torstai 11. kesäkuuta 2015

Automerkit - osa 5: Audi, Peugeot ja Volkswagen


Muokattu 24.8.2015.

Automerkit ja niiden logot ovat erittäin hyvin suuren yleisön tiedossa. On monia kaikkien tuntemia logoja, joita näemme joka päivä. Kuinka moni tulee miettineeksi, mitä nämä symbolit tarkoittavat? 

Käsittelyssä Audi, Peugeot ja Volkswagen.

Audin logossa on neljä rengasta nivoutuneena yhteen. Renkaat kuvaavat neljää elementtiä. Neljän elementin yhdistyessä syntyy viiden elementti - quintessence


Logossa on myös kolminaisuussymboliikkaa. Renkaat muodostavat kolme vesica piscis -symbolia. Vanhoissa tarot-korteissa quintessence-tietoisuutta edustava kortti Maailma kuvaa viisauden jumalattaren Sofian vesica piscis -symbolin sisällä. Maailma


Vesica piscis on jumalatartraditioista peritty vulvasymboli. Samaa symbolia logoissaan käyttävät muun muassa Chanel ja Master Card.

Punaisella kirjoitettu nimi Audi koostuu kahdesta tavusta Au ja di. Ensimmäinen on kullan kemiallinen merkki. Jälkimmäinen on kreikankielinen liitetavu, joka on suomeksi "kaksi". (Esim. dialogi = "kahden ihmisen vuoropuhelu") Yhdessä nämä kaksi tavua viittaavat vanhaan dualistiseen aurinkosymboliikkaan, jossa auringolla on kaksi puolta - "valoisa puoli" ja "pimeä puoli". (Esim. Apollo - Dionysos tai Ahura Mazda - Ahriman) Sama auringon dualistinen luonne näkyy mm. Nissanin logon akhet-symboliikassa, jossa horisontissa oleva aurinko on puoliksi päivän ja puoliksi yön puolella.

Peogeotin sinisessä logossa on heraldiikasta tuttu leijona. Leijona on yleinen atonistisen "Eliitin" käyttämä symboli, joka viittaa astrologiaan ja aurinkoon. Leijonan merkin hallitseva planeetta on aurinko. 


Leijonaa pidetään yleensä maskuliinisena symbolina. Se ei oikeastaan pidä paikaansa, koska kyseessä on ns. "maskuliinistettu" jumalatarsymboli. Ennen patriarkalismin nousua leijona oli jumalattaren symboli.Ishtar ja kaksi leijonaa


Sekhmet - leijonapäinen jumalatar


Qadesh ja leijona


Cybele ja leijonat


Äiti Svea ja leijona


Logon leijona on muotoiltu niin, että puolet leijonasta on vaaleampi ja puolet tummempi. Kyseessä on samanlainen viittaus auringon dualistiseen luonteeseen kuin Audin nimessä tai Nissanin logossa.

Sana Peugeot on muotoiltu niin, että keskimmäiseksi jäävä kirjain G on aavistuksen suurempi muita kirjaimia. Tällä viitataan vapaamuurareihin ja sanaan Gaonim.

Volkswagenin sinisessä logossa näkyy myös maskuliinistettu symboli, jonka alkuperä oli feminiininen. Logossa on astrologian Vesimiehen symboli renkaan sisällä. Vesimies oli alun perin feminiininen, mikä näkyy edelleen tarotin kortissa Tähti.


Tähti


Numerologisesta näkökulmasta logon kolme V-kirjainta voidaan tulkita kahdella eri tavalla. 

Roomalaisten aakkosten V-kirjain vastaa numeroa 5, joten kolme V-kirjainta on 555-symboli, jolla viitataan druidismiin ja quintessence-tietoisuuteen. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Stubb ja 5-5-5)

Heprealaisissa aakkosissa V-äännettä vastaa kirjain Vav, joka on aakkosten kuudes kirjain. Tässä tulkinnassa kolme V-kirjainta kuvaa 666-symbolia. (Aiheesta enemmän kirjoituksessa Pedon luku)

Logossa on M-kirjain ylösalaisin - viittaus vapaamuurareihin (masons). M-kirjain on "Eliitin" logoissa melko yleinen aihe. Aiheesta enemmän kirjoituksessa M-logot.

Volkswagenilla on vähemmän mairitteleva historia, jota se harvemmin mainostaa. Adolf Hitlerillä oli yhtiössä suuri rooli sen alkuvuosina. Jännä miten kuplavolkkari esiintyy niin usein Hollywood-elokuvissa. Aihetta on käsitelty mm. KummaJuttu-blogissa.

2 kommenttia:

  1. Volkswagenin logo näkyy täsmäävän aika hyvin myös edellisessä artikkelissa käsiteltyyn Jumiksen symboliin, tosin ylösalaisin:
    http://1.bp.blogspot.com/-vGCuTIkeSos/VXdfenVEfAI/AAAAAAAAGsY/l9TOw70lJyM/s200/20_be7b65c3-683a-4295-b325-9dd0c3dc61cd.jpg

    VastaaPoista