lauantai 6. kesäkuuta 2015

Automerkit - osa 1: Toyota ja Mercedes-Benz


Automerkit ja niiden logot ovat erittäin hyvin suuren yleisön tiedossa. On monia kaikkien tuntemia logoja, joita näemme joka päivä. Kuinka moni tulee miettineeksi, mitä nämä symbolit tarkoittavat? 

Toyota ja Mercedes käyttävät logoissaan muun muassa kolminaisuussymboliikkaa:


Toyota - kolme lenkkiä

Mercedes - kolmekärkinen tähti


Luvun kolme esoteerinen merkitys liittyy "Eliitin" kontekstissa Hyksos-kuninkaiden hallitsemaan Ala-Egyptiin, jota kutsutaan Niilin Deltaksi. (Delta = Δ) Ala-Egypti oli Aton-kultin syntykoti. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Kolmio ja luku kolme.

Toinen kolminaisuussymboliikan taso on Aton-kulttia vanhempi. Luku kolme oli pyhä symboli druidismissa. Toyotan logossa on kolme lenkkiä, jotka viittaavat druidismin tunnukseen triskele. Triskelen kolme spiraalia kuvasivat Maan kolmea sykliä: 1) Maan kierto Auringon ympäri 2) Maan kierto oman akselinsa ympäri 3) Maan akselin hidas vaappuminen - prekessio. Aihesta enemmän kirjoituksessa Druidismi ja luku kolme.


Triskele - kolme sykliä

Triskele - toinen esitystapa kolmesta syklistä

Vapaamuurarihaara Odd Fellows käyttää myös tunnuksessaan kolmea lenkkiä


Kolminaisuussymboliikan lisäksi näistä kahdesta logosta löytyy myös viittaukset Saturnukseen. Molempia ympäröi "rengas".


Saturnus ja rengas


Mersun logossa on hienovarainen viittaus alkemiaan. Jos logoa katsoo "kolmiulotteisesti", siinä voi nähdä renkaan, jonka sisällä on kuution kulma. Tämä on viittaus käsitteeseen "squaring the circle". Aiheesta enemmän kirjoituksessa Yrittäjäveistos.


"Squaring the circle"


Toyotan logossa voi nähdä erityisesti vapaamuurareista tutun silmän. Muodolla on ilmeisesti haettu silmäsymboliikan alkuperään viittaavaa käärmeen silmää. Aiheesta enemmän kirjoituksessa Silmän ja käärmeen alkuperä.


Käärmeen silmä ja kapea pupilli

Vapaamuurarilogo ja silmä


2 kommenttia:

 1. Automerkkien logoissa on salattuja merkityksiä, nyt se myönnetään avoimesti jo valtamediassa! Näin kertoo _M_tv:
  https://www.mtv.fi/lifestyle/autot/artikkeli/et-taatusti-tiennyt-mita-hyundain-logo-symboloi-taman-kuvan-nahtyasi-mikaan-ei-ole-enaa-entisellaan/6941118#gs.R=f5IZk

  "Monien automerkkien logojen taustalla on jokin tarina. Toisinaan logosta on suoraan pääteltävissä muita merkityksiä, mutta toiset ovat piilottaneet lisämerkitykset hieman paremmin. Näin on muun muassa Hyundain kohdalla.

  Hyundain mukaan heidän tyylitelty, eteenpäin nojaavaa H-kirjainta esittävä logonsa viittaa myös erääseen autokauppaan vahvasti liitettävään tilanteeseen. Se nimittäin kuvastaa kahta miestä – myyjää ja asiakasta – jotka kättelevät kaupanteon päätteeksi."

  Eli kättelevät kädethän ne vain siellä. Ei mitään muurarisymboliikkaa nähtävissä täällä, hajaantukaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai että logoissa voi olla piilomerkityksiä? Ohhoh, jopas oli uutinen!

   Kiitos.

   Poista