maanantai 2. helmikuuta 2015

Super Bowl Show ja 7 kulttia


Viime yönä pelattiin amerikkalaisen jalkapallon loppuottelu, Super Bowl. Tapahtuma on Pohjois-Amerikan suurin vuosittainen urheilutapahtuma, jolla on Yhdysvalloissa megakokoinen huomioarvo. Yksi Super Bowlin odotetuimmista ja puhutuimmista osioista on ottelun puoliajalla esitettävä show, joka on vuosien varrella aiheuttanut kaikenlaista kohua.

Perinteisesti suurten urheilujuhlien yhteydessä nähtävät esitykset ovat olleet "Eliitin" symboliikkaa tulvivia rituaalinomaisia spektaakkeleja. Tänäkään vuonna Super Bowlissa ei nähty tässä suhteessa poikkeusta.

Katy Perryn esitys koostui kuudesta osiosta. Jokaisessa osiossa oli teemana yksi tai kaksi muinaista kulttia, jotka on esitelty tämän sivuston aiemmissa kirjoituksissa.

Esitys alkaa siitä, että Katy Perry ratsastaa lavalle leijonalla. Leijona-symboliikka liittyy Aurinkoon ja Aurinko-kulttiin.

Katy Perry leijonan selässä, vaikka laulaakin tiikeristä. Kumma juttu.


Kun leijona liikkuu keskemmälle lavaa, se kulkee Saturnuksen symbolin läpi. Saturnus-kultti ja Aurinko-kultti ovat olleet pitkään läheisessä yhteistyössä. Saturnusta sanotaankin "mustaksi auringoksi", eli tietynlaiseksi vastapariksi Auringolle. Termi satan tarkoittaakin alkuperäisessä astrologiassa "vastustajaa" tai "oppositiota", ei varsinaisesti pahuutta. Saatanan kristillinen versio persoonallisesta pahasta lanseerattiin Kirkon toimesta paljon myöhemmin.


Leijona kulkee pitkin Saturnuksen renkaita.


Toisessa osiossa esitellään vapaamuurarien symboleja, shakkiruutuja ja "murtuneita pilareja". Vapaamuurarit ovat moderni versio Tähdistö-kultista.


Shakkinappulat shakkiruudulla.

"Murtuneet pilarit" ovat vapaamuurarien hautamuistomerkeistä tuttu symboli.


Kolmannessa osiossa mukaan tulee Lenny Kravitz. Osiossa on paljon pyroja ja sitä voisi kuvailla sanalla liekehtivä. Osiossa nähdään paljon Tuli-kultin symboliikkaa.


Aivan liekeissä!


Neljännessä osiossa hypätään psykedeeliseen maailmaan, jossa on eläviä palmupuita, haita, surffilautoja ja rantapalloja. Lopuksi mukaan tulevat tanssijat kärpässienimäisissä asuissa. Psykedelia ja kärpässienet ovat viittaus Dionysos-kulttiin.


Elävät rantapallot ja kaverit.

Valkoisia pilkkuja tanssijoiden asuissa.


Viidennessä osiossa tunnelma vaihtuu täysin päinvastaiseen. Mukaan tulee Missy Elliot. Värimaailmasta tulee tummanpuhuva. Esiintyjien vaatteet ovat pääsääntöisesti vain mustaa ja hopeaa. Hopea on Kuun väri, jolla viitataan Kuu-kulttiin.


Kaksi naista ja hopeiset vaatteet.


Viimeisessä osiossa Katy Perry lentää "tähdenlentona" ympäri lavaa. Pentagrammin yksi varhaisimmista symbolisista tasoista liittyy Venukseen, Foinikialaisten pyhään "johtotähteen", jonka mukaan he navigoivat merillä. Perryn asu on myös korostetun naisellinen ja venusmainen. Symboliikka viittaa Venus-kulttiin.


"Johtotähti" ja Venus.

Muinaiset viisaat tiesivät, että Venus-transiitit muodostavat pentagrammin kuvion.


6 kommenttia:

 1. Tänä vuonna oli tämmöinen esitys:

  https://www.youtube.com/watch?v=ToY9c0YxhKk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein parempi katsoa tuo video ilman ääntä. Uskonnollinen julistus ei ole kovin hyvä lähtökohta symboliikka-analyysille.

   Poista
 2. "Satan" tarkoitti itseasiassa alunperin Sumerissa valtion virkamiestä.

  VastaaPoista
 3. Satan, eli vastustaja, mutta kenen tai keiden vastustaja? Ehkäpä juutalaisten jumalan, eli Jehovan vastustaja, jonka valittu kansa eliitti on? Kristinuskon raamatun ja juutalaisten pyhien kirjojen tekstejä lukiessa Jehovasta tulee lievästi sanottuna skitsofreninen ja psykopaattinen vaikutelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vaan auringon vastustaja.

   https://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/03/atonille-uhratut.html

   Ihan peruskäsitteitä astrologiassa.

   Poista
  2. Elämän, kehityksen, totuuden, vapauden, tietoisuuden kasvun jne. positiivisten ja eteenpäin vievien asioiden vastavoima maailmankaikkeudessa.

   Poista