keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Kansalaisaloite: Koronavirus, Covid-19 on poistettava yleisvaarallisten tautien listalta


En ole koskaan nähnyt kansalaisaloitteissa mitään järkeä. Minun silmissäni koko kansalaisaloitejärjestelmä on vain näennäisdemokraattinen mekanismi, jolla pyritään luomaan illuusio "kansanvallasta", jossa kansalaisilla on mukamas joku mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Todellisuudessa mikään merkittävä aloite ei voi saada aikaan mitään sellaista muutosta, joka on "Eliitin" etujen vastaista. Järjestelmä on rakennettu niin, että "Eliitin" ohjauksessa oleva eduskunta tappaa jokaisen aloitteen, joka ei valtaapitäviä miellytä. 

Nyt olen vihdoin nähnyt kansalaisaloitteen, jonka allekirjoittamisessa näen järkeä. En siksi, että uskoisin sen johtavan aloitteessa tavoiteltavaan muutokseen, vaan ihan muista syistä. Aloitteen nimi on Koronavirus, Covid-19 on poistettava yleisvaarallisten tautien listalta.


https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/9661


Jos tuo aloite saavuttaa vaaditun 50 000 allekirjoituksen rajan, voitte olla varmoja siitä, että eduskunta hautaa koko jutun aivan samalla tavalla kuin kaikki muutkin kansansuosiota nauttineet aloitteet. Miksi se sitten kannattaa allekirjoittaa?

Syitä on useita, ja ne ovat kaikki strategisia. Tässä täytyy ajatella vähän isompaa kuvaa.

Allekirjoittaneiden määrä on hyvä barometri sille, kuinka moni suomalainen näkee tämän plandemian valheellisuuden. Jos luku kasvaa suureksi, se antaa jokaiselle koronakusetukseen heränneelle tärkeän viestin: "Sinä et ole yksin!" Tällä hetkellä todella moni joukkopsykoosista ulos murtautunut suomalainen tuntee ahdistusta siitä, että suurin osa omasta tuttavapiiristä uskoo vieläkin siihen koronapropagandaan, joita valtamedia suoltaa päivästä toiseen. Siinä voi olla mielenterveys koetuksella. Näille ihmisille olisi hyvä näyttää, että Suomesta löytyy myös muita joukkohypnoosista heränneitä. Meitä on paljon. 

Toinen syy allekirjoittaa tuo aloite on sen luoma paine päättäjien suuntaan. Jos allekirjoittaneiden luku kasvaa suureksi, se on selkeä viesti poliitikoille. Se pakottaa heidät punnitsemaan omaa poliittista tulevaisuuttaan. Täytyy muistaa, että keskimäärin poliitikoilla hyvin vähän mitään omia mielipiteitä.  Koska he ovat pääsääntöisesti vallanhimoisia opportunisteja, heidän mielipiteen muodostusta ohjaa eniten halu maksimoida omaa valtaa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että poliitikko muodostaa mielipiteensä lähinnä sen mukaan, miten hän uskoo miellyttävän parhaiten omia äänestäjiään. Jos joku kansalaisaloite saavuttaa poikkeuksellisen suuren määrän allekirjoituksia, se pistää monen poliitikon miettimään, mitä mieltä nyt kannattaisi olla, jotta tulisi valituksi myös seuraavissa vaaleissa. Varsinkin persuissa on tällä hetkellä monta kansanedustajaa, jotka huolestuneina katsovat Ano Turtiaisen ja VKK:n kansansuosion kasvua.

Asiassa on myös inhimillinen puoli. Jos poliitikko saa riittävästi kansalta painetta, se tuottaa stressiä ja tuntuu epämukavalta. Tällaisessa mielentilassa toimiva poliitikko on aina herkempi tekemään virheitä. Tällä hetkellä hallituksessa olevat ministerit ovat jatkuvasti suurennuslasin alla, joten jokainen heidän tekemä virhe herättää normaalia enemmän kritiikkiä ja julkista keskustelua. Joka kerta kun Sanna Džugašvili tai Karvalammen Kalypso tekee jotain tyhmää, se murentaa auktoriteettien uskottavuutta ja sitä kautta lyhentää meneillään olevan joukkopsykoosin elinkaarta.

Sitten on vielä aloitteen herättämä julkinen keskustelu. Jos tämä aloite saavuttaa yli 50 000 allekirjoituksen rajan, valtamedian on pakko noteerata se jollain tavalla. Tämä väistämättä lisää julkista keskustelua siitä, onko Covid-19 oikeasti yleisvaarallinen tauti. Jokainen, joka yrittää epätoivoisesti puolustaa tätä nykyistä täysin järjenvastaista virallista kantaa, tekee itsestään hyvin nopeasti idiootin. Se taas antaa uusia mahdollisuuksia vastarintahuumorille, ja koko kusetuksen naurettavuuden paljastamiselle. Annetaan näiden lasselehtosten kaivaa omat kuoppansa. 

20 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä. Olen itsekin nyt käynyt Covidia/passia vastaan olevat äänestykset allekirjoittamassa. Kun saadaan paljon allkeirjoituksia, se on viesti, että nyt riittää. En usko muutoin tuohon järjestelmään. Lisäksi painetta kansanedustajille jne. kaikella tavalla, sähköpostia jne.

  VastaaPoista
 2. "Täytyy muistaa, että keskimäärin poliitikoilla hyvin vähän mitään omia mielipiteitä."

  Tämä 100%. Kun tämän lopullisesti oivalsi, sitä tajusi kuinka naiivista järjestelmästä onkaan kyse. Tämä ajanjakso oikein alleviivaa tätä ilmiötä; kuten aina, kiemurrellaan ja kaarrellaan tai suoraan jopa valehdellaan, jotta "suosio" kansan keskuudessa säilyy ja hyvin todennäköisesti todella harva on uskaltanut tuoda omia todellisia tuntojaan julki. Ei mitään tekemistä demokratian tai kansan etujen ajamisen kanssa.

  Mutta muista käyttää äänesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän vielä lisäyksenä oikein osuva pätkä:
   https://www.youtube.com/watch?v=y-CGhrzX7FM

   Poista
 3. Oho, tämä on yllättävä lausunto:

  "Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet sanoo, että koronan luokittelu yleisvaaralliseksi tartuntataudiksi pitää mahdollisesti poistaa."

  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ff85a23c-69a2-4d47-95d5-89b54d6c6dcc

  Onko rotat jättämässä uppoavan laivan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pahasti epäilen että tolla on tarkoitus saada lopulta vain lisää rokotepainostusta, tyyliin kontrolloitu oppositio.

   Korona pois yleisvaarallisista tartuntatudeista -> leviämisen viranomaiskontrollointi vaikeata, lähes mahdotonta -> ainoa pelastus rokotteet -> rokotevaatimusten ja rokotepakkojen laajennus, neg testitulokset ja sairastamiset ei kelpaa enää mihinkään koska ei testata jne.

   Johan Ruotsissa koronapassi muutettiin käytännössä rokotepassiksi.

   Poista
  2. Minustakin vähän tuntuu, että tämä on joku strateginen veto. Vedetään mattoa foliohattujen jalkojen alta?

   Poista
  3. Tämän tyyppisiä uutisia on alkanut näkyä jopa WHO:n taholta. Toivon todella, että kyseessä on Anteron veikkaus, en pitäisi sitä ihmeenä koska nämä luikerot kyllä aistivat mistä tuuli milloinkin puhaltaa ja vaihtavat paikkaa sujuvasti keikkuvassa paatissa sen mukaan.

   Ehkä joillekkin alkaa tulla mieleen jopa sellainen skenaario, että näistä ihmisille aiheutetuista kärsimyksistä saattaa tulevaisuudessa joutua vastuuseen. Rikosilmoituksia lainoppineiden toimesta on jo tehty, täällä Suomessakin, enkä olisi ollenkaan varma lopputuloksesta.

   Ehkä tämä pari vuotta kestänyt kujanjuoksu foliohattu päässä ei mennytkään ihan hukkaan niiltä miljoonilta ihmisiltä, jotka eivät nielaisseetkaan tätä pökälettä kokonaisena. Aika näyttää.

   Poista
  4. https://www.is.fi/politiikka/art-2000008546660.html

   Marin: hallitus pohtii, pitäisikö korona­passi muuttaa rokote­passiksi – rajoitukset jatkunevat helmikuussa

   Hallintoalamaisten totutus ajatukseen on aloitettu.

   Poista
  5. Ja näin yksi asiantuntijataivaan kirkkaimmista tähdistä yhtyy säestämään:

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008548241.html

   Husin Lehtonen: Rokote­passilla olisi 3 positiivista vaikutusta

   Poista
  6. Jos metsiäkään ei saa pakkosuojella, miten se ihmisten kohdalla on aivan ok? Mulla loppuu mielikuvitus miten ihmiset selittää tämän itelleen olevan loogista ja luonnollista:

   "... suojata rokottamattomia pitämällä nämä pois tartuntariskipaikoista."

   PS. Pitäisköhän hallituksen pakkosuojella meitä myös kotioloista, koska kotia on moni kuollu.

   Poista
 4. https://tekniikanmaailma.fi/viikon-kaytetty-vuoden-2005-porsche-carrera-gt-toistaiseksi-kaikkien-aikojen-kallein-carrera-gt-ja-hyvasta-syysta/?shared=1210840-de349c96-500

  Hieno auto, mutta silmiin pisti päätoimittaja Reijo Ruokasen kommentti sivun lopussa.

  HYVÄ LUKIJA,

  Luulojen pahin vihollinen on tieto. Juuri nyt tiedon tarve on suurimmillaan ja luuloista on tavallista enemmän haittaa. Tekniikan Maailma keskittyy tietoon, jotta luuloille ei jäisi mahdollisuuksia. Siinä tarvitsemme sinun apuasi.

  Eli LUULOT POIS, uskokaa päätoimittajaa.

  VastaaPoista
 5. https://avoin.media/2022/01/14/iso-britannia-koronarokotuksista-aloitetaan-rikostutkinta/

  VastaaPoista
 6. Onko järjen valo syttymässä valtamediaan? Vai mitä tämä on?

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/paatoimittajan-kommentti-hallitus-lamaantui-ja-koronapaatoksenteko-on-suomessa-sekaisin-silti-valo-kajastaa-tunnelin-paassa/8332920

  Muutama viikko sitten tällä tavalla kirjoittavia olisi haukuttu koronadenialisteiksi. Joku muutos tässä on meneillään. Yrittääkö media nyt pelastaa viimeisiä uskottavuuden rippeitään heittämällä poliitikkoja bussin alle?

  Elämme mielenkiintoisia aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vertaa foliohatun ja lampaan seikkailuja informaation ihmemaassa, siinä missä tinapipo ahmii valtamedian propagandaa ja vaihtoehtoisia lähteitä (pelkäämättä Putleria tai Trumpulaa), tutustuu eri pelurien virallisiin julkaisuihin ja visioihin ja näiden pohjalta omien resurssien mukaan muodostaa maailmankuvaa ja mahdollista tulevaisuutta. Kun taas lammas ei
   missään tapauksessa vilkaisekkaan, vaihtoehtoisia medialähteitä eikä nää myös mitään tarvetta tutustua syvemmin pelureiden suunnitelmiin, kyllähän valtamedia kertoo kaiken tarpeellisen mukavasti kehystettynä.
   Jospa nyt muutama lammaskin on alkanut kiinnostumaan siitä mitä tulevaisuus on tuova tullessaan, jos nykyinen meininki jatkuu. Eivät he edelleenkään tutustu vaihtoehto mediaan, mutta saattavat mennä lukemaan wef:n,yk:n tai who:n sivuilta mitä suunnitelmia siellä onkaan, joku on jopa saattanut lukaista Swabin opukset. Tämä on voinut herättää jotkut tajuamaan että siinä pakassa josta kortit jaetaan on vain mustia-pekkoja, tutustuessaan suoraan näihin visioihin ja suunnitelmiin, ilman valtamedian kehystämistä, saattaa alkaa epäilemään johtavatko nämä toimet onneen ja auvoon vai ihan vastakkaiseen.

   Poista
 7. Oma arvio on, että tällä pyritään saamaan kansalaiset tuntemaan itsensä huijatuiksi. Tavoitteena on saada ihmiset kapinoimaan ja mellakoimaan. Eli media paljastaa kusetuksen, päättäjät samaan aikaan kiristävät rajoitustoimia. Se saa ihmiset pettymään ja suuttumaan.

  Samalla tohinalla tulee pula ruoasta. Laittakaahan keväällä ryytimaata pystyyn kaikki jotka vähänkään kykenette.
  Katsotaan kuinka käy.

  VastaaPoista
 8. MTV: Korona pitäisi poistaa yleisvaarallisten tartuntatautien joukosta, sanoo THL:n Mika Salminen

  https://www.ts.fi/uutiset/5719497

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aki Lindén MTV Uutisille: Koronan poistamisesta yleisvaarallisten tautien listalta on keskusteltava

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/aki-linden-mtv-uutisille-koronan-poistamisesta-yleisvaarallisten-tautien-listalta-on-keskusteltava/8476668

   Poista
 9. Korona ei ole enää yleisvaarallinen tartuntatauti, linjasivat asiantuntijat – "Käytämme rahaa tällä hetkellä aika turhiin toimintoihin"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/korona-ei-ole-enaa-yleisvaarallinen-tartuntatauti-linjasivat-asiantuntijat-kaytamme-rahaa-talla-hetkella-aika-turhiin-toimintoihin/8550894

  Meille sanottiin, että asiantuntijoita pitää kuunnella. Päteeköhän tässä tapauksessa?

  VastaaPoista
 10. "Korona ei ole enää yleisvaarallinen tauti"

  https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/fe01fb93-78cf-4fd7-9064-f58431cfc738

  Poliitikoilla on joskus vähän pitkät piuhat.

  VastaaPoista