torstai 5. helmikuuta 2015

Muinaiset viisaat - osa 2: Karhu ja hakaristi


Päivitetty 12.11.2018.

Yksikään symboli maailmassa ei ole kokenut niin karmeaa väärinkäyttöä kuin hakaristi. Tuo muinaisten viisaiden ikivanha pyhä symboli koki natsien käsittelyssä sellaisen maineen menetyksen, että hakarististä puhuminen on edelleen tulenarka aihe. Vielä nykyäänkin moni luulee, että nämä kaikkea muuta kuin korkeaa tietoisuutta edustavat fasistit keksivät hakaristin. He olivat täydellinen vastakohta kaikelle sille, mitä muinaiset viisaat edustivat.

Hakaristi tunnettiin tuhansia vuosia ennen natseja joka puolella maailmaa. Tässä esimerkkejä:


Hopi intiaanit ja hakaristi
Korjaus: Kuvassa sumerialainen astia

Navajo-heimon hakaristi Pohjois-Amerikasta

Bysanttilainen hakaristimosaiikki kirkossa

Maltalainen hakaristi

Tiibetiläinen hakaristi luostarissa

Kreikkalainen hakaristi kolikossa

Kreetalainen hakaristi

Ceylonilainen (Sri Lanka) kolikko ja hakaristi

Etruskilainen hakaristi

Vietnamilainen hakaristi buddhalaisessa temppelissä

Kiinalainen hakaristi Kielletyssä kaupungissa

Japanilainen hakaristi

Iranilainen hakaristi moskeijassa

Saamelainen hakaristi

Kelttiläinen hakaristi

Atsteekien hakaristi

Hakaristi englatilaisen piispan haudassa

Armenialainen hakaristi

Hakaristi viikinkikorussa

Hakaristi uusiseelantilaisessa kirkossa


Hakaristi on levinnyt kirjaimellisesti ympäri maailman. Joka kulttuuri, joka hakaristiä on käyttänyt, on pitänyt sitä pyhänä symbolina. Mutta mitä se symboloi? Mistä se on tullut?

Tälläkin symbolilla on varmasti monia tasoja. Hakaristi on niin vanha symboli, että sitä on varmasti käytetty monessa yhteydessä. Mutta mikä on se alkuperäinen ja ensimmäinen taso? Mistä hakaristi on peräisin?

Muinaiset viisaat olivat mestarillisia astronomeja. He tunsivat tähdistöt ja taivaankappaleet. Kaikki maailman uskonnot on rakennettu muinaisten viisaiden astronomisten ja astrologisten oppien päälle. Tähdistöt ja taivaankappaleet saivat ensin nimiä, sitten kuvia ja lopulta persoonia. Persoonista syntyi jumaltarustoja ja jumaltarustoista uskontoja. Kaikki maailman uskonnot ja mytologiat juontavat juurensa tavalla tai toisella tähdistöihin ja taivaankappaleisiin. As above, so below.


"Nykyisellä vuosisadallamme (1800-luku) ei yksi kymmenestä tuhannesta tiedä, jos hänkään, että Uranus on seuraava planeetta Saturnuksesta ja että kuluu 84 vuotta ennen kuin se on kulkenut täyden kierroksen radallaan, ja että Saturnus on seuraava Jupiterista ja tarvitsee 29 1/2 vuotta täydelliseen kierrokseen, kun taas Jupiterin kiertoaika on 12 vuotta. Sen sijaan Babylonian ja Kreikan kouluakäymättömien ihmisjoukkojen mieliin oli painettu, että Uranus on Saturnuksen isä ja Saturnus on Jupiterin isä; he pitivät näitä sen lisäksi jumalolentoina samoin kuin niiden satelliitteja ja seuralaisia. Tästä voimme päätellä, että edellä mainituissa myyteissä on merkillinen yhteensattuma, kun eurooppalaiset löysivät Uranuksen vasta vuonna 1781."  - H.P. Blavatsky, Hunnuton Isis

Hakaristin alkuperä on myös tähdissä. Muinaiset viisaat tunnettiin monilla nimillä. Yksi nimi, jolla he kutsuivat itseään, oli arkadialaiset (arcadians), "karhun kansa" (arca = karhu). He nimesivät itsensä karhun mukaan, koska karhu edusti heille jotain erityisen pyhää. Ison karhun tähdistö oli heille universaalin äidin arkkityypin symboli. He olivat "Suuren Äitikarhun lapsia".

Sana arkadialaiset ei kuvannut etnistä tai kansallista ryhmää. Nykyajan ihmisen voi olla vaikea ymmärtää tätä, mutta arkadialaisten identiteetti ei rakentunut minkään kansallisuuden tai etnisen alkuperän ympärille. He olivat eräänlainen filosofien (tiedon rakastajien) tai tietäjien "kasti", joille jokainen ihminen oli potentiaalinen "karhu ihminen", arkadialainen.

Heidän astronomisen viisautensa yksi suurista oivalluksista oli, että Maa on pyöreä ja sillä on akseli, jonka ympäri se pyörii. He havaitsivat, että pohjoisella taivaalla oli yksi napatähti, jota kohti Maan akseli osoittaa. Taivaankansi näytti pyörivän tämän napatähden ympärillä.

Prekession, maan akselin hitaan "vaappumisen", takia maan akseli ei osoita pysyvästi kohti samaa tähteä. Tällä hetkellä napatähtenä on Pohjantähti, mutta esimerkiksi noin 5000 vuotta sitten napatähtenä oli Thuban.


Prekession vaikutus napatähden vaihtumiseen


Yksi Maan akselin kierros kestää noin 26 000 vuotta. Toisin sanoen, nykyinen napatähti, Pohjantähti, oli napatähtenä myös 26 000 vuotta sitten. Tämä on mielenkiintoinen yksityiskohta, kun tarkastellaan Egyptiläisen matriarkaalisen kulttuurin syntyvaiheita.

Arkadialaisten historia menee aikajanalla todella kauas, mutta siitä ei mainita historiankirjoissa mitään. Muinaisten viisaiden historia on pyyhitty historiankirjoista pois samalla tavalla kuin Egyptin matriarkaalinen kausi. Egyptin matriarkaalinen kausi alkoi mahdollisesti jo noin 25 000 vuotta sitten, siinä vaiheessa kun muinaiset viisaat, (arkadialaiset / Tähdistö-kultti - miten vain) saapuivat Egyptiin tuoden mukanaan suurta viisautta ja tietoa, jonka päälle Egyptin korkeakulttuuri alkoi rakentua. Egyptistä muodostui muinaisten viisaiden tiedon keskus, jonne syntyi kuuluisia mysteerikouluja.

Egypti ei tietenkään ollut ainoa paikka, jonne arkadialaiset matkoillaan päätyivät. Hakaristin levinneisyydestä eri kulttuureihin voi päätellä jotain arkadialaisten matkoista, mutta jostain syystä juuri Egyptiin syntyi se kaikkein kuuluisin arkadialaisen viisauden keskus.

Pohjantähti on ollut suurinpiirtein noihin aikoihin napatähtenä. Kun arkadialaiset tutkivat ja opettivat astronomiaa, napatähti ja Maan akseli olivat varmasti hyvin tärkeässä roolissa. Napatähteä tarkkailemalla voitiin havaita, että Ursa Major (Iso karhu) muodosti hakaristin muotoisen kuvion, jos sen päivänseisausten ja -tasausten aikaiset asennot suhteessa Pohjantähteen piirrettin samaan kuvaan.


Iso karhu ja hakaristi


Ison karhun muodostama kuvio esimerkkikuvassa on nykyisen napatähden mukaan. Jos arviot Egyptin matriarkaalisen kauden alkamisesta 25 000 vuotta sitten pitävät paikkaansa, kuvio on näyttänyt siihen aikaan lähes samalta.

Toisaalta, Iso karhu yhdessä Pienen karhun kanssa muodostaa myös hakaristikuvion, mutta peilikuvana.


Iso karhu ja Pieni karhu


Ison karhun ja Pienen karhun hakaristikuvio on syntynyt taivalle myös muina aikakausina, joten täyttä varmuutta symbolin tarkasta "syntyajankohdasta" on mahdotonta sanoa. Voi olla, että erilaiset versiot hakarististä juontavat juurensa eri aikakausien eri muotoisiin kuvioihin.


Hakaristikuvio 4000 vuotta sitten

Hakaristikuviot vuosilta 2770 eaa., 1800 eaa. ja 2000 jaa.


Tämä kaikki puhe arkadialaisista voi kuullostaa alkuun mielikuvitukselliselta, koska kukaan meistä ei ole koskaan kuullutkaan heistä koulun historiantunneilla. Todistusaineisto heidän olemassaolostaan ja heidän vaikutuksestaan kulttuureihin ympäri maailman on olemassa, mutta sen yhteen kokoaminen ja siihen tutustuminen vaatii melkoisesti aikaa ja kärsivällisyyttä. Täytyy muistaa, että historiankirjoista pois pyyhkäistyn aikakauden pituus on luokkaa 20 000 vuotta.

Kreikkalainen historioitsija Diodorus Siculus kirjoitti ensimmäisellä vuosisadalla eaa. egyptiläisistä näin:
"Egyptiläiset itse kertoivat, että heidän esi-isänsä olivat muukalaisia, jotka muinaisina aikoina asettuivat Niilin varrelle tuoden mukanaan kotimaansa sivilisaation, kirjoitustaidon ja hienostuneen kielen. He olivat tulleet laskevan Auringon suunnasta ja he olivat kaikkein vanhimpia." (käännös omani)

Egyptiläiset siis itse kertoivat, että heidän sivilaationsa tuli lännestä tulleiden muinaisten viisaiden mukana. Mika Waltarin Sinuhe egyptiläisen lukeneet saattavat muistaa miten tarinassa puhuttiin myyttisestä lännen maasta, paratiisinomaisesta paikasta, jonne egyptiläiset uskoivat kuolleiden pääsevän, jos heidät haudataan asianmukaisella tavalla. Heidän näkökulmastaan "lännessä" oli jotain todella pyhää ja mystistä.

Egyptiläisen mytologian mukaan Osiris oli "ensimmäinen faarao", jolla oli monia titteleitä. Näissä titteleissä korostuu lännen merkitys egyptiläisille. Adolf Ermanin teoksessa A Handbook of Egyptian Religion luetellaan kahdeksan Osirisin titteliä:
"The mightiest of the gods, king of Lower Egypt, He who is seated upon his throne, Bull of the West, Conqueror of Eternity, Representative of the Stars, First of the Westerners, Lord of the West."

Osiris - Lännen Herra ja Ensimmäinen länsimaalaisista


Koska Egyptissä ei ollut karhuja, universaalin äidin symboliksi Egyptissä valikoitui paikallinen eläin virtahepo. Ison karhun tähdistöä kuvaava virtahepomainen jumalatar Taurt näkyy omalla paikallaan lähellä napatähteä (keskipistettä) kuuluisassa Denderan eläinradassa.


Taurt - universaali äiti

Taurt (Iso karhu) keskipisteen vasemmalla puolella.


Taurt on antanut nimen tarotille, muinaisten viisaiden esoteeriselle opille. Arkadialaisten viisautta nykyaikana säilyttävän Tähdistö-kultin (korruptoituneet) perilliset, vapaamuurarit, vaalivat perinteitä, joissa kunnioitetaan muun muassa karhua, hakaristiä ja tarotia. Jokaisen vapaamuuraritemppelin katossa on Ison karhun ja Pienen karhun tähdistöt. Helsinki on pullollaan tarot-aiheisia patsaita. Senaatintori on reunustettu hakaristeillä. Karhuaiheisia patsaita löytyy Helsingistä vaikka kuinka monta. Eduskuntatalo on Arkadianmäellä. Muinaisten viisaiden vaikutus ympäristöömme on valtava, mutta koska emme tunne heidän tarinaansa, emme kykene näkemään sitä.


Pieni karhu Helsingin vapaamuuraritemppelin katossa.

Otava / Iso Karhu vapaamuurariorganisaatio Le Droit Humain -logossa

Senaatintorin ulkoreunat on koristeltu tyylitellyillä hakaristeillä.

Kansallismuseon karhu (taustalla pöllöjä ja auringonsäteitä)

Mesikämmen muurahaispesällä

Kalastava karhu

Kaksi karhua

Arkadianmäki


Eikä karhut ole aivan tuntematon käsite kansanperinteessämmekään. Suomessa oli ennen kristinuskoa voimakas Karhu-kultti, mutta se on oma tarinansa.

Mutta mistä nuo arkadialaiset sitten tulivat Egyptiin? Selvästikin paikasta, jossa on ollut karhuja ja joka on egyptiläisestä näkökulmasta lännessä. Tiedän, että tämä voi kuullostaa monen korvaan vähintäänkin erikoiselta väitteeltä, mutta kaikki tutkimuspolut aiheesta näyttävät, että arkadialaiset tulivat Irlannista.

Seuraava osa: Alkuperäiset arjalaiset


34 kommenttia:

 1. Karhusymboleita voi löytää myös metsästä:
  http://muinaismuistoja.vuodatus.net/lue/2014/03/veneharju

  "Otso bongasi karhunmuotoisen seitakiven, tai sitten se oli vain sopiva möhkäle jolle kiivetä." Tuo "seita" on myös kiinnostava juttu...

  VastaaPoista
 2. Sattuipa silmiin tällainen sivu, jonne on listattu Helsingin veistostaidetta:
  http://www.lisaleinonen.com/43

  Yksi jännä yksityiskohta sivulla:
  "Karhut olivat käymässä Helsingissä kesällä 2010. YK:n projektissa jokainen jäsenmaa
  on suunnitellut oman karhunsa ja näyttely kiertää kaikissa jäsenmaissa."

  Ja karhu oli tietysti Senaatintorilla :)

  Bongasin yhden karhupatsaan muuten myös Eläintarhan ala-asteen pihalta. Siihen piti kuulemma aikoinaan tulla eläintarha, mutta se menikin sitten korkeasaareen.

  VastaaPoista
 3. "Muinaisten viisaiden historia on pyyhitty historiankirjoista pois samalla tavalla kuin Egyptin matriarkaalinen kausi."

  Saman voisi sanoa että Suomessa on pyyhitty muinaisen Kainuun (Kvenland, Queenland) aika pois ja mahdollisesti samasta matriarkaalisesta syystä? Vähäisiä viitteitä ainakin on ja liittyykö tähän sitten esim. Levänluhta jotenkin... Hiljattain hoksasin että "nuijasota" 1596 -1597 oli muinaisen Kainuun viimeinen taistelu. Voisikohan olla mahdollista että tämä "naisten maa" liittyisi vanhaan tähdistö-kulttiin?

  Puumerkeissä hakaristi esiintyy myös kautta maan, esim.

  http://koti.mbnet.fi/ekko/puumerkki/isoky2.gif

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain. Suomalaisten historia ennen kristinuskoa on todellakin pyyhitty pois. Aiheen tutkiminen ei ole ihan helppoa.

   Puhutaan kuitenkin hyvin suurella todennäköisyydellä arkadialaisesta vaikutuksesta syntyneestä kulttuurista, joka oli matriarkaalinen jumalatartraditiota harjoittava yhteiskunta. Viitteitä tähän löytyy symboliikasta, jumaltarustosta ja kulttiperinteistä runsaasti.

   Parhain esimerkki suomalaisen kulttuurin yhteydestä arkadialaisiin on Karhu-kultti ("arca" = "karhu") ja mainitsemasi hakaristi.

   Aiheesta lisää: http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/02/muinaiset-viisaat-osa-11-arkadialainen.html

   Poista
 4. Katsotaan jos kommentoiti toimisi tällä Chromium-selaimella (Safarilla ei enää toimi)... Eli oletko huomannut Lentoaseman betoniporsaat? Nehän on karhuja kaikki...

  VastaaPoista
 5. Lisää esimerkkejä arkadialaisista ympäri maailman: Intiasta löydetty megaliittikohde, johon on koodattu Ison Karhun tähdistö.

  "In a significant discovery, historians and archeologists have found what they describe as the only megalithic site in India, where a depiction of star constellation has been identified. "

  "A cup-mark depiction of Ursa Major was noticed on a squarish stone planted vertically. About 30 cup-marks were arranged in a pattern similar to the appearance of Ursa Major in the sky."

  http://timesofindia.indiatimes.com/city/hyderabad/megalith-from-5000-bc-found-in-telangana/articleshow/55026234.cms

  http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/scientists-discover-megalithic-site-india-oldest-ancient-observatory-south-021042

  VastaaPoista
 6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/02/muinaset-viisaat-osa-3-alkuperaiset.html

   Poista
 7. Mitähän perua tämä suomeen rantautunut panda diplomatia on?

  onko kiinalaiset myös arkadialaisia...

  VastaaPoista
 8. Japanin Ainu-kansa:

  "The Ainu people are unique in many ways. In contrast to the Mongoloid tribes of Far East, the Ainu are light-skinned, blond, their eyes are not slanted, and they often wear heavy wavy beards.

  Scientists have not been able to determine where these people come from."

  http://www.ancientpages.com/2014/10/18/first-peoples-of-japan-ainu-civilization-and-its-unknown-origin/

  Ainujen suhde karhuun:

  "While many other animals are considered to be gods in the Ainu culture, the bear is the head of the gods."

  https://en.wikipedia.org/wiki/Bear_worship#Ainu_bear_worship

  VastaaPoista
 9. Moi ja ensiksi suuret kiitokset mahtavasta blogistasi! Tähän tutustuminenkin sekä tiedon sulattaminen vie aikaa, joten en voi edes kuvitella sitä vaivaa mikä tämän kaiken eteen on nähty ja tehty:)

  Saanko kysyä jotakin? Olen pitkään pohtinut, että mikähän mahtaa oikein olla hannunvaakunan alkuperäinen merkitys? Onkohan silläkin jokin muinaisiin tähtikuvioihin liittyvä tarkoitus? Oma arvaukseni olisi, että se voisi ehkä kuvata neljää vuodenaikaa, sekä vuoden ikuista kiertokulkua. Mutta tämä nyt on tämmöistä maallikon hakuammuntaa. Olen kiitollinen kaikesta lisätiedosta, tietysti mikäli hannunvaakunasta löytyy enemmänkin asiaa niin tokihan siitä saisi vaikka oman artikkelin tehtyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys. Muistan kyllä miten tuo kuvio kiehtoi minua lapsena kun sen näki kolikoissa. Ja ellen ihan väärin muista, se taisi olla myös jossain lautapelissä?

   Voi olla että olet jäljillä. Se voi hyvinkin olla neljän vuodenajan symboli ja sitä kautta versio hakarististä ja Pienen karhun tähdistöstä. Siinähän on usein paljonkin ns. kelttiläistä tyyliä, eli puhutaan erittäin todennäköisesti arkadialaisesta/druidistisesta symboliikasta. Karhun merkitys oli todella suuri druidismissa.

   Luulenpa kuitenkin, että todennäköisin vastaus kysymykseen löytyy kun katsoo tätä kuvaa:

   http://coinquest.com/cgi-data/cq_ro/response_380/finland_5_pennia_1965.jpg

   Kolikon kaksi puolta, ymmärrätkö?

   Vinkkejä:

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/03/quintessence.html

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/03/puolueiden-logot-osa-2-keskusta.html

   Poista
  2. Tämän kuvan perusteella tuo hannunvaakunan yhteys hakaristiin, Otavaan ja neljään vuodenaikaan on aika vahva:

   https://i.pinimg.com/564x/13/f9/a6/13f9a6dc3ae34300058753f33682e0cb.jpg

   Poista
  3. Ouroboroshan se siinä :)

   Olisipa kiinnostava tietää tarina tuon kuvan takana, en ainakaan tässä blogissa ole ennen huomannut Eliitin käyttävän hannunvaakunaa. Yhden kuvan perusteella on vaikea tehdä johtopäätöksiä. Aloin kyllä hieman ihmetellä, että mistähän syystä hannunvaakuna ei ole (ilmeisesti) Eliitin käyttöön kelvannut. Vai onkohan sille varattu hakaristin tapainen kohtalo, eli muinainen symboli nostetaan esiin ja häväistään oikein kunnolla. Tai onko hannunvaakunan todellinen merkitys osa niitä suuria salaisuuksia, jotka paljastuvat vasta jossakin muurariuden ylemmillä asteilla ja tämän takia sitä symbolia ei hirveästi mainosteta. Jotenkin tuntuu epäilyttävältä, että sitä kuviotahan näkee nykyäänkin eri paikoissa, mutta kukaan ei tunnu tietävän mikä sen todellinen alkuperäinen merkitys on ollut.

   Poista
  4. Ympäri käydään, yhteen tullaan:
   https://fi.wikipedia.org/wiki/P%C3%A4%C3%A4ttym%C3%A4t%C3%B6n_solmu
   (huomatkaa linkki hannunvaakunaan)

   https://en.wikipedia.org/wiki/Endless_knot

   Poista
 10. Paljon kiitoksia vastauksesta! Tätäkin uutta tietoa täytyi hetken aikaa ensin sulatella:)

  Lautapelistä en osaa sanoa, ainakaan Afrikan tähdessä ei muistaakseni ollut. Mutta hauska sattuma, olen omassa lapsuudessani pelannut ristinollaa iäkkäämmän henkilön kanssa ja tuolloin käytimme peliruudukkona yksinkertaista versiota hannunvaakunasta - itse asiassa tuolloin opin piirtämään kyseisen kuvion:D

  Toinen kiinnostava sattuma mielestäni on, että tuon kolikon kuvioinnista löytyy kaksin kappalein myöskin Runonlaulajan kädet -kuvio, joka on Wikipedian mukaan (vapaamuurari) Gallen-Kallelan käyttämä tunnus. Hieman epäselväksi jää, onko Akseli itse suunnitellut kuvion vai mikä sen historia lienee. Kaikenlaista jännää sitä voi näköjään löytää ihan pikkurahankin kuvioinneista:)

  VastaaPoista
 11. Runonlaulajan kädet, tai sitten...

  http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.fi/2015/11/kattelevat-kadet.html

  VastaaPoista
 12. http://hyvakasvaa.fi/tapahtuma/karhupuiston-kesakukkaistutustalkoot/
  Kartasta satelliitti päälle ja ihmettelemään. Osa näkyy myös Hki:n karttapalvelusta 2014 ilmakuvassa. Törmäsin aiheeseen todella Härössä mesikämmen blogissa.

  VastaaPoista
 13. Päivitetty 12.11.2018. Lisätty maininta Osirisin titteleistä.

  VastaaPoista
 14. Parikymmentä vuotta sotahistoriaharrastusta toi tänään vihdoin oivalluksen. Toisen maailmansodan osallisista sekä Neuvostoliitto että USA käyttivät joukkojensa tunnuksissa tähteä ja Saksa sekä Suomi käyttivät aurinkopyörän sovelluksia. Oliko toinen maailmansota eliitin kulttien välinen kiista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin isot asiat ovat niin monimutkaisia kokonaisuuksia, että niitä ei voi käsitellä näin yksinkertaistetussa muodossa.

   Totuus maailmansodista on äärimmäisen monimutkainen kysymys.

   Poista
 15. Martti mainitsi tuon nuijasodan tuossa aikaisemmin. Nuijasodan muistomerkkihän on pylväs minkä päällä on pallo..eikö se ole juuri vapaamuurareiden symboliikkaa. Täytyykin käydä paikallisena katsomassa kyseistä teosta uusin silmin.

  VastaaPoista
 16. Niin avain taisin innostua vähän hakotielle. On todella kiintoisaa ja antoisaa tämä blogisi. Silmiä aukaisevaa

  VastaaPoista
 17. Paikka josta egyptiläiset tulivat ja joka oli heille paratiisinoaminen, oli tietenkin Atlantis. Mitä paratiisimaista Irlannissa on? Eihän se ole edes suoraan lännessä Egyptistä katsottuna. Korkeakulttuureita, tai no ainakin suhteellisen korkeita kulttuureita on varmasti ollut muinaisuudessa vähän joka puolella, mutta egyptiläiset tulivat Atlantikselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jollain on kotitehtävät tekemättä.

   http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2016/03/kalevala-osa-12-sammon-sirpaleet.html

   Poista
 18. Egypt, a great center of learning and the birthplace of many arts and sciences, furnished an ideal environment for Transcendental experimentation. Here the black magicians of Atlantis continued to exercise their superhuman powers until they had completely undermined and corrupted the morals of the primitive Mysteries. By establishing a sacerdotal caste they usurped the position formerly occupied by the initiates, and seized the reins of spiritual government. -Manly P. Hall

  En tosin usko, että Atlantikselta Egyptiin tulleet olivat näitä pahoja musta-maagikoita. Omien tutkimuksieni mukaan Atlantiksen tuhosta selviytyi joukko ”hyviksiä”, jotka halusivat edes jossain muodossa jatkaa Atlantiksen kaltaista korkeakulttuuria. ”Sampo” on nykyisin Egyptissä. Sfinksin alla. Nykyisillä salaseuroilla on kyllä hallussaan esoteeristä tietoa, mutta vain murto-osa koko totuudesta. Se minkälainen kataklysmi Atlantiksen tarkalleen ottaen tuhosi ja upotti mereen on mysteeri, mutta jokin niin mahtava luonnonmullistus se oli, että vielä tänäkin päivänä sillä kohtaa merta laivoja ja lentokoneita katoaa mystisesti. Tätä aluetta Atlantissa kutsutaan myös nimellä Bermudan kolmio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://unslaved.com/atlantis-alien-visitation/
   https://unslaved.com/the-irish-origins-of-civilization/

   Tuossa on yli 18 tuntia luentomateriaalia. Suosittelen katsomaan ne läpi useampaan kertaan. Parempaa materiaalia Atlantiksesta ja sen tuhon jälkeisestä ajasta ei tältä planeetalta löydy.

   Poista
 19. Pidän myös mahdollisena, että Kalevalassa kuvaillut tapahtumat ja tarinat perustuvat joihinkin vielä Atlantistakin vanhempiin tapahtumiin. Onhan tuosta toki teorioita, että korkeakulttureita nimeltä Atlantis on ollut historiassa useita, jotka ovat syystä tai toisesta tuhoutuneet toinen toisensa jälkeen. Hall vaikuttaisi olevan sitä koulukuntaa, joka ainakin jossain määrin uskoo, että nykyinen yhteiskuntamme on vain jatkoa pimeän Atlantis-eliitin maailmanvalloitussuunnitelmalle. Tästä löytyy myös ihan mielenkiintoista juttua netistä vaikkapa hakusanalla ”the Atlantean conspiracy”. Itselle ei resonoi tuo teoria ja todistusaineistokin löyhää.

  VastaaPoista
 20. Täytyy melkeinpä tutustua tuohon materiaaliin jonka linkkasit. En siis itsekkään kiellä, etteikö Irlannilla olisi mitään tekemistä (tai paljonkin tekemistä) kulttuurin kehityksen kannalta, mutta seison vankasti sen väitteen takana, että juuri Egyptin korkeakulttuurin perustajat tulivat Atlantikselta (jotka saattoivat siis alunperin ollakin kotosin Irlannista). Lukuiset ihmiset jotka ovat päässeet käsiksi edellisiin elämiin regressioiden avulla, puhuvat tämän asian puolesta. Tässä Dolores Cannonin pieni yhteenveto kyseisestä asiasta. Pahoittelen spämmäystä, mutta tiedon jakamiseenhan nämä blogit varmaan ovat tehty :)

  https://dolorescannon.com/aliens-pyramids-atlantis-egypt-ancient-world/

  VastaaPoista
 21. Erittäin mielenkiintoista työtä teet. Kiitoksia siitä.
  Varsinkin nämä vanhat viisaat resonoi vahvasti, sillä muutama vuosi sitten tuli vastaan materiaalia vanhoista sivilisaatioista jotka ovat olleet kehittyneempiä ja me "tyhmiä" heihin verrattuna. Resonoi vahvasti silloin ja palasia loksahtelee sieltä täältä. Alussa vasta ollaa, mutta elämähän on oppimista. Auringon noususta sen laskuun.

  Kreikan mytologiassahan Zeus ja Callisto saa pojan Arcas. Callisto muutetaan karhuksi. Yksi päivä Arcas on metsällä, kun Callisto tulee vastaan, muttei poika äitiään tunnista, kun karhu on. Zeus ei anna pojan tappaa äitiään vaan muuttaa Arcasinkin karhuksi. Myöhemmin Zeus tekee Callistosta ja Arcasista Ison Karhun ja Pienen Karhun tähtikuviot.

  Osaatko Kreikan mytologian alkuperälle/iälle antaa jotain kommenttia? Vanhojen viisaiden peruja? Olkoot sitten Egyptin viemisten peruja tai muualta.

  VastaaPoista
 22. https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/4263986?fbclid=IwAR3AjwA-m62YWgmLfUHUA8wb2dFrr_CasM_wMDkKGGWulQ3OXU-1lHWTC4o

  VastaaPoista
 23. Hehheh. Hyvää vuodenvaihdetta! En tosin itse testiä tehnyt, kun en mitään mainoksia halua katsoa. https://www.is.fi/viihde/art-2000010001854.html

  VastaaPoista