lauantai 13. maaliskuuta 2021

Rajoitustoimet ja logiikka


Hyvä vinkki Ossi Tiihoselta. Alfa-TV:n keskusteluohjelmassa professori Paul Lillrank kertoi (kohdassa 11:15 alkaen) kansanedustajille epämieluisia tosiasioita. Reaktiot ovat melkoiset.
Linkki ohjelmaan: https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=94409691

Kieltämättä melko koomista kuultavaa.

Lillrank nostaa puheenvuorossaan esiin sen tosiasian, että ainoa järkevä tapa mitata pandemian vaarallisuutta on kokonaiskuolleisuus. Tätä mittaavat tilastot näyttävät, että Suomessa koronavirus ei ole nostanut kokonaiskuolleisuutta mitenkään. Tämä on monelle koronauskovaiselle sellainen asia, jota ei haluta sen enempää pohtia.

Kuten ohjelmassa esiintyneet kansanedustajat näyttävät, koronauskovaisten mielestä kuolleisuus on normaalilla tasolla, koska rajoitustoimet ovat tehonneet. Tämä on se argumentti, johon jokainen hysteerikko turvautuu nähdessään normaalilla tasolla olevat kuolleisuusluvut. Harmi vain, tässä argumentissa on pieni loogisuusongelma.

Uutiset kirkuvat joka päivä siitä miten paljon on uusia tartuntoja tai altistumisia. Nyt hallitus suunnittelee uusia rajoitustoimia, koska tartuntoja on niin paljon. Jos seurataan näiden hysteerikkojen omaa logiikkaa, niin eikö korkeat tartuntaluvut tarkoita sitä, että rajoitustoimet eivät ole tehonneet?

Päättäkää nyt, onko niistä rajoitustoimista hyötyä vai ei? Vastaus vaihtelee kysymyksen mukaan.

Kun puhutaan tartunnoista: "Nykyiset rajoitustoimet eivät ole tehonneet, koska nyt on niin paljon tartuntoja!"

Kun puhutaan kuolleisuudesta: "Kuolleita on niin vähän, koska rajoitustoimet ovat tehonneet."

Pieni ristiriita?

Kognitiiviseen dissonanssiin kuuluu, että ihminen kykenee ylläpitämään samanaikaisesti kahta keskenään ristiriidassa olevaa uskomusta. Koronahysteerikkojen kanssa keskusteleminen menee suurin piirtein näin:


Kannatatko uusia rajoitustoimia?

Kyllä, ne ovat tarpeellisia.

Miksi?

Koska tauti leviää ja tulee niin paljon uusia tartuntoja.

Eli olet sitä mieltä, että nykyiset rajoitustoimet eivät ole tehonneet, ja nyt tarvitaan tiukempia otteita?

Kyllä.

Miksi kuolleisuudessa ei sitten näy mitään normaalista poikkeavaa? Miksi kokonaiskuolleisuus on normaalilla tasolla?

No se johtuu siitä, että olemme tehneet näitä rajoitustoimia. Ilman niitä kuolleisuus olisi paljon korkeammalla tasolla.

Eli olet sitä mieltä, että tähän asti tehdyt rajoitustoimet ovat tehonneet?

Kyllä.

Oletko omasta mielestäsi ajattelussasi johdonmukainen?

Miten niin?

Kun kysyin tartunnoista, olit sitä mieltä, että rajoitustoimet eivät ole tehonneet. Kun kysyin kuolleisuudesta, olit sitä mieltä, että rajoitustoimet ovat tehonneet. Näetkö ristiriidan?

Ei vaan minä tarkoitin sitä, että jos rajoituksia ei nyt tiukenneta, sitten tauti pääsee leviämään. [Tämä on se kohta, jossa henkilö ei halua nähdä oman ajattelunsa ristiriitaa, ja väistää esitetyn kysymyksen.]

Minä kysyin sinulta rajoitustoimien tehokkuudesta. Oletko nyt siis sitä mieltä, että tähän asti tehdyt rajoitustoimet ovat tehonneet?

Ovat ne tehonneet osittain. Kuolleisuus on ehkä pysynyt normaalilla tasolla, mutta tauti leviää. Jos tauti leviää lisää, kuolleisuuskin tulee nousemaan. [Yritys löytää joku eheä logiikka omille uskomuksille.]

Eli mielestäsi nykyiset rajoitustoimet ovat tehonneet kuolleisuuteen, mutta eivät tehoa leviämiseen?

Kyllä.

Miksi sitten tarvitsemme uusia rajoitustoimia, jos kerran nykyisetkin tehoavat niin hyvin, että kuolleisuudessa ei näy mitään nousua?

Ettei se tauti leviä! 

Mitä haittaa siitä taudin leviämisestä sitten on?

Ihmisiä kuolee!

Tilastojen perusteella tuo ei pidä paikkaansa. Korkeista tartuntaluvuista huolimatta korona ei ole tähän mennessä aiheuttanut Suomen kokonaiskuolleisuuteen mitään muutosta. Miksi se tekisi tulevaisuudessa niin? 

Äh, sinä et vain tajua! [Suuttumus.]


Jos näytätte näille ihmisille heidän oman ajattelunsa epäloogisuuden, saatte heidät melko varmasti suuttumaan. Se on osa kognitiivista dissonanssia, joten älkää ottako sitä henkilökohtaisesti.

Viralliseen narratiiviin uskovat ylläpitävät harhaista todellisuuskuvaa. Sille on ihan oma suomenkielinen sanakin: psykoosi

"Psykoosilla tarkoitetaan tilaa, jossa henkilön todellisuudentaju on heikentynyt ja hänellä on huomattavia vaikeuksia erottaa, mikä on totta ja mikä ei." - Terveyskirjasto.fi


30 kommenttia:

 1. En tiedä saako tätä jakaa kun jossain paikoissa MV - lehden materiaalia ei saa jakaa. Minusta kuitenkin ajankohtainen piirros joka osuu ytimeen ja liittyy ylläolevaan kirjoitukseen:

  https://mvlehti.net/2021/03/13/paivan-kuva-paaministeri-marin-valaa-uskoa-tulevaan/

  Jotenkin on alkanut tuntua, että nyt on kyseessä iso hermopeli ja kohta jonkun hermot pettävät.

  Onko se kansa vai onko se päättäjät, sitä en tiedä.

  Mutta myös päättäjien suunnalla on ihan selkeästi hermostumista ilmassa ja tuskinpa se Sannakaan innostui siitä kun sille vihellettiin tässä vähän aikaa sitten.

  Hieno blogi ja kiitos Anterolle, että on jaksanut tätä vuosikausia tehdä, ei varmaankaan ole ollut mikään helppo savotta.

  Toivotaan, että tämä hölynpöly loppuu mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en toivo tuota. Minä toivon, että tämä hölynpöly viedään vieläkin härskimmälle tasolle, niin että ihmisten sietokyky joutuu kunnolla koetukselle. Vain sillä saadaan loputkin horkkauniset heräämään siihen tosiasiaan, että heitä on kusetettu.

   Pahinta olisi, että tämä hysteria ajettaisiin tässä vaiheessa alas, palattaisiin normaaliin elämään, ja unohdettaisiin koko homma. Silloin suuri enemmistö jäisi herättämättä. Tämä pandemia on ainutlaatuinen mahdollisuus saada koko ihmiskunta (ja varsinkin hyväuskoiset suomalaiset) heräämään. Jos pandemia loppuu ennen kuin ihmiset on saatu hereille, kuka tietää milloin tulee seuraava mahdollisuus.

   Poista
  2. Ei tämäkään herätä ihmisiä?

   https://www.bitchute.com/video/WYIPTfUStLl5/

   Minulla on vähän sellainen fiilis että tämä "eliitti" vie tämän homman loppuun asti. En tiedä onko oikein keinoa enää ottaa takaisin. En osaa sanoa, mutta ainakin Klaus Schwab puhui joistakin Kyber iskuista ja että sähköt menisi jne. Voisko tuo olla seuraava askel.

   Poista
  3. He eivät voi enää perääntyä, maskit on tiputetu ja näytettyy todellinen (((naama))) Onneks meillä on aurikosähkö+akusto ja isot generaattorit ja löpöö yli vuodeks... Antaa tulla vaam.

   Poista
 2. Olen jo lakannut väittelemästä hysteerikkojen kanssa, koska juuri tuota rataa ne keskustelut kulkevat, valitettavasti. (Joku varmasti toteaa tuohon mielessään että "niin, koska omat argumenttisi ovat pelkkiä salaliittoteorioita, niin on parempi ettet lähdekään inttämään faktoja vastaan.") Kysyin kerran eräältä vouhottajalta, että missä ne kaikki potilaat ovat, sillä sairaalan osastoilla ei ole juuri ketään. "No ne on kotona", tuli kuin apteekin hyllyltä. Mitä tuohon voi enää sanoa?

  Ainakin minulle on jäänyt epäselväksi, että millaisia oireita sitten positiivisen testituloksen saaneilla esiintyy käytännössä. En ole vielä yhtään potilasta tavannut.

  Onhan tämä toki vaarallinen asia, colajuomakin voi antaa positiivisen tuloksen! https://www.youtube.com/watch?v=3BNYI0LkaV4
  Annetaankohan juomatölkillekin rokote?

  Ja sitten olisi vielä 25 kysymystä lisää:
  https://tokentube.net/v/1480835899/25-kysymyst%C3%A4-pandemista---Rapsodia-fi--tekstitys

  Ai, anteeksi, tuo video onkin sitä misinformaatiota.
  https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-questions-idUSKBN2AA2T7

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutoinkin juupas/eipäs- väittely kuolintilastojen perusteella on aika turhaa, varsinkin kun tilastoinnin perusteet ovat vähintäänkin hähmäiset. Seuraava lainaus on suoraan THL:n sivuilta:

   "Laboratoriot ja lääkärit ilmoittavat COVID-19-infektiot tartuntatautirekisteriin. Kaikille näille tapauksille THL hakee myöhemmin mahdolliset kuolintiedot myös väestötietojärjestelmästä. Henkilön kuoleman arvioidaan liittyvän koronavirukseen, jos hän on kuollut kuukauden sisällä siitä, kun hän on saanut positiivisen tuloksen koronatestistä."

   https://thl.fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tilannekatsaus-koronaviruksesta/covid-19-tautiin-liittyvien-kuolemien-tilastointi

   Eli, jos muuta ilmeistä kuolinsyytä ei ole tiedossa ja olet ollut koronapositiivinen kuukauden sisällä, sinusta tulee Covid19- kuollut tilastoihin. Eikö samalla logiikalla voitaisi jokaisen kuukauden sisällä Alkossa käyneen arvioida kuolleen viinaan? Jos kyseessä on esim. perussairauksia omaava vanhus, joka kokee jostain syystä äkkikuoleman, niin kuinka todellinen kuolinsyy mukamas voidaan määrittää jos ruuminavausta ei tehdä?

   Kun tähän lisätään täysin epäluotettava PCR- testi ja sen antamat virheelliset tulokset tartunnoista, niin näillä tilastoilla on kyllä lähinnä viihdearvo.

   Poista
  2. Niinpä.

   Onhan tuo aika valikoivaa tuo logiikan käyttäminen. Jos ihminen kuolee rokotteen ottamisen jälkeen, sillä rokotteellahan ei sitten tietenkään ole mitään tekemistä asian kanssa.

   Tässä on nyt vähän sellainen kaava, että kaikkiin muihin asioihin saa ihan vapaasti kuolla, mutta se on kamalaa, jos kuolleella on positiivinen koronatesti.

   Poista
 3. Ei nyt suoraan aiheeseen, mutta lähelle kumminkin.
  Lähipiiriin kuuluvan henkilön keskustelu:
  -on se ihanaa kun rokotetaan ja pääsee taas matkustelemaan ja ei tarvitse pitää maskia.
  --ei pidä paikkaansa, rokote ei ehkäise tartuntaa ja rokotettukin voi levittää sitä eteenpäin. Joudut noudattamaan samoja rajoitustoimia kuin rokottamatonkin.
  -just joo, noi on taas noita juttuja (oli erehtynyt nauramaan pahvista ja foliosta kyhätylle kuumodulille)
  --ei ei, juuri kävin thl:n sivuilta lukemassa, käy itse tarkistamassa.
  -😮 ei voi pitää paikkaansa
  --niin onhan se thl kaikenlaista tämän"pandemian"aikana suoltanut, mutta niin siellä lukee, käy nyt katsomassa
  -on muuten ilmoja pidellyt, äsken pukkas kev.....
  --huoh

  Eikä varmasti käy itse tarkistamassa, muutamassa päivässä mieli on rakentanut tarinan salaliittohöperehtijästä ja on niin ihanaa kun pääsee taas matkustelemaan ja maskia ei tarvitse enään käyttää 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimisikohan noille paremmin jos sanoisi että "Ilta-Sanomat kertoi että..."

   https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007611176.html

   Jotenkin sellainen tunne, että näille totta on vain se mikä lukee hesarissa tai iltiksessä.

   Poista
 4. Samaa mieltä hyvin pitkälle kanssasi, mutta onhan tässä sinunkin puolella pientä epäjohdonmukaisuutta. Minua nyt ei haittaa, että leimaisit minut hysteerikkoihin, lähtisit cancel-touhuun ja pilkkanauruun, vaan ajatukseni on mennä "tyhmillä" kysymyksillä kohti totuutta, toivoen että leimaus ja esim. henkilöönkäynti pysyisivät täältä pois, jolloin asia menee paljon paremmin läpi. Eli kuolleita kenties olisi enemmän jos rajoitustoimia ei olisi, emmehän voi nähdä paljon kuolleita olisi - eli ei välttämättä ole kyseessä kognitiivinen dissonanssi, epäjohdonmukaisuus logiikassa. Proffakaan ei tähän vastaa, ja hänen olisi tämä vastaus pitänyt kyllä osata ennustaa, nyt se jäi auki. Ehkä rajoitukset ovat tehonneet osittain.. Luiska-ajattelu, ei musta-valkoinen. En tiedä hiffasitko typerän pointin, mutta täyttä loogisuutta ei nyt ole kummallakaan puolella. Kehittyköön siis asia, ja luodaan molemmille "puolille" kyseenalaistamisen "tyhmä" henki :D Tiukempia otteita en ole kannattamassa, mennään näillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytäpä nyt vähän päätäsi.

   Tilastot näyttävät hyvin selkeästi, että koronan vaarallisuus on täysin samalla tasolla influenssan kanssa. Influenssan annetaan levitä ilman rajoitustoimia joka vuosi, eikä siitä seuraa ylikuolleisuutta. Miksi ihmeessä rajoitustoimien poistaminen nostaisi koronakuolleisuuden normaalitason yläpuolelle, jos kerran influenssakaan ei sitä tee?

   Näyttöä rajoitustoimien olemattomista vaikutuksista kuolleisuuteen on olemassa. Valitettavasti siihen näyttöön ei kovin moni hysteerikko halua tutustua. Kysymyksestäsi päätellen sinuakaan ei tuo näyttö ole liiemmin kiinnostanut.

   Kyseenalaistaminen on ihan hyvästä, mutta jos sitä harjoittaa mentaalisesti laiska ihminen, se on vain tyhjänpäiväistä puskista huutelua.

   Poista
  2. Samaa mieltä nimettömän lukijan kanssa. Siinä myös samalla linjalla että rajoitustoimet ja hysteria on aivan ylimitoitettua. Mutta. Jos ns. horkkaunisia haluaa herättää, täytyy omasta mielestään itsestäänselvissä ajatuksissa olla johdonmukainen sekä myös riittävän tarkka, sillä muut eivät tiedä mitä sinä haet tai tiedät. Eli tarkentaisin esim. mitkä tilastot näyttävät koronan vaarallisuuden olevan samaa luokkaa kuin influenssan. Jos olet varma jostakin, anna asioiden puhua ja turhat nimittelyt sikseen.

   Poista
  3. Jos ei vielä tiedä, että korona on influenssaan verrattavissa oleva virus, on joko horkkauninen tai mentaalisesti laiska. Tätä blogia ei kirjoiteta heille, eikä minulla ole mitään mielenkiintoa ruveta tarjoamaan heille kädestä pitämistä kuin joku lastentarhan opettaja.

   Kukaan ei herää horkkaunestaan tätä blogia lukemalla. Se ei ole mahdollista, koska tämän blogin lukeminen vaatii kykyä itsenäiseen ajatteluun, eikä horkkaunisella sitä kykyä ole. Tätä blogia voi ruveta lukemaan vasta sitten, kun horkkaunesta on herätty ja oma ajattelu aktivoitu. Siitä jokainen on vastuussa aivan itse.

   En kaipaa tänne lukijaksi tai kommentoijaksi yhtäkään sellaista ihmistä, joiden ajattelu ei toimi. Se tarkoittaa muuten myös sitä, että en kaipaa tänne mitään "Antero-faneja", jotka vain aivottomasti etsivät jotain pelastajaa, johon turvautua. Tämä maailma ei tarvitse seuraajia - tämä maailma tarvitsee johtajia.

   Poista
  4. Tätä saittia on ilo seurata, kun on koko ajan hyvää keskustelua. Tähän liittyen kirjoitin jutunkin oman blogin puolelle: https://kummajuttu.fi/2021/03/olkaa-oma-lamppunne-2/

   Poista
  5. Sinulla oli silloin aikanaan helppo homma lukea kaikki kirjoitukset alusta kronologisessa järjestyksessä. Nykyään tekstejä on varmaan tuplasti tai triplasti enemmän.

   Hyvä poiminta tuo Kallisen lainaus.

   Yksi asia on pakko kertoa muille: Minä luin Kumma juttu! -blogia jo vuosia ennen kuin perustin EES:n. Minulle Prisoner tulee aina olemaan se kriittisen tärkeä edelläkävijä, joka innoitti minut perustamaan oman julkaisun. Ilman Kumma juttu! -blogia en varmaankaan olisi koskaan ryhtynyt kirjoittamaan näistä aiheista.

   Poista
  6. Heh. Perhosvaikutus? Pienillä asioilla voi olla joskus isot vaikutukset... Tai onko tässäkin kyse jostain synkronismista? Olisi kiva tietää millaisia heijastusvaikutuksia (ripple effect) tällä sun julkaisulla on lukuisiin muihin ihmisiin ja tuleviin julkaisijoihin. Veikkaan, että ei ihan pienestä asiasta ole kyse.

   Poista
  7. Muistaakseni löysin tämän blogin jonkun kommenttipalstan linkistä, vaikka olen aika kauan ryöminyt kaninkolossa, tälläinen järkäle oli jäänyt tutkan ulkopuolelle.
   Monta sellaista aihetta jotka olin tajunnut intuitiivisesti sai postausten myötä konkreettisen muodon, jotkut aiheet olen suosiolla jättänyt vähemmälle tutustumiselle ymmärtäen niiden sisäistämiseen vaadittavan tarmon,aika ja voimavarat eivät vain riitä kaikkeen🤯
   Jokainen lukutaitoinenhan kykenisi tämän läpi kahlaamaan jos vain aikaa riittää, sisäistämiseen tarvitaankin jonkun verran pohjia tai poikkeuksellisen avoin mieli.
   Anterolla on kieltämättä hieman kulmikas suhtautumistapa "tyhmiin kysymyksiin", asian vierestä jauhajiin, pätijöihin, inttäjiin ja nillittäjiin, on tainnut muutaman kerran osua myös omalle kohdalle😂
   Kannattaa kuitenkin pitää mielessä että nyt ollaan Anteron hiekkalaatikolla ja hänen säännöillään leikitään, ei kannata ottaa itseensä 🤣.
   Kumma juttu lähestyy ehkä enemmän henkilökohtaisella tavalla näitä aihepiirejä ja Funtsittavaa keskittyy enemmän ihmisten ohjailuun konkreettisesti ja ns.normaalimaailman kummallisuuksiin, jokainen tavallaan erittäin tutustumisen arvoinen saitti.
   Itse lukisin viihdearvon takia myös Anteron sensuroimat avohoitopotilaiden kommentit(luulisin että niitä riittää)😂, mutta onhan tuolla muutama saitti moderoimattomalla kommenttipalstalla, jossa näille helmille voi käydä repeilemässä.

   Poista
  8. Ai että kulmikas? Minä kun luulin olevani ihan suora. No, täytyy sitten varmaan yrittää olla jatkossa vielä vähän suorempi.

   Oikeastihan minä olen oikea auringonpaiste. Sellainen pehmeä ja lämmin aamuaurinko, joka herättää lempeästi kuin mummon leipomien kanelipullien tuoksu kesälomalla. Vähän kuin Kylli-tädin ja joulupukin risteytys.

   Poista
  9. Ajatuksena ei ollut vaatia kädestäpitoa blogin kirjoituksilta, vaan valottaa siltaa rakentavaa näkökulmaa keskusteluihin. Joku voi tietty senkin nähdä kädestä pitämisenä. Kaikissa tapauksissa nk. ymmärtävä lähstyminen ei johda mihinkään, ja tällöin täytyy jatkaa eteenpäin, mutta mielummin antaa hedelmällisen alustan kasvulle, kuin antaa suoraan päin näköä. Jälkimmäinen ymmärrettävästi on varsin herättävä kokemus, mutta voi lyödä näpeille.

   Itse täällä opitaan ja kasvetaan, mutta niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

   Poista
 5. Näinhän tämä keskustelu aina menee.
  Mutta olen tässä vähän miettinyt että kuka tai mikä kertoo jos valtamedia valehtelee?

  Ja Yle on hienosti alkanut korostamaan että "teimme faktan tarkistusta" jutuillaan. Tämä on ihan uusi ominaisuus heillä.

  Ja hieno blogi sinulla.

  VastaaPoista
 6. Etelä-Dakota ikävästi pilaa hyvän tarinan.

  https://koronarealistit.com/etela-dakota-ei-ottanut-koronarajoitteita-kayttoon/

  VastaaPoista
 7. "Vastustan tällaista asioiden vastustamista!"

  https://twitter.com/MarioArgenta/status/1371252854976090113

  VastaaPoista
 8. Täysin avoimesti.

  https://twitter.com/EemeliHuvi/status/1371469522046160898

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ei vaan malta olla hiljaa. Kokevat olevansa etuoikeutettuja ja osa jotain elämää suurempaa, niin pakko välissä ”lipsautella”.

   Poista
 9. Tuo ukko on tästä jo kauan sitten jauhanut


  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/kiljunen/132781-uusi-maailmanjarjestys/


  VastaaPoista
 10. Ja lisää:

  https://www.suomenuutiset.fi/sdpn-kiljunen-valayttaa-maailmanlaajuista-poliittista-hallintajarjestelmaa-ja-globaalia-verotusoikeutta/  "Tämä ei tule olemaan liittovaltio. Euroopan unioni, se on aivan oman tyyppisensä järjestelmä ja todennäköisesti se antaa mallin maailmanlaatuiselle hallintajärjestelmälle, joka toivottavasti tulee ihan kahden-kolmenkymmenen vuoden aikana, viimeistään viidenkymmenen vuoden aikana voimaan.”

  VastaaPoista
 11. Logiikasta puheenollen, juttelin tällä viikolla reippaasti päälle 70v naapureiden kanssa, jotka menevät tähän uutisia seuraavaan peruskansalais-kategoriaan, harmittomia ja mukavia naapureita, ei siinä. Pariskunnan rouva alkoi jossain vaiheessa keskustelua taivastelemaan "kuinka kauhea tauti meille on nyt tänne tullut kiertämään ja kun on ne muunnoksetkin, viime kesällä tuntui että tauti on jo ohi". Mainitsin mm. muunnoksien osalta ainoan poikkeuksellisuuden olevan tässä tilanteessa niistä uutisointi ja samassa yhteydessä jatkoin kuinka virukset pyrkivät pysymään "elossa". Tämän lisäksi mainitsin mm. auringon ja D-vitamiinin vaikutuksen ihmiseen, viitateen edelliskesän "koronattomuuteen". Hetki näiden toteamusten jälkeen oli hiljainen, mutta osin myös hyväksyvä, koska kaikki nämä asiat ovat yleisesti tiedossa, mutta ovat yleisen narratiivin varjossa.

  VastaaPoista
 12. Kaikki se tieto josta voi muodostaa erillaisen kuvan nykyisestä tilanteesta on sillä samalla pöydällä narratiivia tukevan tiedon kanssa, sitä ei tarvitse etsiä ihmisennahalla päällystetyistä ja sikiön verellä kirjoitetuista opuksista. Se on se kehys jota silmiemme edessä pidetään joka rajaa sen mitä näemme.

  VastaaPoista
 13. Joo aivan varmasti otit. Naapurin setä taas kehottaa kiltisti toimimaan niinkuin hän.

  https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/other/sauli-niinist%c3%b6-%e2%80%9dsain-juuri-ensirokotuksen%e2%80%9d/ar-BB1eKETs?ocid=mailsignout&li=BBr5KbI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jos Niinistö ottaa rokotteen niin kyllähän me kaikki muutkin se otetaan. Ja kuinka ollakaan juuri Pzierin rokotteen, jota mekin saadaan kohta. Niin ja tietenkin presidentti kunnioittaa muita ja käyttää silti maskia jne. koska koronaa voi silti levittää rokotettukin.

   On nämä uutiset kyllä niin läpinäkyviä kun voi vaan olla.

   Poista