maanantai 9. helmikuuta 2015

Muinaiset viisaat - osa 5: Foinikialaiset


Päivitetty 16.1.2016.

Nimi arkadialaiset (Arcadians) on Muinaisten viisaiden itsestään käyttämä nimi. Maailmalla monet käyttivät heistä toista nimeä Fenians, (feeniläiset). Nimi liittyy muinaisirlantilaiseen jumaltarustoon, jossa nimet Fenia ja Finn toistuvat usein. Esimerkiksi yksi kuuluisimmista irlantilaisen mytologian sankareista oli Finn mac Cumhaill, jonka kerrottin johtaneen Irlannin alkuperäisväestön eliittisoturien klaania Fianna Eirinn.  (Tätä nimeä ei pidä sekoittaa 1900-luvun nationalistiliikkeeseen.)

Nimen Fenians toisesta muodosta, Fenicians, syntyi meille tutumpi nimi Phoenicians, foinikialaiset. Välimeren alueella asunut Foinikialainen kansa oli kotoisin Irlannista. Irlantilaisten juurien vaikutus näkyy foinikialaisten pääkaupungin nimen etymologiassa. Tyre on versio nimestä Tara, joka oli muinaisten irlantilaisten pyhä pääkaupunki.


Tara Hill Irlannissa


Foinikialaiset olivat historiankirjojemme mukaan ensimmäinen Välimeren alueella aktiivisesti liikkunut kansa, jolla oli siirtokuntia joka puolella Etelä-Eurooppaa ja Pohjois-Afrikkaa. Muun muassa Carthago oli foinikialaisten perustama. Foinikialaiset tunnettiin taitavina merenkulkijoina, jotka osasivat navigoida tähdistä kauan ennen muita Välimeren kansoja. Mutta se mitä historiankirjat heistä jättävät kertomatta, on heidän irlantilaiset juuret, ja että he liikkuivat vähän muuallakin kuin vain Välimerellä.

Teosofisen seuran perustanut H.P. Blavatsky kertoo foinikialaisten matkoista ympäri maailman näin:
"Emme saa unohtaa, että aikoja ennen kuin seikkailunhaluisten genovalaisten laivat seilasivat läntisiä vesiä, foinikialaiset alukset olivat purjehtineet maapallon ympäri ja levittäneet kulttuuriaan seuduille, jotka nyt ovat täysin autioita. Kuka arkeologi rohkenee väittää, että samat kädet, jotka piirsivät Egyptin pyramidit, Karnakin ja ne tuhannet rauniot, jotka nyt makaavat unohduksissa Niilin hiekkapenkereillä, eivät ole pystyttäneet Kambodzassa sijaitsevaa monumentaalista Angkor-Watia tai hakenut autioituneen intiaanikylän obeliskien ja ovien hieroglyfejä, jotka Lordi Dufferin on hiljattain löytänyt Brittiläisestä Kolumbiasta, tai rakentaneet noita Väli-Amerikan Palenquen ja Uxmalin raunioita? Eivätkö nämä jäännökset, joita me säilytämme aarteina museoissamme - viimeisinä muistoina kauan "kadonneista taidoista" - puhu muinaisen sivistyksen puolesta?" (Hunnuton Isis)


Foinikialainen papitar, jonka puvussa arkadialaisten tunnus hakaristi.


Foinikialaisille merenkulkijoille Venus oli pyhä taivaankappale, jota käytettiin apuna navigoinnissa. Venuksen ympärille syntyi foinikialaisesta vaikutuksesta voimakas kultti, jossa palvottiin hedelmällisyyden ja seksuaalisuuden jumalatarta, joka tunnettiin muun muassa nimillä Venus, Aphrodite, Ishtar ja Astarte. Jumalattarella on mielenkiintoinen yhteys joutseneen:


Aphroditen jousenen selässä. Joutsen oli irlantilaisessa mytologiassa pyhä lintu.

Hindujen jumalatar Sarasvati kuvataan myös joutsenen selässä. Hänetkin yhdistetään mm. hedelmällisyyteen.


Tartessoslainen (foinikialainen) jumalatar ja joutsenet

Irlantilaisessa mytologiassa Lerin tyttäret muuttuivat joutseneksi. Ler oli meren jumala.

Joutsen on pyhä lintu myös suomalaisessa mytologiassa. Kuvan kalliopiirrokset Äänisjärven rannalta.

Foinikialainen Astarte-jumalatar ja kulho.

Irlantilainen universaali äiti, Danu, ja kulho. Mukana myös triskele ja käärme. Irlannissa ei ole koskaan ollut fyysisiä käärmeitä, ainoastaan muinaisia viisaita, joiden symboli käärme oli.


Atonistinen "Eliitti" tietää, että sen juuret menevät Akhenatonia ja Egyptiäkin kauemmas. Hyksos-kuninkaat olivat foinikialaista alkuperää kanaanilaisten ja amorialaisten esi-isiensä kautta. Toisin sanoen, "Eliitinkin" juuret menevät lopulta muinaiseen Irlantiin, arkadialaisiin ja druidismiin, vaikka he tekevätkin kaikkensa peitelläkseen sitä. Täytyy kuitenkin muistaa, että siinä vaiheessa kun Hyksos-kuninkaat nousivat Egyptissä valtaan, alkuperäisestä arkadialaisesta maailmankatsomuksesta, jossa kaikki elämä oli pyhää ja kaikki ihmiset yhdenvertaisia, oli hyvin vähän jäljellä. Se viisaus, jonka arkadialaiset jättivät jälkeensä, korruptoitui pienen vallanhimoisen "Eliitin" salaistiedoksi, jota he käyttivät  - ja käyttävät edelleen - vallankäytöllisenä välineenä.6 kommenttia:

 1. Tuli feeniläisistä mieleen feenikslintu. Feenikslintu on siis Bennu-linnun inkarnaatio, jos nyt oon oikeen ymmärtäny. Näyttää kaikki tiet vievän aurinkoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiheesta:

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/11/ea-hagforsin-muistomerkki.html

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2016/04/astro-teologia-osa-33-palmunoksa.html

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2014/11/kalevala-maailman-synty.html

   Epäilemättä feenikslinnun nimellä on yhteys muinaisiin irlantilaisiin.

   Poista
 2. Mikä on näkemyksesi Arkadialaisten suhteesta Mesopotamian korkeakulttuuriin. Eksoteerisen selityksen mukaan se olisi vanhempi kuin Egyptin korkeakulttuuri???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mesopotamia on oikeastaan alue - ei kulttuuri. Siellä on ollut monia eri kulttuureja. Mutta mikäli viittaat sumerialaiseen kulttuuriin, niin kyse on juuri arkadialaisen myötävaikutuksella syntyneestä kulttuurista.

   Tämän kirjoitussarjan (tai koko blogin) kantava viesti on, että kaikki muinaiset korkeakulttuurit ovat arkadialaisten synnyttämiä. Tämä johtuu niistä tapahtumista, jotka seurasivat suurta kataklysmiä noin 12 000 vuotta sitten.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/03/kalevala-osa-12-sammon-sirpaleet.html

   Nuo linkissä olevat videot on poistettu, koska ne ovat nykyään Michael Tsarionin maksullisen Unslaved-sivuston alla. Jos aihe oikeasti kiinnostaa, noiden videoiden katsomisesta kannattaa maksaa se muutama euro. (Samalla pääsee katsomaan kymmenien tuntien edestä muuta timanttista materiaalia symboliikasta. )

   Tai jos haluaa mielummin lukea e-kirjan, suosittelen tätä: https://www.amazon.com/Atlantis-Alien-Visitation-Genetic-Manipulation-ebook/dp/B005KWQ5XE/ref=pd_sim_351_2/137-3084293-4377717

   Sumerialaisen kulttuurin yhteydestä arkadialaisiin löytyy myös erittäin mielenkiintoisesta L.A. Waddellin kirjasta The British Edda:

   https://archive.org/details/Waddell-TheBritishEdda

   Poista
 3. Foinikialaisten pyhä paikka löydetty Sisiliasta. Baalin patsas asetettu uudestaan kunniapaikalle.

  https://tekniikanmaailma.fi/tata-sisiliassa-sijaitsevaa-allasta-luultiin-pitkaan-muinaiseksi-laivastotukikohdaksi-nyt-arkeologit-tyhjensivat-sen-ja-paljastivat-altaan-paljon-kiehtovamman-tarkoituksen/?shared=1224442-f6e8b5ae-500

  VastaaPoista