sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Muinaiset viisaat - osa 4: Kivikehät ja dolmenit


Arkadialaisten, muinaisten viisaiden, vaikutus näkyy todella monessa vanhassa kulttuurissa. Esimerkiksi egyptiläinen, foinikialainen, etruskilainen, minoalainen, kelttiläinen ja mykeneläinen kulttuuri ovat kaikki syntyneet arkadialaisesta vaikutuksesta. Kuten Piri Reisin kartasta voi päätellä, he osasivat purjehtia syrjäisiinkin maailman kolkkiin jo tuhansia vuosia sitten. Arkadialaisten vaikutus näkyy erityisesti kielissä, arkkitehtuurissa, jumaltarustoissa ja symboliikassa.

Näkyvimpiä esimerkkejä arkadialaisten matkoista on kivikehät ja dolmenit ympäri maailman. Eniten niitä löytyy tietenkin arkadialaisten "takapihalta" Britteinsaarilta, mutta samanlaisia kivirakennelmia löytyy ympäri maapallon sellaisista paikoista, joilla ei "virallisen historiankirjoituksen" mukaan voinut olla esihistoriallisella ajalla mitään yhdistävää tekijää. Valtavirtaa edustava tutkimus vain kohauttaa olkiaan näille yhtäläisyyksille. "No se on vaan joku sattuma."Kivikehä - Castlerigg, Englanti

Kivikehä - Carrigacula, Irlanti

Kivikehä - Burnt Hill, USA

Kivikehä - Karahunj, Armenia

Kivikehä - Cromlech of Okabe, Baskimaa

Kivikehä - Alen kivet, Ruotsi

Kivikehä - Oshoro, Japani

Kivikehä - Senegambia, Senegal ja Gambia

Kivikehä - Afanasievo kurgan, Venäjä

Kivikehä - Junapani, Intia

Kivikehä - Sillustani, Peru

Kivikehä - Mzoura, Maroko

Dolmen - Boulnabrone, Irlanti

Dolmen - Elvillar, Baskimaa

Dolmen - Anta de Santa Marta, Portugali

Dolmen - Hollanti

Dolmen - Kerala, Intia

Dolmen - Ganghwa, Korea

Dolmen - Pshada, Venäjä

Dolmen - Anicuns, Brasilia

Dolmen - New York, USA

Dolmen - Johfiyeh, Jordania

Dolmen - Edirne, Turkki


Tuhansia vuosia vanhoja kivikehiä ja dolmeneita löytyy ympäri maailman jokaiselta mantereelta. Ja meidän pitäisi uskoa, että niillä ei ole mitään yhteyttä keskenään?2 kommenttia:

 1. Kiljunmäessä Ilmajoen Joupilankylässä on nykyisin kivikehän puolikas. Yksi tuttu kertoi linjanneensa tien siitä kohtaa 70-luvulla lohkoessaaan maata. Jälistäpäin jäin miettimään mahtoiko tuskin linjata tietämättään... Suullisen perimätiedon mukaan pitäjän naiset ja lapset kokoontuivat sinne nuijasodan aikana. Kartalla kehä näkyy metsästä mustana renkaana:

  https://www.fonecta.fi/kartat/pohjoiskyl%C3%A4,%20kurikka?lon=22.382008142391463&lat=62.68631544006578&z=17&l=SAT&slat=62.6863055939587&slon=22.38086015695273

  VastaaPoista
 2. "Prehistoric Europeans told legends about powerful, mysterious female makers of European stone tombs called dolmens and cromlechs."

  Suomalaisesta tutkimuksesta:
  http://www.ancient-origins.net/myths-legends-europe/legends-say-mysterious-women-built-megaliths-portugal-003176

  VastaaPoista