lauantai 13. kesäkuuta 2015

Automerkit - osa 7: Renault ja Mitsubishi


Automerkit ja niiden logot ovat erittäin hyvin suuren yleisön tiedossa. On monia kaikkien tuntemia logoja, joita näemme joka päivä. Kuinka moni tulee miettineeksi, mitä nämä symbolit tarkoittavat?

Käsittelyssä Renault ja Mitsubishi.

Renaultin logo koostuu kahdesta vastakkaisesta symbolista. Alapuollella on feminiinisymboli V ja yläpuolella roomalaistyylinen maskuliinisymboli A ilman poikkiviivaa. Kyseessä on vastakohtien yhdistyminen, joka on tuttu myös vapaamuurarien logosta.

Logon keskelle jäävä ruutukuvio muistuttaa myös vapaamuurarien logon keskelle jäävää kuviota.


Vapaamuurarilogo


Ruutukuvio tunnetaan esoteeristen veljeskuntien ulkopuolella parhaiten pelikorttipakan maana ruutu. Tarot pakassa ruutua vastaa lantit. Lanttien ja ruudun symboliikka erilaisissa korttipakoissa viittaa muun muassa maahan (elementti), rahaan, rikkauteen ja pakasta riippuen joko kauppias- tai aatelisluokkaan.

Renaultin logo vastaa kortteja Ruutuässä ja Lanttien Ässä. Tarot-korttien perinteinen tulkinta yhdistää kortin orastavaan vaurauteen tai taloudellisen aseman paranemiseen. Melko hyvä myyntiargumentti alitajunnalle.

Sama ruututeema löytyy Mitsubishin logosta, joka vastaa kortteja Ruutu 3 ja Lanttien III. Näiden korttien tulkinta liittyy teemoihin taloudellisesti merkittävät saavutukset tai taidot, joilla saavuttaa taloudellista menestystä. Melko hyvä myyntiargumentti tämäkin.
Lanttien III


Lisäksi Mitsubishin logossa on nähtävissä sama kolminaisuusteema, jota on käytetty mm. Toyotan ja Mersun logoissa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti