torstai 25. joulukuuta 2014

Lasipalatsin kellotorni


Helsingin vanha linja-autoasema rakennettiin 1930-luvulla Kamppiin. Aseman aukion keskelle rakennettiin Kellotorni, joka oli savupiippu lämpö- ja voimakeskukselle. Tämä on mielenkiintoinen torni. Kun sitä katsoo tarkemmin, herää pari kysymystä.

Miksi tornin ympärillä on erikoinen ramppi, jolle ei näytä olevan mitään funktionaalista tarkoitusta? Miksi rampissa ei ole suojakaiteita - sieltähän voi joku tippua? Miksi tornissa on tähdistä muodostuva koristeellinen kehä?


Lasipalatsin Kellotorni


Vastaus: Koska tarot.

"Eliitin" esoteerista symboliikkaa voi löytää myös sellaisista paikoista, jotka eivät varsinaisesti ole taideteoksia. Lasipalatsin Kellotorni ei ole pelkästään vanha savupiippu tai torni kelloille, se esittää myös tarotin korttia Torni.

Kellotorni:

 1. Kyseessä on nimensä mukaisesti torni. (Se myös muistuttaa linnoitusmaista tornia ilman savupiippuosaa.)
 2. Tornin keskeltä nousee savupiippu.
 3. Tornissa on spiraalimainen ramppi.
 4. Tornin yläosassa on tähdistä tehty kehä.
 5. Tornissa on neljä kelloa, joista lähes kaikista katselukulmista näkyy aina kolme
 6. Rampissa ei ole kaiteita, joten sinne kiivennyt saattaa tippua helposti.
Tarot-kortti Torni:
 1. Rakennus, joka on torni.
 2. Torniin on iskenyt salama, joka on sytyttänyt tulipalon. Tämän seurauksena tornista nousee savua.
 3. Torni liittyy symboliikan tasolla Raamatun Baabelin torniin, jonka Jumala vertauskuvallisesti hajottaa sekoittaakseen maailman kielet. Baabelin torni kuvataan kirkkotaiteessa aina spiraalimaisena tornina. Joissain tarot-pakoissa Torni kuvataan juuri Baabelin-tornina.
 4. Kortin yläosassa tornin päällä on kruunu.
 5. Kortissa kuvataan yleensä kolme ikkunaa.
 6. Tornista tippuu ihmisiä.


Torni - the Tower

Baabelin torni


Kun katsoo Kellotornia tarotin näkökulmasta, saa vastauksen aiemmin esitettyihin kysymyksiin. Näin pienillä ja hienovaraisilla yksityiskohdilla voidaan luoda monumentteja, jotka puhuttelevat alitajuntaamme. Jos et tiedä mistä on kyse, näet esimerkiski vain savupiipun ja "koristeellisen tähtikehän", jota tietoinen mielesti tuskin jää sen kummemmin pohtimaan. Kruunu-symboliksi tuota tähtikehää ei tajua, ellei tunne tarotia.


Kristillistä taidetta: Neitsyt Marian "tähtikruunu"

"And there appeared a great wonder in heaven; a woman clothed with the sun, and the moon under her feet, and upon her head a crown of twelve stars." (Johanneksen ilmestys 12:1)

Sama pätee tuohon ramppiin. Sille tuskin on mitään käytännöllistä käyttötarkoitusta, mutta emme yleensä tule pohtineeksi, että miksi se sitten on siihen tehty, tai miksi siinä ei ole kaiteita. Ei ole varmaan yksi eikä kaksi kertaa kun joku lapsi tai humalainen on tullut sieltä pää edellä alas. Tämä on aika erikoinen tapa luoda tarot-monumentti, jossa ihmiset saadaan osaksi teosta. Sanoisin, että nerokasta, ellei se olisi niin sairasta.


Baabelin torni? Ramppi ilman kaiteita?
Jännä miten rakennusten tiukat turvastandardit eivät koske tätä tornia.

Varovasti ettette tipu!


Torni liittyy symbolina myös Kuu-kulttiin. Kuu-kultin johtavana jumalatterena oli Isis, joka kuvattiin joskus torni-päähineen kanssa. EDIT 8.1. 2015 Korjaus: Isisin päässä ei ole torni, vaan istuin. Torni on hänen kaksoissisarensa Nephthysin päähine. Molemmat Kuu-kultille tärkeitä jumalattaria.


Isis ja torni

Isis ja istuin vasemmalla - Nephthys ja torni oikealla.
Jumalatarkaksoset ovat saman arkkityypin kaksi puolta.

Samalla tavalla kuin toinen kuuhun liittyvä patsas, Mannerheimin ratsastajapatsas, Lasipalatsin Kellotorni on myös tuhannen metrin etäisyydellä (virhemarginaali 0,3%) Säätytalon keskipisteestä, jossa on aurinkoa edustava Laki-patsas. 

Tästä kuun ja auringon tuhannen metrin etäisyyden symbolisesta merkityksestä voi lukea Mannerheimin patsasta käsittelevässä kirjoituksessa.


Kellotornin ja Säätytalon etäisyys noin 1003 metriä


9 kommenttia:

 1. Myös Nikola Teslan Wardenclyffe liittyy hyvinkin tuohon tarotin torniin ja hänen tornin tarkoituksena oli lähettää ja siirtää langattomasti sähköä. Ikävästi rahoittajana oli J.P.Morgan ja hoksattuaan ettei Teslan torniin saada sähkömittaria joka hoitaisi sen rahastuspuolen, tuhosi niin tornin kuin suuren miehen unelman niin henkisesti kuin materiaalisesti. Symbolisesti tarot-kortti kuvaa hyvinkin myös tätä:

  http://www.teslasociety.com/pictures/wardenc3.jpg

  Kaaviona lähetin ja vastaanotin:

  http://www.tuks.nl/Mirror/frankgermano_net/wardenclyffe_station_files/image041.gif

  Venäjänpoikien proto teslapiipusta kolmen viikon takaa:

  http://globalenergytransmission.com/index.php/en/news-and-updates/74-laboratornyj-prototip-vozveden-2


  Isisiin ja Nephysiin liittyvässä kuvassa keskellä on sähkön vastaanotin avaruudesta. "Avain" on ensiopiiri ja neljä keltaista (kultaista) rengasta joihin neidit koskettaa on toisiopiiri. Vastakkain olevat kädet on tavallaan kipinäväli joiden välille syntyy valokaari. Melkoisen hengenvaarallinen kuva, kun virta kulkee kummankin sydämmen läpi ja siinä on äkkiä koivet oikoosena ja kanttuvei.

  Teslan versio samasta laitteesta:

  http://hacknmod.com/hack/diy-miniature-tesla-coil-fits-on-your-desktop/

  Suomessa Karl Selim Lenströn teki maailmanlaajuisesti ensimmäisenä tutkimuksia "pohjoisesta valosta" 1882 Sodankylässä ja olen sitä mieltä, että omalla tahollaan Birkeland, Tesla ja Herman Plausson jatkoivat Lenströmin aloittamaa tieteellistä työtä. Lenströmin vastaanotin, "virtailukone" oli puisten paalujen varaan kuparilangasta rakennettu nelikanttinen spiraali, joka kattoi 900 neliömetrin alan tunturin huipulla. Laitteesta lähti johdin noin 500 metrin päässä olevaan ja Jakob Nervanderin 1833 kehittämään galvanometriin. Galvanometristä johto jatkoi matkaa sinkkilevyyn joka oli upotettuna puroon.

  http://www.futilitycloset.com/wp-content/uploads/2009/11/2009-11-04-an-artificial-aurora.jpg

  Lenströmin sanoin kokeesta saatu päätös: ”Aina 5 pv.stä joulukuuta, jolloin kone valmistui, nähtiin useinmiten illoin ja öisin kellertävän valkoinen valo, joka ympäröi tunturin (pyramidin) lakea samaan aikaan kun ei mitään valoa näkynyt toiselta läheiseltä laelta. Valo oli sangen vaihteleva ja alinomaa liikkuva... ikäänkuin leimuava. Galvanomeetri osoitti aina positiivista sähkövirtaa maata kohden. Sen osoitukset olivat hyvin vaihtelevat, jonka vuoksi magneettipari alinomaa liikkui sillä aikaa kun virta oli suljettu”. Kokeet toistettiin moneen kertaan ja samalla menestyksellä”.

  http://www.museumsyndicate.com/images/8/76615.jpg

  Tesla toisti Lenströmin kokeita Colorado Sprinngsin laboratoriossa avaten kanavan taivaalle 380 000 V jännitteellä ja jonka sähkö oli varattu vesipulloista tehtyihin Leydenin pulloihin.

  Koe 2009:

  https://www.youtube.com/watch?v=tPxGnAqYKSs

  Nykyisin ytinvoimaloissa "reaktooni" eli "teslabimi" on yleisesti käytössä ja toisinaan sopivalla ilmalla nähtävissä valonsäteenä taivaalle.

  VastaaPoista
 2. Tuosta torni-kortista juontui mieleeni väkisinkin tämä lapsena ihmettelemäni kohtaus Seitsemästä veljeksestä:
  https://www.modeemi.fi/~no/saapasnahkatorni.html

  Eipähän enää tarvitse ihmetellä, mistä oikein on kyse, kun Simeoni putoaa korkealla kukkulalla olevalta tornilta, tulen ja savun saattelemana. Tunnetuimmista kirjoistamme löytyvät esoteeriset viittaukset jaksavat kyllä yllättää!

  Tuostakin kirjasta voisi tarkemmalla tutkailulla löytyä esoteerisia viittauksia vaikka millä mitalla - tuskinpa on vain sattumaa, että "tähtiä kuin otavassa, poikia on Jukolassa".

  VastaaPoista
 3. https://museot.fi/uploadkuvat/museokuvat/Amos-Rex-2016-06-03-square-aerial-night.jpg

  Museon verkkosivuilla oleva kuvituskuva ei ainakaan vähennä epäilyksiä kellotorniin liittyvästä symboliikasta. Eksoteerinen selitys on tietenkin AAM- Amos Anderson Museo.
  Valmiissa tornissa on kuvituskuvan vastaisesti spiraalin muodossa punaisella teksti AMOS REX.

  VastaaPoista
 4. Tarkennuksena vielä, remontin jälkeen.
  https://koululainen.fi/wp-content/uploads/2018/08/amosrex.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. "Amos Rex" (latinaa) = "rakastettu kuningas" --> kuninkuuden symboli?

   Saatiin kruunu paremmin korttia vastaavaan paikkaan tornin yläpuolelle.

   Poista
  2. Niin ja Illuminatin korkein aste on nimeltään "Rex". Mutta se on varmaan vain sattumaa, eikö?

   Poista
 5. https://www.sunnuntainoita.com/the-tower

  Katselin tuossa tätä Torni korttia, tein muutaman havainnon oli ne aivan huuhaata tai ei. Salama iskee torniin (syyskuun 11 päivän iskut), ja siitä tapahtumasta maailma on johdatettu tähän koronahöpötykseen. Tornin päältä tippuu kruunu (korona).

  Voi olla kyllä kaukaa haettua, mutta tämmönen tuli mielee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuo ensimmäinen osa on ihan oikea havainto. Se oli rituaali, jossa uhrattiin tuhansia ihmisiä. Rituaaleihin liittyy aina jotain symboliikkaa.

   Poista