torstai 15. huhtikuuta 2021

Tuomas Malinen ja "Poliisivaltio 2.0"


Tuomas Malinen avasi taas sanaisen arkkunsa, ja näin siinä kävi:
Suosittelen lukemaan koko Malisen kirjoituksen: https://nykysuomi.com/2021/04/15/uusi-suomi-sulki-tuomas-malisen-blogitilin-alle-5-minuutissa-tama-kirjoitus-johti-sulkemiseen-poliisivaltio-2-0/ 

Miettikää millaisessa maassa me asumme, jos tällainen kirjoitus pitää sensuroida. Uusi Suomi, te olette tyranniaa puolustava propagandajulkaisu, joka halveksii totuutta, oikeutta ja perustuslain suojaamaa vapautta. Eikö teitä yhtään hävetä?

Pari poimintaa Malisen kirjoituksesta:

"Kävelin Kauppatoria kohti pienemmän ryhmän osana, joka mutkitteli Torikorttelien läpi poliisin yrittäessä epätoivoisesti estää ihmisten liikkumista kohti toria. Kävelimme toria kohti Päävartion ohi, jossa meitä vastaan tuli kolmen hengen poliisipartio. He varoittivat, että Kauppatorille meno johtaisi kiinniottoihin. Kysyttäessä syytä, vedottiin niskoitteluun. Kysyttäessä lakia, johon tämä perustuslaillista oikeutta rikkova käsky perustui, meille ei ensiksi vastattu mitään.

Useita minuutteja kestäneen sananvaihdon päätteeksi poliisit totesivat ykskantaan, että heille oli annettu tällaiset ohjeet, eikä heillä käytännössä ollut vaihtoehtoja. Poliiseille oli mielestäni hyvin selvää, kuinka absurdit käskyt heille oli annettu.

Tavalliset suomalaiset yrittivät kävellä lauantaina ennalta sovittuun kokoontumiseen, ja heitä piti uhata väkivallalla sekä hetkittäisellä vapaudenmenettämisellä sen estämiseksi. Myötähäpeän poliisiylijohtoa kohtaan saattoi aistia."


Poliisit siis itsekin tietävät, että heille annetuissa käskyissä ei ole mitään järkeä. Silti he tottelevat.

"On tärkeää muistaa, että tehtäväänsä kaduilla hoitaneet poliisit olivat täysin syyttömiä tilanteeseen. He hoitivat heille annettua naurettavaa ja häpeällistä tehtävää parhaansa mukaan. Syylliset tähän farssiin istuvat poliisiylijohdossa ja sisäministeriössä.

Kansalaisena minulla on oikeus tietää, miksi perustuslain takaamia vapauksiani vapaaseen liikkuvuuteen ja ”ryhmissä” kulkemiseen sekä kokoontumiseen rikottiin. Poliisi ei voi mielivaltaisesti rajoittaa kansalaisten perusoikeuksia vaan ne on perusteltava. Vaadin kirjallista selvitystä komentoketjusta."


Niin paljon kuin minä Tuomas Malista arvostankin, tässä edellisessä kommentissa hän on väärässä. Yksittäiset tehtäviään hoitavat poliisit eivät ole syyttömiä, jos he tottelevat lainvastaisia käskyjä. Jokainen poliisi, joka tottelee mielivaltaista ja perustuslakia rikkovaa käskyä, tekee käskyä noudattaessaan rikoksen. Hän on tästä itse vastuussa, eikä voi vedota puolustukseen "seurasin vain käskyjä". 

Olisi korkea aika, että niin kansalaiset kuin poliisitkin tajuaisivat tämän tosiasian.6 kommenttia:

 1. Sekä sinä että Malinen olette oikeassa, ideaalissa tilanteessa yksittäisen viranomaisen tulisi jättää järjettömät(toisille ehkä täysin järjelliset) käskyt täyttämättä pannen samalla uransa vaakalaudalle, toisaalta kenttäpoliisien syyllistäminen ohjaa fokusta väärään paikkaan, käskyt tulevat ylempää poliisihallinnosta ,sisäministeriöstä ja loppuviimein hallitukselta, jokainen joka on äänestänyt hallituspuolueita ja joutuu nyt runnutukseen voisi katsoa peiliin.
  Myös jokainen veroja maksava kansalainen(myös minä) on osaltaan syyllinen tähän kaikkeen, pitäisikö lyödä hanskat tiskiin ja siirtyä kriminaali osastoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se asia niin on, että ihminen joka toiminnan suorittaa tässä todellisuudessa, joka vanhingoittaa toisia ihmisiä tai heidän luonnollisia ihmisoikeuksiaan, suorittaa sen aina omasta valinnastaan ja on aina itse vastuussa siitä. Sanotaanko näin että muualla tässä maailmankaikkeudessa kuin ihmisten päässä tuskin tunnetaan sosiaalista konstruktiota ura, virka-asema, esimies yms ja vastuun omasta ajattelusta ja toiminnasta ulkoistamista muille.

   Äänestämistä jos ajattelee niin sehän on ikään kuin oman siunauksen antorituaalia tälle koko järjestelmälle, jossa annetuista vaihtoehdoista saat äänestää (et valita) mieleisimmän (kukaan on tuskin koskaan täysin mieleistä löytänyt) päättämään, mihin kaikki seuraavaksi pakotetaan, tarvittaessa väkivaltakoneiston toimeenpanolla.

   Verojen kanssa ei sinänsä ole vaihtoehtoa, kiitos edellisten sukupolvien, joko maksat tai sulle tehdään tarvittava määrä kiristystä, varkautta, vapaudenriistoa ja väkivaltaa yms jotta maksat. Ongelmahan on nimenomaan siinä, että on olemassa moraalittomia ihmisiä jotka nämä moraalittomat käskyt toteuttavat.

   Tosin verotus on suomen kaltaisessa sosiaalivaltiossa niin itsestäänselvä ja pyhä asia, että sitä harvoin näkee edes kyseenalaistettavan, saati puhuttavan siitä sen oikealla nimellä, varastamisena. Eipähän tarvitse niin raskasta väkivaltakoneistoa kun ihmisten hallinta on siirtynyt tässä asiassa pakottamisen ja väkivallan puolelta mielenhallinnan puolelle. Oli muuten aika työn takana tajuta verotus itsekkin, niin valtavan suuri osa turvallisuuden tunnetta perustuu sosiaalivaltioon resurssien tarjoana. Vapautta ja omaisuutta vaihdettuna turvallisuuteen, taas kerran.

   Poista
  2. Tästä keskustelusta tulee mieleen Mark Passion videot. Tässä joku esimerkki: https://youtu.be/9BrJ1wOaZQE

   Poista
  3. Poliisin laiton toiminta ei lopu ellei itse poliisit jätä noudattamatta käskyjä. Koronapelleilykään ei lopu ellei ihmiset itse lopeta noudattamasta noita typeriä rajoituksia.

   Poista
  4. Jos eläisimme maailmassa jossa kaikki tai ainakin suurin osa ihmisistä omaisi moraalin joka perustuisi"luonnonlakeihin" ei mitään ongelmaa olisi olemassakaan.
   Nykyinen aika jossa moraali on hyvin joustava ja mukautuu vallitseviin arvoihin tilanne on se mikä on. Tottakai ihmisten tekemiset ja tekemättä jättämiset ovat aina hänen vastuullaan, mutta nykyisen joustavan moraalin aikana pidän parempana että poliisinkin toiminta perustuu lakeihin ja määräyksiin, niitä ehkä pystytään muuttamaan jos osoittautuvat järjettömiksi, omalla taipuisalla moraalilla varustetun poliisin kohtaaminen olisi arpapeliä, nyt ainakin tietää mitä on tulossa.

   Poista
  5. Ehkä tämä hitaasti rapautuva luottamukseni suomalaiseen poliisiin johtuu siitä että on tullut resuttua maissa joissa poliisin ja rosvon erottaa vain uniformu ja heidän keskinäinen kähy liittyy siihen kuka hallitsee laitonta toimintaa. Kun matkustellessa ei riitä hotlan uima-allas ja länkkäreiden pyörittämät huvihelvetit tulee vääjäämättä eksymään paikkoihin joihin ei periaatteessa olisi mitään asiaa, tulee eteen tilanteita joissa kaipaa suomijeppeä, turre nyt yleensä selviää x-määrällä dollareita mutta paikalliset pääsevät vähällä jos henkikulta säilyy eikä tule paljon luunmurtumia.

   Poista