maanantai 1. maaliskuuta 2021

Maskipakko ja kaksoiskieli


Hyvä esimerkki orwellmaisesta kaksoiskielestä:


https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007833297.html

Sama uutinen Verkkouutisissa:


https://www.verkkouutiset.fi/suuri-kauppakeskus-julisti-maskipakon/


Näiden uutisten perusteella joku saattaisi tulkita tämän niin, että Itiksessä on nyt pakko käyttää maskia. 

Mutta...


https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007833507.html

Eli Itiksessä on nyt "maskipakko", mutta jos maskia ei suostu käyttämään, kukaan ei voi sille mitään, eikä maskittomia voida poistaa.

Näin toimii propaganda. Nimetään asia joksikin mitä se ei ole, jotta saadaan ihmiset manipuloitua toimimaan halutulla tavalla.

6 kommenttia:

 1. Onneksi me nähdään tämän touhun läpi. Jos tulee tulevaisuudessa joku valopää vittuilemaan siitä että ei ole rättiä naamassa, niin siinäkö tulkoon.

  VastaaPoista
 2. Myös Amos Rex museossa on maskipakko. Maskia on käytettävä koko ajan, myös museon myymälässä. Vartijat valvoivat silmä tarkkana ja tulivat huomauttamaan jos välillä haukkasi happea, ja lopulta käskivät poistumaan.Taitaa olla muissakin museoissa ja näyttelyissä käytännössä "pakko". Keskustakirjastossa myös tammikuussa käännytettiin heti ovelta käskytyyliin.

  VastaaPoista
 3. Maskihysteerikko aukoi päätään maskittomille nuorille:

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/29f312b8-17f2-4a95-a91a-2c0da6b0d0a2

  Varmaan täysin puolueeton ja objektiivinen kertomus tapahtuneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rastila, repivät hissistä ja sylkivät päälle, ei kuulosta aivan Pekan ja Pirjon tekosilta, ettei vain maskihysteerikko olisi sortunut rasisteeraamaan kun noin pillastuivat.

   Poista
 4. Ihan varmasti. Joku voisi kertoa näille oman elämänsä maskiagenteille että pään aukominen tuntemattomille voi olla ihan oikeasti terveydelle vaarallista, jopa vaarallisempaa kuin sairastuminen influenssaan.

  VastaaPoista