perjantai 19. maaliskuuta 2021

Välittääkö leijona lampaiden mielipiteistä?


Ennustin 5.8.2020, jolloin Suomessa maskeja ei juurikaan vielä käytetty, seuraavaa:

"Ensin tarvitaan maskisuositus, joka totuttaa ihmiset ajatukseen, ja luo "maskipositiivisen ilmapiirin". Samalla luodaan sosiaalinen paine maskien käyttöön. Jos et käytä maskia, olet huono ihminen, joka vaarantaa toisten turvallisuuden! Sen jälkeen aletaan luoda ilmapiiriä, jossa media kirjoittaa jatkuvasti uutisia siitä miten maskipakko olisi tarpeellinen, koska kaikki eivät noudata suosituksia. Lopulta ihmiset suorastaan vaativat, että hallitus tekee maskien käytöstä pakollista."


Ylen uutinen maskeista:


https://yle.fi/uutiset/3-11843635

Uutisesta:

Suuri osa vastanneista kertoi käyttävänsä maskia pelkästään siksi, etteivät herättäisi huomiota maskittomuudellaan.

Valitettavasti maskin käyttöä motivoi enemmän "ryhmäpaine" kuin varsinainen huoli omasta tai muiden turvallisuudesta. Samaa maskia tulee siis käytettyä uudelleen ja uudelleen lähinnä siksi, ettei osakseen saa halveksuvia katseita, 32-vuotias mies kertoo.

Psykologi Saara Nolvin mukaan juuri sosiaalinen paine on se, mitä ollaan pyritty luomaan ja sen varjolla saamaan ihmisiä noudattamaan suosituksia.

– Ihmiset pyrkivät toimimaan odotetulla tavalla. Mutta se voi johtaa sellaiseen ilmiöön, että maski otetaan taskunpohjalta ja käytetään sitä.


Sosiaalinen paine? Kappas, olen ilmeisesti selvänäköinen. 

Juttu jatkuu niin, että psykologi kertoo miten nyt tarvittaisiin kannustimia maskin käyttöön: 

Sen takia ihmiset tarvitsisivat Nolvin mukaan nyt jonkinlaista palkitsemista: jotta nähtäisiin, että omasta venymisestä seuraa jotain, joka johtaisi normaaliin elämään.

Tällä hetkellä suomalaiset saattavat Nolvin mukaan kokea, että korona-aikana mennään pettymyksestä toiseen, eikä oikeastaan missään välissä ole helpompaa.

– Tulee rokotteet, sitten niitä ei tule. Missään ei näy välipalkintoa, jonka saisi siitä, että jaksaa pinnistellä. Tässä tilanteessa voidaan elää hyvinkin pitkään, eikä se oma vuoro elää omaa elämää tunnu tulevan koskaan.

Yleisessä viestinnässä voisi Nolvin mielestä myös muistuttaa ihmisille, että he ovat tehneet hyvää työtä. Hankaloituva tilanne ei ole ihmisten toiminnasta kiinni vaan myös siitä, että muuntovirus leviää herkemmin.

Nolvi korostaa, että hyvin harvaan ihmiseen toimii syyllistäminen. Sen vuoksi motivoinnin viestinnässä pitäisi tulla positiivisen kautta ja kannustamalla.

– Lisäksi olisi hyvä tuoda esille, että ymmärretään myös tilanteen raskaus kansalaisen näkökulmasta – se voisi lisätä ohjeiden mukaista maskin käyttöä.


Mitäs tästä voi ennustaa? Ruvetaanko maskien käyttäjille jakamaan mitaleja tai kunniakirjoja? Vai ruvetaanko kaikille maskien käyttäjille jakamaan ylimääräisiä karkkipäivän karkkeja? Saa nähdä.

Te jotka näette tämän maskien käytön järjettömyyden läpi, mutta käytätte maskia sosiaalisen paineen takia, minulla on teille yksi kysymys:

Välittääkö leijona lampaiden mielipiteistä?Joka päivä kun te laitatte maskin kasvoillenne sosiaalisen paineen takia, te julistatte itsellenne ja muille olevanne niin heikko ihminen, että te taivutte ryhmäpaineen alle. Mitä te luulette sen tekevän teidän itsearvostuksellenne? Haluatteko te elää loppuelämänne järjettömyyksiin myöntyväisenä ja mentaalisesti alistettuna? 

Kyllä, maskin pois jättäminen johtaa siihen, että teitä paheksutaan. Mitä sitten? Miksi te välitätte siitä? Miksi näiden aivopestyjen lampaiden hyväksyntä on teille niin tärkeää? 

Jos te joka päivä teette heikon ihmisen valintoja, te elätte heikon ihmisen elämää. Onko sellainen elämä hyvää elämää? 

Ryhmäpaineen vastustaminen vaatii vahvuutta. Teillä on joka päivä mahdollisuus todistaa itsellenne, että te olette vahva ihminen. Valinta on teidän.28 kommenttia:

 1. Hyvä kirjoitus. Mitä enemmän aiheesta keskustelee esim. somessa, sitä selvemmin käy ilmi ryhmäpaineen merkitys asiassa. Ja toinen syy varmastikin on, mitä jo jossain keskustelussa täällä käytiinkin läpi, pelko oman itsensä kohtaamisesta. Oman heikkouden, lammasmaisuuden tai miksi sitä halutaankin kutsua. Pimeän puolen. Ehkä tämän vuoksi ollaan valmiita vaikka minkälaisiin järjettömyyksiin lauman mukana, jopa uhkaamaan ja satuttamaan toisin käyttäytyviä, ettei tarvitsisi tunnustaa itselleen sitä tosiasiaa, että on ei pelkästään hyväuskoinen, vaan myös niin perusteellisen paskahousu, ettei pysty nousemaan sosiaalisen paineen ja auķtoriteettipelon vuoksi kaiken tämän hulluuden yläpuolelle ja sanomaan: Minä en ole samaa mieltä. En usko mitä te minulle kerrotte. Ja ennen kaikkea: olen eri mieltä koska minulla on oikeus tehdä niin. Oikeus päättää kehostani ja mitä sille tehdään on vain ja ainoastaan minun asiani eikä hallituksen, THL:n, tai kanssaihmisten asia vaan yksin minun.

  Kukaan meistä ei ole täydellinen. Mutta jokaisen tulee saada tehdä itse omaan elämäänsä vaikuttavat päätökset, kunhan kantaa niistä vastuun. Se on sinun elämäsi, ei yhdenkään muun.

  VastaaPoista
 2. Jaa tässä tapauksessa median mukaan 16-vuotias on mies. Välillä se on 30-vuotiaskin poika jos sopii oikein "uutiseen". Itselleni ei ole kukaan tullut urputtamaan siitä että en maskia käytä, mutta vetelen vaikka tarpeen tullen turpaan jos alkaa joku vittuilemaan siitä.

  VastaaPoista
 3. Onhan sentään perjantai.
  https://youtu.be/iumBwio-jKI
  Siitä hieman tsemppiä leijonille.

  VastaaPoista
 4. Viime aikoina on blogin kommentointi tullut paljon vilkkaammaksi. Eihän tästä ole kovinkaan kauan, kun lukijoiden kommentteja tuli paljon vähemmän, olisiko keskimääräinen tahti ollut muutama kommentti viikossa? Tämäkin osaltaan kertoo jotakin, ehkäpä täältä löytyy vertaistukea, joka auttaa jaksamaan muun yhteisön aiheuttaman sosiaalisen paineen:)

  Jospa kerron oman kokemukseni: Hieman ennen kuin kaikki meni kiinni, salilla tuli joku vanhempi mies selittämään, että aika hyvin ihmiset jo käyttävät kaupungilla maskeja. Siis juuri sellainen omasta mielestään kaikkitietävän henkilön arkkityyppi, joka tykkää olla koko ajan äänessä ja on ystävällinen tasan niin kauan, kun hän saa olla puheenjohtaja.

  Päätin suorittaa spontaanin pienen ihmiskokeen, ja kerroin että työskentelen tartuntatautiyksikössä eikä siellä ole ketään k-potilaita. Tämä ei ole totta, mutta halusin tietää, millaisen reaktion tämä valehteluni aiheuttaisi. Se olikin odotettua rajumpi, tyyppi menetti malttinsa ja alkoi karjumaan, että ”just uutisissa sanottiin...” En jäänyt kuuntelemaan että mitä siellä uutisissa oli sanottu, vaan lähdin menemään.

  Mitä opimme tästä? Emme yhtään mitään. Paitsi kertoo ehkä jotakin maailmasta, jossa nykyään elämme. Minkähän takia virallisen narratiivin kyseenalaistavaa hoitohenkilökuntaa tulee esiin niin vähän? Voisiko nykypäivän mielipideilmastolla olla jotakin tekemistä asian kanssa? Kehtaakin kyseenalaistaa uutisia!

  Lopuksi vitsi: Mistä tunnistaa nykyään terveydenhoitoalan ammattihenkilön? Hän kulkee kaupungilla tympääntynyt ilme naamalla.
  - Mutta mistä voit tietää, millainen ilme siellä maskin takana on?
  - Minkä maskin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti kyseinen idiootti ottaa mahdollisimman nopeasti sen rokotteen.

   Poista
  2. Hah! Minä olen terveydenhoitoalan ammattihenkilö enkä käytä maskia :)

   Poista
 5. Jussi Sane, THL:n johtava asiantuntija Twitterissä:

  "Maskien suhteen hypättiin labrasta väestöön ja sovittiin, että tehoa on koronan torjunnassa. Aluksi varmaan perusteltua varovaisuusperiaatteen näkökulmasta mutta arviota pitäisi jatkuvasti päivittää. Viestityssä varmuudessa tehosta on uskonnonomaisia piirteitä ja näytöstä pitää voida keskustella. Sen aste on edelleen yhtä huono/ huonompi kuin vuosi sitten. Jos unohdetaan hetkeksi se mitä suositellaan ja katsotaan mitä tiedetään niin ao WHO/ECDC-tiivistelmät ovat hyviä. Merkittävän tehon pitäisi jo näkyä globaalisti seurantadatassa."


  VastaaPoista
 6. "The simple step of a courageous individual is not to take part in the lie."

  - Aleksandr I. Solzhenitsyn

  VastaaPoista
 7. Perspektiiviä:

  https://twitter.com/Demo2020cracy/status/1373757134454861827

  VastaaPoista
 8. Kannattaa käydä lukaisemassa Jethro Rostedtin tämän päivän facebook päivitys. Hän ainakin vaikuttaa olevan "hereillä" :) en saanut sitä tänne linkattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin kirjoitti Jethro:

   Moikka kaikille!
   Muutaman viime päivän ovat toimittajat saaneet herutella ajatuksella, että nyt laitetaan Suomi liikkumiskieltoon. Ai, että kun lehti-pisteillä kauppa käy. Mitä se tarkottaisi sinun perheelle? Mitä sinun lapsesi joutuisivat näkemään? Loppuuko ruoka heti vai vasta maanantaina, nyt puhuu ruokaliiton puheenjohtaja.
   Armeija kaduille kakaroita vartioimaan? Näin sinun jälkikasvuasi kuritetaan Koronan takia. Haastattelu Puolustusministeriöltä ja siihen vielä puolutusministeri Kaikkosen kuulumiset.
   Onko mahdollista, että NATOa tarvitaan? Voiko NATO auttaa kun ei kuuluta NATOOn. Nyt puhuu asiantuntija Tötterström. Kyllä, kaikki on mahdollista.
   Maskipakko vastasyntyneille!
   Lue kaikki katastrofista! Näin sinunkin talosi vallataan.
   Ulkonaliikkumiskielto on se viimeinen keino ja se on nyt ehkä jopa mahdollista. Virusvariantti CBB1337 leviämisvaiheessa. Luoja paratkoon. Mummot ja papat sisälle! Eiku ulos! Eiku sisälle! No jonnekin, ettei kaduille kuole.
   Älä vähättele koronaa! Tajuatko, missä tilanteessa oltaisiin ilman rajoitteita!! Tajuatko??? Mielummin uskon asiantuntijoihin ku mihinkään muuhun!!! Ja sulla on omat rahat viinassa kiinni ja nyt itketään!! Korona leviää yökerhoissa, ne on saatava kiinni!!
   Mutta kun ne ovat olleet kiinni jo puoli vuotta!
   Silti ne kiinni saatana!!
   Tajuatko Sä, että japanin virusvariantti on vasta mielikuvituksessa! Mutta se tulee! Se tarttuu sushista!
   Nyt kaikki sisälle kun tulee pääsiäinen!!! Tänävuonna ei todellakaan ole aika maalata munia! Kukaan ei maalaa munia!!! Ja virpomiset! Herran jumala sentään. Pienet pääsiäistrullit levittää sitä etelä-Afrikan virusvarianttia!! Sitä BDA2287:ää!!!! Eikä meillä pysy jäljittäjät perässä. Niilläkin on muuten ollut helvetin raskas viime kevät. Ei naurata, eikä ole korona-bonareita näkynyt!!!
   Ja lukeekaa nyt saatana mitä THL:n asiantuntijat tiesivät!!! Viikon päästä meillä on 11.000 tartuntaa päivässä!!! Vaalit siirrettiin juuri siksi! Ja ilman hallituksen maskisuositusta meillä ehkä jopa mahdollisesti voisi olla 0.5-1 miljoonaa altistumista sekunnissa!!!
   Kuka hoitaa wappu-puheet!!! Ja missä?? Altistumiset tulevat nyt kotona, perheistä, Lapissa, ulkona, katolla, töpselirasioista, kuntosaleilta ja puolue-kokouksissa.
   Kaikki on nyt epäselvää!! Tai ei kaikki! Mut melkein kaikki!!

   Poista
 9. Tuli mieleen luettuani uutisointia supon raportista, koska rasse ja nasse ovat kokeneet inflaation otetaan ns.laajan spektrin leimasana käyttöön, salaliittoteoreetikolla voidaan solvata kaikkia "yhden ainoan totuuden" epäilijöitä aivan aiheesta riippumatta. Olikohan tätä mietitty loppuun asti? Käsite tulee vääjäämättä kokemaan saman inflaation, ihmiset jotka esim.uskovat suunnitelmalliseen väestön vaihtoon ovat nykyään tinapipoja, ensin hieman parutaan ja kielletään-:"en ole foliopipa, mutta...", sitten käsite alkaa muuttumaan ja kun kerran olen harhaatikko niin mites tämä juttu jolle nauroin vähän aikaa sitten koska oli tinapipojen hommia, nyt kuulun samaan sakkiin niin voishan sitä vähän vilkaista...
  Muodostuukohan foliopiireihinkin alagategorioita, og tinahattu uskoo liskoihin ja lättämaahan, kevytversio väestönvaihtoon ja koronahuijaukseen 😂
  Yhtä kaikki,hitosti tulee folionmyynti kasvamaan, sieltä on rutosti porukkaa siirtymässä salaliittoteoreetikoiden ihmeelliseen maailmaan, vasten tahtoaan tosin.

  VastaaPoista
 10. Katja Incoronato, toimittaja uudessa suomessa ja kauppalehdessä on pistänyt jo pitemmän aikaa silmään erittäin kyseenalaisesta journalistisesta tyylistään. Pelottelullaan edesauttaa fasistisen valtion edistymistä.

  VastaaPoista
 11. Hyvä keskustelu Henna Marialla ja Ossi Tiihosella:

  https://www.facebook.com/hennamaria22/videos/1590599614662991

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtava nähdä, kun on olemassa Henna Marian kaltaisia vahvoja, rohkeita ja viisaita naisia. Kyllä välillä aivan hävettää olla mies, kun katsoo noita maskit naamalla määkiviä ”miehiä”. Polvistutaan esivallan eteen anomaan pelastusta tältä virukselta, niinkuin jotkut pikkulapset, jotka juoksevat äitin ja iskän väliin nukkumaan, kun pelkäävät jotain mielikuvituksellista mörköä sängyn alla. ”TOIMIA HALLITUS! VIRUS KARKAA KÄSISTÄ”. Tällaisia kommentteja näkee todella usein.

   Poista
 12. Virtue signaling sheeple: Spanish flu 1918 edition

  https://flashbak.com/wp-content/uploads/2020/05/wear-a-mask-or-go-to-jail-1200x1500.jpg

  VastaaPoista
 13. No nythän ne kannustimen keksi. Tutkimusten mukaan maskien käyttö tekee sinusta haluttavan!

  https://twitter.com/libsoftiktok/status/1481766239202463747

  Nyt on beta-miehet kuumaa kamaa. Trust the science!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivatpa löytäneet pääkuvaan varsinaisen itsevarmuutta silmistäuhkuvan beta-uroksen (vai omikron-oletetun...)!

   Poista
  2. Sitäpä ei tällainen tavan tallaaja arvaakaan millaisessa houkutusten valtameressä eliitin pedofiilipervot tällä hetkellä visuaalisesti ui, kun jokainen vastaantuleva maskinaama muistuttaa ilmassa leijuvaa vauvan vaippapyllyä. Ennen niin mielenkiinnoton massan edustaja on muuttunut käveleväksi kiihokkeeksi. Siinä voi Schwabin ja Niinistön sedillä kumppaneineen hyvinkin olla linssit huurussa.

   Hyvin mahdollista, että maski on sekä orjan merkki että seksiorjan pervo fetissi.

   Poista
 14. Urheilutoimittaja on ymmällään, kun lapsen harrastuksen ohjaaja ei ole maskipsykoosissa:

  https://twitter.com/vrantanen/status/1483120331485237257

  VastaaPoista
 15. Florida's surgeon general Dr Joseph ladapo explaining face masks do nothing it's all theatre

  https://twitter.com/waldron_pj/status/1499529699004981257

  VastaaPoista
 16. "Yleisestä kohteliaisuudesta ja toisten huomioimisesta johtuen maskien käyttöä pidetään varmasti vielä jonkin aikaa meillä hyödyllisenä. Ei ehkä niinkään niiden tartuntojen vähentämisessä, vaan yksilön turvan tunteen tuomisessa, Järvinen sanoo."

  https://www.facebook.com/katri.koskinen.5661/posts/499992288263932

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/koronarajoituksiin-ei-olla-palaamassa-vannovat-ministeri-aki-linden-ja-husin-asko-jarvinen-ylilaakari-kertoo-miksi-maskisuosituksesta-pidetaan-yha-kiinni/8380568

  VastaaPoista
 17. SLIM MILL Valtuusto puheenvuoro Tasa-arvo

  https://www.youtube.com/watch?v=3i0HWPRBcWA

  VastaaPoista
 18. "Maskien hyötyä tutkitaan vasta nyt kunnolla" Näissä rajoitustoimissa Suomi epäonnistui korona-aikana

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/fe32ca21-3392-40e0-bf07-80fe046b7261

  "Kimmo Grönlundin mukaan kasvomaskeista ei saatu sitä hyötyä mitä kuviteltiin, varsinkaan, jos niitä ei käytetty ohjeiden mukaisesti.

  – Maskista tuli niin sanottu hyvismerkki. Maskeja käyttämättä jääneet olivat pahiksia. Se oli varmasti aika epämiellyttävää kaikille, Grönlund sanoi.

  Mika Salminen kuvaili, että kysymys kasvomaskien käytöstä ei ole mustavalkoinen. Hänen mukaansa maskien vaatiminen kaikkialla ei olisi kuitenkaan tulevaisuudessa vastaavissa tilanteissa järkevää terveyspolitiikkaa.

  – Maskien hyötyä tutkitaan vasta nyt kunnolla. Niiden vaikutus väestötasolla on kysymysmerkki. Selvää näyttöä on vaikeaa saada. Yksilön kohdalla voi olla vaikutusta, jos niitä käyttää oikein, hän totesi."

  Onko hypnoosi helpottamassa?

  VastaaPoista
 19. Ja taas mennään:

  "Uusi omikron­aalto alkamassa useissa EU-maissa – WHO suosittelee maskeja takaisin joukko­liikenteeseen"

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009101801.html

  VastaaPoista
 20. "Vielä kerran pojat!", sanoi Kariluoto ennen kaatumistaan.

  "Uusin koronaviruksen variantti leviää huippuvauhtia – professori suosittelee ruuhkabusseihin maskin käyttöä"

  https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/baa72600-fb08-4722-b373-bef0eac5e433

  Erikoinen tuo viimeinen väliotsikko: "Suvaitsevuutta maskeille"

  VastaaPoista
 21. New Japanese Study Shows Masking Breeds Dangerous Bacteria & Fungi:

  A brand new study from Japan released in Nature explained the dangers of masking.

  https://twitter.com/healthbyjames/status/1612661776591761410

  (lanka)

  VastaaPoista
 22. "Maskit vähentävät tartuntoja vähän tai eivät ollenkaan, näytön taso kohtalainen"

  https://www.hs.fi/tiede/art-2000009375500.html

  VastaaPoista