perjantai 12. kesäkuuta 2015

Automerkit - osa 6: Fiat, Volvo ja Citroen


Automerkit ja niiden logot ovat erittäin hyvin suuren yleisön tiedossa. On monia kaikkien tuntemia logoja, joita näemme joka päivä. Kuinka moni tulee miettineeksi, mitä nämä symbolit tarkoittavat?

Käsittelyssä Fiat,Volvo ja Citroen.

Fiatin logo muodostuu neljästä kirjaimesta punaisella pohjalla. Nämä neljä kirjainta edustavat neljää elementtiä. Latinaa: Flamma (tuli), Imber (vesi / vesisade), Aeris (ilma), Terra (maa / maapallo). Neljän elementin yhdistymisestä syntyy viides elementti - quintessence.

Volvon logossa on astrologiasta tuttu Marsin tunnus. Maskuliininen Mars hallitsee "Eliitille" merkityksellistä Oinaan merkkiä.
Mars


Sinisellä pohjalla oleva sana Volvo on foneettinen feminiinisymboli. Nimi lausutaan lähes samalla tavalla kuin vulva. Alitajunta ei osaa tehdä näiden sanojen välille eroa.

Maskuliini- ja feminiinisymboli yhdessä edustavat vastakohtien yhdistymistä. Teema on tuttu muun muassa vapaamuurarien logosta. Tarotissa vastakohtien yhdistymisen ja valaistumisen teema liitetään korttiin Aurinko.


Aurinko


Citroenin logossa feminiinisymboliikka esiintyy useammalla tasolla. Punaisella pohjalla oleva kuvio muistuttaa puuta - jumalatarsymbolia. Elämänpuu tunnettiin monessa kulttuurissa äitijumalattaren symbolina. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Pyhät pylväät.

Myös Citroenin nimen alkuosa viittaa mytologiseen puusymboliikkaan. Monessa mytologiassa tunnetaan omenapuu, josta kasvoi kultaisia omenia. Joissain kulttuureissa nämä kultaiset omenat olivat sitrushedelmiä. Tästä on hyvänä esimerkkinä suomalainen sana appelsiini. ("apple" = "omena") Puusymboliikasta enemmän kirjoituksessa Pyhät puut.

Toisaalta logossa voi nähdä myös kaksi perättäistä vuorta. Vuoret olivat matriarkaalisella kaudella jumalatarsymboleja. Kaksi vuorta samassa kuvassa edustaa egyptiläistä eufemismia "Two ladies". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Käärme ja sauva.

Kolmas tapa nähdä logon kuviot on "kaksi nuolenkärkeä". Punaiseen väriin yhdistettynä ne viittaavat egyptiläiseen jumalattareen Neith, jonka tunnuksena oli punainen väri, kilpi ja kaksi nuolta. Neith oli "punainen jumalatar", Red Lady, jota palvottiin erityisesti Hyksos-kuninkaiden hallitsemassa Ala-Egyptissä.


Neith


Red Lady -symboliikka on käytetty monessa elokuvassa.


The Woman in Red

Matrix - "Girl in the red dress"

Tootsie

Pretty Woman


Logon kaksi kolmiomuotoa viittaavat vapaamuurarien lukuun 33. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Vapaamuurariprinssit.


Vapaamuurarien kaksipäinen kotka ja 33


3 kommenttia:

  1. Jälleen erilaisia luomuksia esiteltiin. Varsinkin Katy Perryn puvussa on tosiaan kaikkea. Kun suurentaa kuvaa, niin voi bongata kaikenlaista: http://www.is.fi/viihde/art-2000005193224.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen tosiaan kaikille sitä Michael Tsarionin videoluentoa Female Illuminati. Se tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman juuri tämän ilmiön käsittelyyn.

      Poista