pyramideja vain koska "ne näytti kivalta." Niillä oli aina symbolinen taso, joka liittyi aina astronomiaan tai astrologiaan.

Sfinksillä on yhteys alkuperäiseen myyttiin neitsyeestä syntyneeseen jumalan poikaan. Sfinksi on nainen, jolla on leijonan vartalo. Tämän sivuston aikaisempia kirjoituksia lukeneet saattavat jo arvata, että kun puhutaan leijonasta, se liittyy jotenkin aurinkoon. Mutta miten?

Egyptissä vaikuttaneen Tähdistö-kultin alkuaikoina uusi vuosi ei alkanut puolitoista viikkoa talvipäivän seisauksen jälkeen. Se ei alkanut talvi- tai kesäpäivänseisauksen aikoihin, tai edes kevät- tai syyspäivän tasauksen aikoihin. Vuosi alkoi ja päättyi Siriuksen ja Niilin tulvien mukaan.

Siriuksen "nouseminen" yhdistyi egyptiläisille elintärkeään tapahtumaan: Niilin vuotuiseen tulvimiseen. Niilin tulviminen oli elinehto - ilman sitä Egyptissä olisi ollut mahdoton kasvattaa viljaa. Jos Niiliä ei olisi, Egyptiä ei olisi. Jos Niili ei olisi tulvinut, Egyptiin ei olisi koskaan syntynyt suurta sivilisaatiota. Niilin vuotuinen tulviminen tapahtui joka vuosi lähes samaan aikaan. Nykykalenterissa se vastaisi suurinpiirtein heinäkuun 25. päivää.

Koska Siriuksen nouseminen tähtikartalla ajoittui aina hyvin lähelle Niilin tulvimista, he käyttivät tätä tähtitaivaan vuotuista tapahtumaa kalenterinsa vuodenvaihteena. Uusi vuosi toi uuden elämän. Sitä oli syytäkin juhlia. Meidänkin uuden vuoden juhlan juuret ovat tässä tapahtumassa, vaikka kalenterimme ensimmäinen päivä onkin tammikuussa ja etäisyys Niiliin tuhansia kilometrejä.


Tulviva Niili


Siihen aikaan kun nämä muinaiset astronomit kehittivät kalenterijärjestelmänsä, Niilin tulvimiseen ajoittuva vuodenvaihde ei tapahtunut Ravun tähtimerkissä, kuten nykyään, vaan Neitsyen tähtimerkissä. Tähtimerkit "liikkuvat" taivaalla hitaasti Maan prekession takia. Kun aurinko liikkui Neitsyen merkkiin, alkoi uusi vuosi. Vuoden ensimmäisenä aamuna papit katsoivat auringon nousua ja totesivat, että "Aurinko on syntynyt Neitsyestä!" Auringon "syntymä" Neitsyen tähtimerkissä tarkoitti uutta vuotta. Samaan aikaan tapahtuva Niilin tulviminen synnytti uuden sadon, joten Neitsyestä syntyvä aurinko oli pyhä pelastaja - messias.

Poika (jälkeläinen, son) tulee sanasta aurinko (sun). Kun kristinusko opettaa "Jumalan poika syntyi neitsyestä", se on ikivanha egyptiläinen ilmaisu uuden vuoden alkamiselle, Niilin tulvimiselle ja uudelle sadolle, joka mahdollisti elämän kuumassa ja kuivassa Egyptissä.

Atonistisen kristinuskon ylimmät johtajat kyllä tietävät tämän esoteerisen tason, mutta pitävät tämän tiedon itsellään. He tarjoilevat tavallisille ihmisille eksoteerista versiota, jossa Jeesus syntyy taianomaisen hedelmöityksen kautta Neitsyt-Mariasta. Ja niin miljoonat ihmiset uskovat taikahedelmöitykseen, jossa ei tarkemmin ajateltuna ole mitään järkeä.

"Niin mutta se on sellainen kristillinen vertauskuva..." Aivan, ja missä tuon vertauskuvan juuret ovat? Kertooko kirkko siitä mitään? Opetetaanko sitä rippikoulussa?

Jos katsoo kristinuskoa symboliikan tasolla, tätä tarinaa ei liiemmin peitellä. Kirkoissa palvotaan Neitsyestä syntyvää aurinkokuningasta, joka pelastaa maailman ja tuo elämän valon.


Jeesus on aurinko - pelastaja - messias

Piispan sauvassa, jota myös faaraot käyttivät, on aurinko.

Syntynyt vapahtaja näyttää loistavan valoa kuin aurinko.


Kun tutkitaan tarkemmin kristinuskoa, viittauksia tähän muinaiseen astrologiseen vertauskuvaan löytyy muun muassa Raamatusta.
"Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti." - Johanneksen ilmestys 22:16
Kointähti tarkoittaa aamunkoin tähteä. Mikä tähti nousee aamulla? Kenties Aurinko? Daavidin juurivesa on puolestaan viittaus atonistiseen "Eliittiin".
"Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo." - Johanneksen evankeliumi 8:12 
Elämän valo, eli neitsyen merkissä noussut Aurinko, joka toi mukanaan Niilin tulvat - elämän Egyptiläisille.

Raamatussa on tarina Jeesuksen syntymää kunnioittamaan tulleista kolmesta itämaan tietäjästä, jotka tuovat lahjaksi kultaa, suitsukkeita ja mirhaa. Nämä kaikki ovat auringon symboleja.

Kulta on värinsä ja arvonsa puolesta ilmeinen aurinkosymboli. Urheilukilpailuissa voittajille jaetaan kultamitalit. Suomalainen sana aurinko sisältää kultaviittauksen. (Au-rinko: Au = kullan kemiallinen merkki [latinaksi aurum], rinko = ring = kehä.) Kulta-kehä.

Suitsukkeet liittyvät vanhoihin aurinkotemppeleihin, joissa uhrattiin aurinkojumalille suitsukkeita, muun muassa kallisarvoista ja väriltään kultaa muistuttavaa ambraa.

Mirha on pyhä öljysekoitus, jolla on kultainen väri.


Mirha-öljy


Ja entäs se itämaan tietäjiä ohjannut kirkas tähti? Olisikohan sillä joku yhteys Siriukseen, joka yhdistettiin alkuperäiseen Neitsyestä syntyneeseen?

Täytyy muistaa, että atonistinen Aurinko-kultti, ei ole sama asia kuin muinainen Tähdistö-kultti. Tähdistö-kultti oli olemassa hyvin kauan ennen atonismin syntyä. Moni uskonto tai mytologia tuntee käsitteen aurinkokuningas tai aurinkojumala. Atonismi/kristinusko on vain yksi monien joukossa - eikä ihan vähiten korruptoitunein.

"The Solar Cult's main tenets and philosophies are still discernable in the bible's Old and New Testaments. Christianity is patently a solar centric theology and whether its modern-day adherents know or accept this or not is unimportant. Facts cannot be changed to fit opinions." - Michael Tsarion (Irish Origins of Civilization)

"As late as the fifth and sixth centuries, the words "Our Lord, the Sun" were used by the Christians in their prayers. This same phrase was also used in the liturgy until altered later into "Our Lord, the God"." - Bozena Brydlova (Io Unveiled)

"The Christian religion is a parody on the worship of the Sun, in which they put a man whom they call Christ, in the place of the Sun, and pay him the same adoration which was originally paid to the Sun." - Thomas Paine (Michael Tsarionin lainaus teoksessa Irish Origins of Civilization)

"Charles Francois Dupuis, in his Origin of Worship, one of the most elaborate and remarkable works on mythology ever penned, shows that nearly all the religions of the world, including Christianity, were derived largely from solar worship." - John E. Remsberg (The Christ)

Muita auringonjumalia:


Kreikkalainen Apollo

Muinaisirlantilainen Lugh

Egyptiläisen Horuksen pään päällä aurinko. Horus syntyi "taikahedelmöityksellä" Isis-jumalattaresta.

Mithras - aurinko - eläinradan keskellä. Hänkin syntyi neitsyestä.


Viihdeteollisuuskin osaa käyttää tätä muinaista symbolia:


Aurinko neitsyen takana. Columbia = kyyhkynen


Mutta entäs se sfinksi-symboli? Miten se liittyy tähän neitsyeestä syntyneeseen aurinkoon?

Neitsyen tähtimerkki oli aurinko-vuoden ensimmäinen merkki. Vuoden viimeinen merkki ennen uuden messiaan syntymistä oli Leijonan tähtimerkki. Sfinksi on leijonan ja neitsyen yhdistelmä, jota käytettiin kuvaamaan koko aurinko-vuotta, alkua ja loppua, ja sen 12:ta eläinradan merkkiä. Sfinksi on tuo vuodenvaihde, jolloin aurinko syntyy neitsyestä. Muinaiset viisaat käyttivät sfinksiä kertoakseen keitä he olivat: mestariastrologeja, jotka tunsivat tähdet.


"Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu." (Johanneksen ilmestys 22:13)
"Minä" = Akhenaton, "alku" = neitsyt, "loppu" = leijona

"Minä olen maailman valo." Jeesus eläinradan keskellä.


Vaikka ei olekaan Niilin tulvimisen aika, eikä kalenterimme ensimmäinen päivä, hyvää neitsyestä syntyneen aurinkokuninkaan juhlaa kaikille!11 kommenttia:

 1. Aamutähtikö ei sitten olekaan Venus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ja ei - riippuu kontekstista. Jos puhutaan kristinuskosta, vapaamuurareista tai jostain muusta Aton-kultin haarasta, aamutähdellä/kointähdellä (eli Luciferilla) viitataan Aurinkoon.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/12/aton-kultti-osa-8-lucifer.html

   Toki aikanaan oli olemassa joitain jumalatartraditioita, joissa kointähdellä viitattiin Venukseen. Mutta nämä jumalatartraditiot on tuhottu atonistien toimesta jo aikaa sitten.

   Milloin puhutaan Venuksesta ja milloin Auringosta on vähän tapauskohtaista, eikä aina ihan yksinkertaista tulkita. Esimerkiksi suomalaisessa ja saamelaisessa muinaisuskonnossa kointähti on ilmeisesti ollut Venus, mutta Kalevalassa pakkaa sekoittaa vapaamuurari Lönnrotin atonistinen näkökulma, jossa kointähdellä viitataan selkeästi Aurinkoon.

   Täytyy muistaa, että symboleilla on hyvin harvoin vain yksi merkitys. Symboleilla on lähes aina useita tasoja, jotka riippuvat kontekstista. Täytyy aina miettiä kuka symbolia käyttää, missä käyttää (kulttuuri), milloin käyttää (aikakausi) ja miksi käyttää (motiivi).

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tervehdys Antero, mulla olis yksi kysymys tekstisi lainauksesta tämän Egyptiläisen neitseestäsyntymän ja mayojen uudenvuoden samanaikaisuuteen liitettynä, voisitko laittaa mulle sun mailiosoitteen vaikka vain moikkaamalla niin kirjotan sen kautta, joskus taisi joku vastaus tulla sinne mutta en löytänyt mailia. Selventäisin yksityiskohdat asiasta kanssasi..

   jeremias

   Poista
  2. Vastaan siihen toiseen kommenttiisi, jota ei varmaan ole tarpeellista tässä julkaista.

   Tämän blogin tekstejä saa lainata muissa blogeissa ihan vapaasti ilman erillistä lupaa ihan niin paljon kuin haluaa, kunhan ei julkaise niitä omissa nimissään. Suorassa lainauksessa voi käyttää linkkiä alkuperäisartikkeliin.

   Poista
  3. Kiitos Antero V pikaisesta vastauksestasi, Välitän asian eteenpäin ja pyydän laittamaan lainauksen yhteyteen linkin tähän sivuun..
   Olitko itse muuten ollut tietoinen Egyptiläisen ja Mayojen uusienvuosien samanaikaisuudesta? Onko sinulla mielipidettä tai jopa juttua asiasta?

   Mukavaa kesän jatkoa.. palaillan...

   jeremias

   Poista
  4. En tiennyt siitä, mutta eipä se hirveästi yllätäkään, jos näin on. Onhan egyptiläisiä hieroglyfejä löytynyt ihan Australiasta asti.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/03/muinaiset-viisaat-osa-12.html

   Historiankirjat vain kummasti yrittävät ylläpitää myyttiä, että muinaiset kansat (tai Muinaiset Viisaat) eivät olisi osanneet purjehtia valtamerien yli. Muinaisten kansojen kulttuurisia yhteneväisyyksiä ympäri maailman on vaikka kuinka paljon. Kaiken takana on arkadialaisten vaikutus lukuisiin muinaiskulttuureihin.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/p/muinaiset-viisaat.html

   Suosittelen tutustumaan aihetta laajemmin käsitteleviin Michael Tsarionin kirjoihin tai videoluentoihin "Atlantis, Alien Visitation and Genetic Manipulation" ja "Irish Origins of Civilization". Kyseiset teokset ovat mielestäni parhaita mahdollisia lähteitä Muinaisten Viisaiden salattuun historiaan. Näiden teosten perusajatuksen ymmärrettyään ei ole mitään syytä ihmetellä sellaista "sattumaa", että Egyptiläisten ja Mayojen uusivuosi oli samaan aikaan.

   Poista
 3. 23.9.2017 on astrologisesti erityinen päivä niille jotka ovat tutkineet muinaisia profetioita, joista kyseinen profetia tälle päivämäärälle löytyy ilmestyskirjan 12 luvusta.

  12:1 Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä.
  Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.

  Miksi tällainen profetia on raamattuun laitettu ja miksi se nyt toteutuu ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa täydellisenä tähtikuviona taivaalla.

  23.9. 2017 aurinko on neitsyen tähtimerkissä ja leijona ja 9 sen tähteä on sen pään päällä, lisäksi kolme muuta planeettaa liittyy samaan joukkoon, eli 12 tähteä kruununa neitsyen pään päällä. samoin kuu on tähtimerkin alapuolella, "jalkojen alla", sekä jupiter, kuningas, löytyy neitsyen kohdasta jota voisi kuvailla"kohduksi".

  kun olen täältä lueskellut näistä kulteista jotka perustuvat eri taivaankappaleisiin ja niistä kertoviin symboleihin, en voi välttyä ajatukselta että kaikkien noiden kulttien taivaankappaleet löytyvät 23.9.2017 yhdestä ja samasta paikasta taivaan kannessa.

  suurimpana kulteista aurinko, joka verhoaa vaimon, sitten kristinuskon neitsyt joka synnyttää kuninkaan, jupiterin. Leijona joka kolmen muun planeetan avustuksella luo 12 tähden seppeleen neitsyen pään päälle. Nuo kolme muuta planeettaa ovat mars, venus ja merkurius. sen lisäksi kuu on vielä oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

  Jos kaikkien täällä kerrottujen kulttien astrologinen kliimaksi on 23.9.2017, mitä mahtaa silloin tapahtua...


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Profetioilla spekuloinneissa käy usein niin että vedetään mutkat suoriksi ja jätetään faktat tarkistamatta.

   Tänä vuonna syyspäiväntasaus, eli hetki jolloin aurinko siirtyy Neitsyen merkistä Vaa'an merkkiin on 22.9. klo 20:02.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Syysp%C3%A4iv%C3%A4ntasaus

   Suomeksi: 23.9.2017 aurinko ei ole Neitsyen merkissä.

   Mitä tulee noihin 12 tähteen, kun puhutaan luvusta 12, on kyse aina eläinradasta.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/01/astro-teologia-osa-13-elainrata-ja-luku.html

   Tuo Raamatun kappale kuvaa juuri tässä tekstissä käsiteltyä Neitsyestä syntymistä, eikä sillä ole mitään tekemistä tuon mainitsemasi päivämäärän kanssa. Isis (kuu) synnyttää Horuksen (aurinko) kun aurinko siirtyy eläinradalla (12 tähteä) Neitsyen (vaimo) merkkiin.

   Egyptissä auringon syntymä kuvatiin usein niin, että aurinko on kuun yläpuolella:

   https://i.pinimg.com/736x/02/63/2e/02632eed1baf0fa36c470cb1b6a8fa57--ancient-egyptian-art-egyptian-mythology.jpg

   http://1.bp.blogspot.com/-76GVAjVIZj8/UcsjAhSH0bI/AAAAAAAAAXI/TXzM5nkB_30/s1600/file0001673541187.jpg

   Poista
 4. https://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/oliko-jeesus-neitsyt-marian-ainoa-lapsi/

  On tämä mentaaliakrobatia melkoisen koomista. Miettikää nyt näiden akrobaattien logiikkaa:

  Horuksen äiti oli neitsyt: satua!

  Mithran äiti oli neitsyt: satua!

  Tammuzin äiti oli neitsyt: satua!

  Jeesuksen äiti oli neitsyt: kirjaimellisesti totta! Oli neitsyt koko elämänsä!

  VastaaPoista
 5. En tiedä liittyykö aiheeseen. Youtubessa ainakin tummalla teemalla videoikkunan alalaidassa "vilkkuu" auringonnousua muistuttava kajastus.

  VastaaPoista