maanantai 8. kesäkuuta 2015

Astro-teologia - osa 19: Kaaba


Moni tietää, että musta kuutio on Saturnuksen symboli. Kenties maailman tunnetuin musta kuutio on Kaaba - islamilaisen maailman pyhin paikka.


Kaaba ja "Saturnuksen renkaat"


Kaabassa on yksi symbolisesti hämmentävä yksityiskohta. Islam ja Saturnus-kultti ovat patriarkaalisia traditioita. Kuitenkin tämän patriarkaalisen monumentin kyljessä on jotain vähemmän maskuliinista:


Kaaban itäinen kulma


Miksi ihmeessä islamin pyhimmän monumentin kyljessä on suuri vulva?

Kyseessä on jälleen kerran hyvä esimerkki siitä, miten uskontojen ja kulttien patriarkaalisuus on vain maskuliininen naamio, joka on vedetty vanhempien jumalatartraditioiden päälle.

Kuutio oli ennen patriarkaalista kautta jumalattaren symboli. Arabian niemimaalla oli ennen islamia jumalatar Al-‘Uzzán kultti.Uzza edusti samaa arkkityyppiä kuin Venus ja Ishtar. Tällä jumalattarella oli Mekan lähellä, Ta'ifin kaupungissa, kuuluisa pyhä kivikuutio, jonka luona Uzzaa palvottiin. Uzzan kultti pyhine paikkoineen tuhottiin Profeetta Muhammedin käskystä vuonna 630.

Ennen islamia Mekan alueella palvottiin kolmea tärkeintä jumalatarta Al-‘Uzzáa, Manātia ja Allātia. Allat oli kuun jumalatar. Lähes kaikissa islamilaisten valtioiden lipuissa on kuun sirppi. Mikähän mahtaa olla islamin jumalan, Allahin, nimen etymologinen alkuperä? Valtava mysteeri.


Kolme jumalatarta ja leijona. Leijonakin on alkuperältään jumalatarsymboli. (Ks. tarotin kortti Voima)


Kaabaan saapuneet pyhiinvaeltajat kiertävät kuution tradition mukaan seitsemän kertaa. Seitsemän oli Suuren Äitijumalattaren luku. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Seitsemän munaa


Seitsemän kierrosta - Suuren Äitijumalattaren sykli
.

Kuutiomuodon yhteys jumalattareen näkyy hyvin vapaamuurarien symboliikassa. Kuutiomaiset Ashlar-kivet tulevat jumalatarsymboliikasta. Nimi tulee äitijumalattaresta Asherah. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Askaisten Ritaripuisto.) Joissain vapaamuuraritemppeleissä Ashlar on kuutiomaisen pöydän / tason muodossa keskellä temppeliä. Tämän kuution päällä pidetään usein Raamattua tai vastaavaa loosin pyhää kirjaa.


Ashlar vapaamuuraritemppelissä


Ashlar Eastern Star -vapaamuurarijärjestön logon keskellä. 


Jumalattaren ja kuution yhteys näkyy myös kristillisessä taiteessa. Muun muassa egyptiläiseen Isis-jumalattareen pohjautuva Maria kuvataan usein Ashlarin kanssa tai kuution sisällä.


Maria vapaamuuraritemp... Ei kun... Marian ilmestys (Jean Hey 1490)

Ashlar ja Marian ilmestys (Pietro Perugino 1489)

Maria kuution sisällä (Bernardo Daddi 1335)

Maria kuution sisällä (Salvador Dali)


Isisin tunnuksena ollut istuin muistuttaa melko paljon kuutiota.


Isis ja Horus kuutiomaisen istuimen päällä


4 kommenttia:

 1. Tämä "vulva" on myös Suomen suosituin kirosana. Väkimäärältään vähäinen maa ja silti kieleltään rikas, miksi suomenkielessä on yli 5000 kirosanaa, jumalaa, epäjumalaa, voimasanaa, jne. joita eliitti on yrittänyt rahvaalta kitkeä vuosisatoja pois? Liittyykö ne aikojen alusta muinaiseen symboliikkaan?

  http://www.kiroguru.fi/vittu-indeksi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Englannin kielessä on sana "cunt". Sama äänne löytyy suomalaisen "kontio"- sanan alusta. Karhu oli suomalaisille äitijumalatar.

   Poista
 2. Luettelo --> Kuutio --> http://eliitinesoteerisetsymbolit.blogspot.com/2015/05/askaisten-ritaripuisto.html

  VastaaPoista
 3. Lehtikuvissa esiintyy usein THL:n kyltti, joka vaikuttaa kuin mustalta kuutioita. Kuvahaku THL:stä tuo esiin erään logoversion, jossa on viisi vesica piscistä muodostaen ruusukemaisen kuvion. THL Mannerheimintiellä tuo mieleen sanan THeLeMA.

  VastaaPoista