lauantai 21. helmikuuta 2015

332


Uutisvirrasta pisti silmään uutinen, jossa kerrotaan Obaman internetin sensuuriuudistuksen suunnittelusta. Symboliikan kannalta tähän uutiseen liittyy mielenkiintoinen yksityiskohta, joka toistuu monessa aihetta käsittelevässä uutisessa.

LA Times
"I have studied the 332-page plan in detail, and it is worse than I imagined," he said.
FOX
"In a statement released Friday, Pai lamented the fact that the 332-page plan, which he tweeted a picture of himself holding next to a picture of Obama, won’t be released to the public until after the commission votes on its implementation later this month."
Washington Times
"Reinforcing the suspicion that every American should have about this unprecedented action is the fact that Mr. Wheeler is keeping the 332-page document outlining his plan secret from the American public."
 Detroit News
"But until the commission reveals the 332-page plan to the public after voting on it, no one will know for sure."
Daily Mail
"Republican commissioner Ajit Pai pushed back on the decision today by holding a press conference to disparage the FCC's 332 page 'secret plan' to take control of the Internet that he cautioned would bring about 'adverse consequences to the entire Internet economy.'"
"As bad as this is on the merits, even worse is how the public will learn the details. The answer is it won’t, at least until it is too late — because the FCC isn’t releasing the full copy of its 332-page Net-neutrality assessment until after the commissioners vote on it later this month."

Jostain syystä todella monessa aihetta käsittelevässä jutussa kyseinen suunnitelma on nimetty sen sivumäärän mukaan: "332-page plan".

Onko se uutisen kannalta jotenkin olleellista tietää, että suunnitelmassa on juuri 332 sivua? Niin oleellista, että dokumentista puhuttaessa täytyy mainita sen sivujen tarkka lukumäärä? Että dokumentti käytännössä nimetään sen sivujen lukumäärän mukaan? 

Miksi dokumenttia ei ole nimetty näissä uutisissa sen sisällön mukaan, kuten vaikka "internet lakiuudistus" tai "sensuurisuunnitelma"? Onko dokumentin sivujen määrä tärkeämpää kuin dokumentin sisältö tai aihe?

On - silloin kun kyse on symboliikasta. 

Luku 332 on numerologinen symboli. Siinä on luvut 33 ja 32 - kaksi korkeinta vapaamuurariastetta, joita kutsutaan termillä vapaamuurariprinssit.

Aihetta on käsitelty tarkemmin kirjoituksessa Vapaamuurariprinssit - Princes of Masonry.2 kommenttia: