maanantai 13. joulukuuta 2021

Aton-kultti - osa 33.2: Hybridikeskus


Vuonna 2017 Suomeen perustettiin Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus. Wikipedian tarjoama virallinen selitys: 

"Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus (lyh. hybridiosaamiskeskus tai hybridikeskus; engl. European Centre of Excellence for Countering Hybrid Threats) on Helsingissä sijaitseva laitos, jonka tavoite on vahvistaa kokonaisturvallisuusajattelua kansallisesti, Euroopan unionissa ja kansainvälisessä yhteistyössä. Keskeisenä tavoitteena on lisätä tietoisuutta hybridiuhkista ja yhteiskuntien haavoittuvuuksista, joita voidaan hyödyntää hybridioperaatioissa. Keskukseen voivat liittyä Euroopan unionin ja NATO:n jäsenvaltiot." [Wikipedia]


Laitoksen johtajana toimii Teija Tiilikainen. Hän on henkilö, joka epäilemättä kuuluu "piireihin". Tiilikainen on esimerkiksi käynyt Bilderberg-kokouksissa kolme kertaa, toiminut valtiosihteerinä ja toimii Helsingin yliopiston (Fabianinkatu 33) Eurooppa-tutkimusverkoston johtajana ja Helsingin yliopiston hallituksen jäsenenä. 


Teija Tiilikainen

Olennainen yksityiskohta Tiilikaisen työhistoriassa on myös se, että hän toimi aiemmin Ulkopoliittisen instituutin (UPI) johtajana. UPI:n englanninkielinen nimi on Finnish Institute of International Affairs (FIIA). Nimestä voi päätellä, että se on suomalainen satelliittiorganisaatio Royal Institute of International Affairs -järjestölle ("Chatham House"), joka on "Eliitin" Round Table -verkoston johtava organisaatio. Vastaavia satelliittiorganisaatioita samalla nimeämisperiaatteella (*IIA) löytyy hyvin monesta maasta. Aiheesta enemmän kirjoituksessa RIIA & Round Table.

Tiilikaisen CV paljastaa, että hänellä on hyvin tiiviit yhteydet Round Table -verkostoon. Lienee melko selvää, että tämä hänen johtama hybridikeskus on myös yksi lukuisista Round Table -satelliiteista - vähän samaan tapaan kuin Maanpuolustuskurssi. Vähemmän yllättävästi myös Teija Tiilikainen on käynyt kyseisen kurssin. Tästä sisäpiiriläisten verkostoitumiskurssista enemmän kirjoituksessa Maanpuolustuskurssi.


https://www.maanpuolustus-lehti.fi/maailman-jarjestyksen-murros-ja-suomi/


Hybridikeskuksen logon symboliikka kertoo paljon kyseisen organisaation taustavoimista.Ensiksi huomio kiinnittyy "Eliitin" symboliikassa yleiseen sininen ja punainen -väriteemaan. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Sininen ja punainen.

Logossa on myös valkoinen viiva, joka muodostaa 90 asteen kulman. Sen lisäksi logossa on yhdeksän (Illuminatin asteiden lukumäärä) ympyrää. Mitkä kaksi työkalua tarvitaan ympyrän ja suorakulmaisen viivan piirtämiseen?

Miten olisi harppi ja suorakulma?


Vapaamuurarisymboliikkaa: harppi ja suorakulma


Toisaalta, onhan tuossa logossa melko paljon samaa kuin Hillary Clintonin vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan logossa. Ottiko vuonna 2017 perustettu hybridikeskus Clintonin logon värimaailmasta ja H-kirjaimesta mallia?


Hillary Clintonin vaalilogo vuodelta 2016


Hybridikeskuksella on hyvin erikoinen asema Suomessa. Se on täysin Suomen lakien ulkopuolella. Tällä organisaatiolla (ja sen johtajilla) on täydellinen lainkäytöllinen koskemattomuus, ja sen tilat ja omaisuus on vapautettu Suomen valtion pakkotoimista. Suomen valtion virkamiehillä - kuten poliisilla - on oikeus mennä hybridikeskuksen tiloihin vain erillisellä luvalla. Toisin sanoen, tämä organisaatio ja sen tilat eivät teknisesti ottaen ole osa Suomea. Asetelmä on hyvin samankaltainen kuin Sveitissä toimivan Bank for International Settlements -pankin (BIS) tapauksessa. 

"Suomen hallitus antoi 24. toukokuuta 2017 esityksen eduskunnalle laiksi Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskuksesta. Laki tuli voimaan 1. heinäkuuta 2017.

Hybridiosaamiskeskuksesta säädetyn lain mukaan sillä on Suomessa lainkäytöllinen koskemattomuus, ellei se ole yksittäistapauksessa nimenomaisesti siitä luopunut. Vaikka keskus luopuisi koskemattomuudesta, se ei tarkoita suostumusta tuomion täytäntöönpanotoimiin, vaan tuomio on pantavissa täytäntöön vain, jos siihen on suostuttu erikseen.

Myös keskuksen johtokunnan jäsenillä, johtajalla ja keskuksen henkilöstöllä on Suomessa lainkäytöllinen koskemattomuus tehtävänsä perusteella antamiensa lausuntojen ja tekemiensä toimenpiteiden osalta.

Hybridiosaamiskeskuksen tilat ja omaisuus ovat niiden sijaintipaikasta ja haltijasta riippumatta vapautetut pakkotoimista Suomessa. Virkamiehellä tai muulla Suomessa julkista valtaa käyttävällä henkilöllä on pääsy keskuksen toimitiloihin virkatehtäviensä suorittamiseksi ainoastaan johtajan tai hänen nimeämänsä henkilön nimenomaisella suostumuksella.

Kaikki hybridiosaamiskeskuksen kokoama tieto on loukkaamatonta. Mitään keskukselle tai sen henkilöstölle osoitettuja viestejä ei saa tarkastaa ennakkoon tai valvoa.

Keskus on vapautettu kaikista välittömistä veroista Suomessa."[Wikipedia]


Miettikää. Suomessa toimii EU-NATO-organisaatio, joka on täysin lakien yläpuolella, sen toimintaa ei voi valvoa tai rajoittaa mitenkään, ja Suomen valtiolla ei ole siihen minkäänlaista kontrollia. Ja sitten meille väitetään, että tämä organisaatio vahvistaa meidän kansallista turvallisuutta?

Uskoo ken tahtoo. Erikoista muuten sekin, että kun Maanpuolustuskurssiyhdistyksen oma julkaisu Maanpuolustus-lehti teki hybridikeskuksesta jutun alkuvuodesta 2019, sen yhteydessä käytettiin termiä "uusi normaali". Jännä sattuma, kun miettii mitä tapahtui seuraavana vuonna.

(Sivuhuomautus: Maanpuolustus-lehden päätoimittajana toimii Ulkopoliittisen instituutin (FIIA) Pete Piirainen. Huomaatteko miten nämä eri Round Table -satelliitit nivoutuvat yhteen? Samainen julkaisu muuten myy melko edullista mainostilaa, joka tavoittaa kaikki 12 000 kurssin käynyttä sisäpiiriläistä. Ihan vaan vinkkinä, jos joku haluaa vittuilla "Eliitille" - ei ole edes kallista.)


https://www.maanpuolustus-lehti.fi/hybridikeskuksen-johtaja-matti-saarelainen/


Jutussa haastateltiin silloista hybridikeskuksen johtajaa Matti Saarelaista, joka toimi tehtävässään ennen Tiilikaista. Saarelaisenkin ansioluettelo kertoo paljon. Hän on entinen Supon työntekijä, ja Tiilikaisen tavoin Maanpuolustuskurssin käynyt sisäpiiriläinen. Vähän veikkaan, että hybridikeskuksen johtoon ei voi päästä, jos ei ole käynyt Round Table -verkostoon kuuluvaa Maanpuolustuskurssia.


https://www.maanpuolustus-lehti.fi/hybridikeskuksen-johtaja-matti-saarelainen/


Kiitos vinkistä K.Westerlund.

7 kommenttia:

 1. Hmm, jotain syvällisempää symboliikkaa tuossa H:ssa, punaisessa, sinisessä ja valkoisessa täytyy olla kun sitä tykkäävät käyttää ja näkevät vaivaa sen eteen. Esim. eikö vapaamuurariudessa ole sinisen loosi lisäksi punainen ja valkoinen loosi? Jäi oikein kaivelemaan mieltä kun intuitio selvästi sanoo että tuossa kerrotaan varmasti enemmänkin, mutta kun ei tämänhetkinen "kielitaito" riitä.

  Onko Saarelaisen Matti käynyt Lönnrotin patsaasta hakemassa innoitusta hiustyyliin? :D

  VastaaPoista
 2. Laatuartikkeli taas, kiitos siitä. Ehdottomasti mukana kolehdissa, jos joku keksii hyvän mainoksen, joka ei joudu hylätyksi liian räikeänä vittuiluna! Ainutlaatuinen tilaisuus tavoittaa 12 000 yhteiskunnan vihollista yhdellä kertaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kävi mielessä, että Levelin Junnun presidentinvaalimainos tuossa lehdessä voisi olla aika hyvä piikki. Iso kokosivun mainos vain 1000€, joten ei mikään ongelma tuollaisille rahamiehille.

   Poista
 3. Siinä olisi kyllä hyvä pari kun nämä kaksi demonia löisi hynttyyt yhteen

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c12007de-dc96-4652-8a1b-6af4370c9243

  VastaaPoista
 4. Jokohan saadaan täälläkin isompi vaihde silmään, rokotetut tartuttavat rokotettuja ja on aika laittaa rokottamattomat siitä vastuuseen😂

  https://avoin.media/2021/12/19/onko-umv-lehti-kyberhyokkayksen-kohteena/

  VastaaPoista
 5. Kokoomus valistaa kansaa twitterissä:

  "Rokotekriittiset piirit ovat se porukka, joka kaiuttaa venäjämielistä propagandaa Länsi-Euroopassa. #RauhaaRajalle #hybridivaikuttaminen
  —Jukka Savolainen, Euroopan hybridiosaamiskeskus"

  https://twitter.com/kokoomus/status/1511391779660214273

  VastaaPoista
 6. STT: Hybridikeskuksen johtaja joutui jättämään paikkansa seksuaalisen häirinnän vuoksi

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/60a5a4c1-7c3c-4668-9ee8-a103ab042bb9

  VastaaPoista