torstai 11. joulukuuta 2014

Senaatintori - osa 5: Auringonsäteet julkisivuissa

Osa 1: Aleksanterin patsas

Osa 2: Ulrika Eleonoran kirkko

Osa 3: Vuosi 1863

Osa 4: Helsingin tuomiokirkko

Edellisessä auringonsäteitä käsittelevässä kirjoituksessa käytiin läpi erilaisia esimerkkejä atonistisen auringonsäde-symbolin käytöstä. Tämä todella yleinen symboli onnistutaan usein piilottamaan niin hienovaraisesti, että tietoinen mieli ei juurikaan kiinnitä siihen huomiota.

Otetaan esimerkiksi vaikka suomalaisen Bilderberg-veteraani Jorma Ollilan johtaman (hallituksen puheenjohtaja) Shellin logo. Shell on suomeksi simpukankuori. Logossa näyttää olevan simpukan kuori, mutta kun sitä katsoo tarkemmin, siinä on myös auringonsäteet. Tämä on klassinen esimerkki siitä miten "Eliitti" käyttää symboliikassaan eksoteerista ja esoteerista tasoa.


Shellin logon kehitys: Simpukka ja aurinko.

Auringonsäteitä voi nähdä myös arkkitehtuurissa. Itseasiassa arkkitehtuurissa näkee todella paljon auringonsäteitä niin meillä kuin maailmallakin. Hyvä esimerkki on Britannian pääministerin virka-asunnon ovi. Kuuluisa 10 Downing streetin ovi on yleinen PR-näyttämö valtiovierailujen yhteydessä. 


Blairit ja Bushit

Oven yläpuolella oleva puoliympyrän/puolikaaren muotoinen koriste ei jätä epäselväksi mistä on kyse. Itseasiassa jos ovea katsoo tarkemmin, se on täynnä atonistisia viittauksia aurinkoon. 
  1. Puolikaaressa on ikkunankarmien muodostamien auringonsäteiden välissä pienempiä "aaltoilevia" säteitä.
  2. Numero 10, ten, tulee sanasta A-ten, Aten (Aton)
  3. Ovenkoputin on leijona - astrologinen viittaus aurinkoon.
  4. Postiluukussa lukee "First lord of the Treasury". First lord = Aton.
  5. Keskellä ovea on kahdeksankulmio - oktagoni - yksi aurinkosymboli muiden joukossa. Kahdeksan on numerologinen viittaus aurinkoon. (Tarot VIII ["Voima" --> leijonan tähtimerkki], kahdeksanpuolainen aurinkopyörä, mesopotamialainen kahdeksansakarainen aurinkoristi, jne...)
Ainoa ovessa oleva symboli, joka ei viittaa aurinkoon (ainakaan ihan suoraan), on puoliympyrän sisällä oleva pieni nuoli. Tämä on maskuliinisymboli ja viittaus Mars-planeettaan. Mars-jumala on oli roomalainen sodan jumala. (Sopii tähän oveen varsin hyvin, jos miettii millaista politiikkaa Iso-Britannia on vuosisatojen ajan harjoittanut.)

10 Downing Street ovi ja atonistiset symbolit

Näitä puoliympyröitä/kaaria, joihin on liitetty auringonsäteitä, näkee todella monessa rakennuksessa. Ei ole ihme, että niitä voi nähdä myös "Eliitin" symboliikkaa tulvivalla Senaatintorilla. Jos katsoo ympärilleen, auringonsäteitä näkyy vähän joka suunnalla. 

Julkisivuissa auringonsäteet näkee yleensä ikkunassa tai ikkunan ympärillä ja suurten kaariovien/aukkojen yläpuolella. Tietoinen mielemme on niin tottunut näkemään näitä auringonsäteitä joka paikassa, että ne jää helposti huomaamatta. Mutta siellä ne ovat - ja alitajuntamme kyllä poimii ne. 


Senaatintorin länsipuoli: Helsingin yliopiston päärakennus ja aurinkoikkunat

Senaatintorin itäpuoli: Valtioneuvoston linna ja auringonsäteet ensimmäisen kerroksen ovien ja ikkunoiden yläpuolella

Senaatintorin eteläpuoli: Bockin talo ja auringonsäteet ensimmäisen kerroksen ikkunoiden yläpuolella (ei kaari-ikkunaa - säteet muotoiltu suorakulmaisen ikkunan päälle) ja toisen kerroksen keskimmäisen ikkunan yläpuolella

Senaatintori ei tietenkään ole ainoa paikka, josta näitä arkkitehtuurisia auringonsäteitä voi poimia. Muita "Eliitin" rakennuksia Helsingistä:


Suomen Pankki

Säätytalo

Eduskuntatalo

Presidentinlinna

Puolustusministeriö


Auringonsäteitä voi tietenkin nähdä myös sellaisissa rakennuksissa, joilla ei ole välttämättä mitään tekemistä "Eliitin" kanssa. Mutta jos katsoo "Eliitille" tärkeitä rakennuksia Helsingissä, auringonsäteet julkisivussa ovat enemmän sääntö kuin poikkeus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti