Kirjoitin tammikuun alussa uudenvuoden puheen, jossa kerroin mitä tulevasta vuodesta ajattelen. Ennustin tuossa puheessani poikkeuksellisen hullua vuotta, jonka aikana tulemme näkemään paljon erilaista kaaosta. Nyt on vasta yksi kuukausi tätä vuotta takana, ja voimme jo nähdä hyvin selkeästi, miten hulluun suuntaan asiat on menossa. Listaan tähän kirjoitukseen muutamia seuraamisen arvoisia aiheita.
Texasin rajakriisi
Tällä hetkellä oman uutistutkani ehdottomasti suurin mielenkiinto on Texasissa. Valtamedia ei ihan hirveästi ole tästä aiheesta uutisoinut, joten asia on saattanut mennä monelta ohi. Texasin rajakriisi on eskaloitunut nyt sellaiseen pisteeseen, että USA on jonkinasteisen sisällissodan partaalla. Voi kuulostaa liioittelulta, mutta näin todellakin on.
Bidenin hallinto on jo pitkään harjoittanut täysin laitonta toimintaa USA:n ja Meksikon rajalla. Raja on hallinnon toimesta avattu laittomille maahantulijoille ('illegal aliens', eri asia kuin 'immigrant' eli 'maahanmuuttaja'), joita on viimeisen kolmen vuoden aikana vyörynyt USA:n puolelle miljoonittain.
Tammikuussa Texas viimein päätti puuttua asiaan, ja lähetti kansalliskaartin turvaamaan rajaa, niin että laitonta rajanylitystä fasilitoivilta liittovaltion rajavartijoilta (jotka ovat aktiivisesti poistaneet rajalla olevia esteitä) estettiin pääsy rajajoelle. Lisäksi Texas aloitti laittomien rajanylittäjien pidätykset. Tämä laukaisi Texasin ja liittovaltion välisen kiistan, joka on nyt eskaloitumassa hyvin vaarallisella tavalla.
USA:n korkein oikeus asettui tässä kiistassa Bidenin hallinnon puolelle, ja määräsi Texasin perääntymään. Päätös on siinä mielessä käsittämätön, että korkein oikeus tukee Bidenin hallinnon ilmiselvää lainvastaista toimintaa. Laiton rajanylitys on laitonta. Jokainen rajan laittomasti ylittänyt henkilö on lakia rikkova rikollinen. Nyt kun Texas valvoo tätä lakia, liittovaltio ja korkein oikeus yrittävät estää sen. Näyttää siltä, että lailla ei ole USA:ssa enää mitään merkitystä.
Texasin kuvernööri Greg Abbott uhmasi avoimesti korkeimman oikeuden päätöstä, ja ilmoitti, että he jatkavat Texasin suojelua laittomien maahantulijoiden invaasiolta. Abbott sanoi liittovaltion rikkovan perustuslakia, ja Bidenin toimivan antamansa valan vastaisesti. Toisin sanoen Texas asettui avoimeen kapinaan liittovaltiota vastaan. Abbott määräsi kansalliskaartin lisäämään piikkilankaesteitä rajalle, ja laajensi rajanturvaamisoperaatiotaan.
Bidenin hallinnon reaktio tähän uhmakkuuteen oli arvattava. Viime viikolla liittovaltio antoi ukaasin, että he tulevat käyttämään voimatoimia rajalla olevia kansalliskaartin sotilaita vastaan, jos he eivät peräänny. Tästä kaikesta nokittelusta laukesi ketjureaktio, jonka seurauksena yli 20 osavaltion kuvernöörit ilmoittivat tukevansa Texasia. Moni osavaltio ilmoitti lähettävänsä myös omia kansalliskaartejaan Texasin tueksi.
Tilanne rajalla on tällä hetkellä se, että siellä on kaksi aseistettua ryhmittymää, jotka pyrkivät saamaan toisen ryhmittymän pois rajalta. Texas haluaa rajan kiinni laittomilta maahantulijoilta - liittovaltio haluaa sen auki. Tilanne ei vielä ole mennyt laukausten vaihdoksi, mutta sen riski kasvaa koko ajan. Texasin joukot eivät tule perääntymään. Sama pätee todennäköisesti myös liittovaltion joukkoihin.
USA:ssa on jo pitkän aikaa kytenyt sisällissodan uhka. Nyt ollaan hyvin lähellä sitä pistettä, että tuo uhka on muuttumassa todellisuudeksi. Tämän rajakriisin suhteen maa on jakautunut kahteen leiriin. Toinen puoli tukee Texasia ja toinen Bidenin johtamaa liittovaltiota. Jos tähän pattitilanteeseen ei löydetä rauhanomaista diplomaattista ratkaisua, maa ajautuu ennen pitkää jonkinasteiseen sisällissotaan.
Tällä hetkellä raja on Texasin joukkojen hallussa. Jos Bidenin hallinto lähettää liittovaltion armeijan tai jonkun mun liittovaltion aseistetun yksikön valtaamaan raja-alueen, se saa vastaansa useiden osavaltioiden kansalliskaarteista koostuvan armeijan, joka ei suostu perääntymään ilman taistelua. Pallo on tällä hetkellä Bidenin hallinnolla. Liittovaltion seuraava siirto tulee olemaan hyvin ratkaiseva. Onko liittovaltio valmis luovuttamaan ja kärsimään arvovaltatappion? Se jää nähtäväksi.
Positiivista tilanteessa on kuitenkin se, että Rasmussenin uuden mielipidemittauksen mukaan kaikista äänestäjistä 69% tukee tässä kiistassa Texasia. Jopa demokraattiäänestäjien keskuudessa pieni enemmistö on Texasin puolella. Toisin sanoen Bidenin hallinto tietää, että jos tilanne eskaloituu sisällissodaksi, he tulevat jäämään pahasti alivoimaiseksi. Tämä tieto saattaa vähentää liittovaltion johdossa olevien halukkuutta eskaloida tilannetta lisää.
On myös hyvä tiedostaa, että Texasissa on ollut jo vuosia aktiivinen itsenäisyysliike. Tämä eskalaatio tuskin vähentää tuon liikkeen kannatusta. On paljon mahdollista, että Texas jollain aikavälillä eroaa liittovaltiosta. Tästä seuraisi väistämättä ketjureaktio, jossa republikaaniosavaltiot yksi toisensa jälkeen seuraisivat Texasin esimerkkiä. Jos USA hajoaisi tällä tavalla kahtia, sillä tulisi olemaan arvaamattomia maailmanlaajuisia vaikutuksia.
Aiheeseen liittyviä uutislinkkejä olen kerännyt tänne.
Euroopan farmariprotestit
Saksassa on koko tammikuun ajan ollut laajoja farmariprotesteja. Saksan WEF-leiriin kuuluvan hallinnon politiikka on ajanut maanviljelijät niin ahtaalle, että mitta on tullut täyteen. Kansa on vähitellen tajuamassa, miten tuhoisaa politiikkaa heidän globalistihallinto harjoittaa.
Farmariprotestien laajuus on ennennäkemättömän suurta. Valtamediaa seuraamalla asia ei ehkä aukea, mutta sosiaalista mediaa seuraamalla voi nähdä, että protestien laajuus on massiivinen. Tällaista kansanliikettä ei Saksassa ole hetkeen nähty. Tämä kaikki kertoo siitä, että ihmiset alkavat vihdoin vähitellen nähdä, miten läpensä korruptoituneessa järjestelmässä he elävät, ja miten poliitikot jatkuvasti kusevat kansalaisten muroihin.
Protestit ovat levinneet myös muihin keskieurooppalaisiin maihin, joiden maanviljelijät kärsivät samoista ongelmista. Jos protestiliike jatkaa kasvamistaan, se tulee aiheuttamaan monessa maassa suurta sekasortoa ja yhteiskunnallista kaaosta. Painetila on tällä hetkellä aika kova.
Aiheeseen liittyviä uutislinkkejä olen kerännyt tänne.
Saksan poliittinen tilanne
Saksassa tapahtuu farmariprotestien lisäksi myös mielenkiintoista liikehdintää poliittisella kentällä. Valtamediassa äärioikeistolaiseksi kyseenalaisella tavalla leimattu AfD-puolue on kasvattanut valtavasti suosiotaan, ja se on mielipidemittauksissa tällä hetkellä Saksan toiseksi suosituin puolue yli 20% kannatuksella.
AfD on ainoa puolue Saksassa, joka on ottanut koronapiikkien aiheuttamien vaurioiden selvittämisen omalle poliittiselle agendalleen. Tämän takia AfD on valtaapitävälle poliittiselle luokalle valtava uhka. Jos saksalainen kansa saa tietää, millainen rikos heitä kohtaan korona-aikana tehtiin, johdossa olleet poliitikot ovat lirissä. Vallassa olevien AfD:n vastustusta lisää myös se, että puolue suhtautuu kriittisesti WEF:n Great Reset -agendaan ja Euroopan Unioniin.
Saksalainen valtamedia tekee kaikkensa, jotta AfD saataisiin leimattua äärioikeistolaiseksi natsipuolueeksi. Tätä sosialistien suosimaa strategiaa on viime vuosina käytetty toisinajattelijoita kohtaan niin paljon, että se on kärsinyt jo melkoisen inflaation. Nykyään nämä valheet menee läpi enää vain syvässä horkkaunessa oleville, joita toki on lukumääräisesti vielä paljon.
Hiljattain AfD:tä vastaan masinoitiin mediakampanja, jolla Saksan valtamediauskovainen NPC-kansa saatiin uskomaan, että AfD haluaa karkottaa kaikki ulkomaalaistaustaiset henkilöt mukaan lukien ne, joilla on Saksan kansallisuus. Tästä syntyi valtava kohu, jonka seurauksena Saksassa nähtiin suuria AfD:n vastaisia mielenosoituksia.
Todellisuudessa AfD:n tavoite on koko ajan ollut poistaa vain laittomasti maassa olevat henkilöt. Valtamedialla on kuitenkin edelleen kyky aivopestä suuria määriä ihmisiä, minkä takia hyvin monet uskovat näihin valheisiin.
Tällä hetkellä valtaapitävä luokka yrittää saada AfD:n lakkautettua. Puolue halutaan julistaa laittomaksi sen väitetyn natsimielisyyden takia. Saksalaisessa yhteiskunnassa on meneillään vähän samankaltainen tilanne kuin USA:ssa - maa on vähitellen jakautumassa kahtia.
Aiheesta lyhyt yhteenveto täällä.
Kanadassa kiehuu
Kaksi vuotta sitten Kanadassa nähtiin massiivinen convoy-protestiliike Justin Trudeaun hallinnon järjettömiä koronarajoituksia vastaan. Tämä "rekkakapina" keräsi tavalliset kanadalaiset yhteen protestoimaan Ottawan kaduille. Trudeau ja valtamedia kuitenkin leimasivat nämä koronatyranniaa vastustavat kanadalaiset äärioikeistolaisiksi rasisteiksi, mikä oli tietenkin räikeä valhe.
Trudeaun hallinto käytti hyvin kyseenalaisia keinoja protestien lopettamiseksi. Rauhanomaisen ja hyvin järjestyksessä pysyneen mielenosoituksen takia Kandassa otettiin käyttöön hätätilaki. Ihmisten pankkitilejä jäädytettiin, ruuan ja polttoaineen jakaminen protestoijille tehtiin laittomaksi, ja ihmisiä pidätettiin täysin mielivaltaisesti. Trudeaun hallinnon toimet olivat pöyristyttävän tyrannimaisia, ja muistuttivat huolestuttavan paljon kommunististen valtioiden toimintamalleja.
Nyt näiden tyrannimaisten toimien jälkipyykin pesu on viimein ottanut kierroksia. Viime viikolla liittovaltion tuomioistuin ilmoitti, että Trudeaun hallinnon toimet protestoijia vastaan olivat kohtuuttomia, ja ne rikkoivat kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia. Tämän seurauksena convoy-liikkeen protestihenki on taas kasvamassa, ja maahan on syntymässä uusia mielenosoituksia.
Suurinta närää kanadalaisissa aiheuttaa se, että neljä convoy-liikkeeseen kuulunutta miestä on ollut jo kaksi vuotta pidätettynä hyvin kyseenalaisin perustein. Kansalaiset vaativat nyt pidätettyjen miesten vapauttamista, koska pidätysten syy on ollut ilmeisellä tavalla poliittinen. Trudeaun vastainen liike kerää taas voimiaan, mikä saattaa kasvaessaan aiheuttaa uutta yhteiskunnallista levottomuutta. Tilannetta kannattaa seurata, koska kanadalaisilla on jo kokemusta suurien protestien järjestämisestä.
Aiheeseen liittyviä uutislinkkejä olen kerännyt tänne.
Sotarummut soi
Tammikuun aikana sotilaalliset jännitteet ympäri maailman ovat kasvaneet hurjasti. Kuukauden aikana on tapahtunut paljon. Pohjois-Korea ampui ohjuksilla Etelä-Korean pohjoisia saaria. USA pommitti Jemeniä. Iranin tukemat huthi-kapinalliset ampuivat ohjuksilla yhdysvaltalaista rahtialusta. Iran ampui ohjuksia Pakistaniin. Kolme yhdysvaltalaista sotilasta kuoli lennokki-iskussa Jordanissa. Osa yhdysvaltalaisista poliitikoista vaatii Iranin pommittamista. Iso-Britanniassa ja Kanadassa puhutaan pakollisen asevelvollisuuden käyttöönotosta.
Kaikki viittaa siihen, että uusia aseellisia konflikteja yritetään lietsoa kaikin keinoin. Tällä menolla on vain ajan kysymys, että jossain leimahtaa isommin.
Aiheeseen liittyviä uutislinkkejä olen kerännyt tänne.
Kuten edellä olevista esimerkeistä näemme, maailmalla on tällä hetkellä hyvin paljon levottomuutta. Todella monessa maassa on nyt sen luokan painetila päällä, että homma saattaa koska tahansa lähteä lapasesta. Valtamediassa näitä aiheita käsitellään yleensä melko minimaalisesti, joten tilannetta kannattaa seurata muista lähteistä.